Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ο σφαγιασμός των δένδρων καλά κρατεί στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, χωρίς να προβλέπεται καμιά αντικατάσταση

Από πολλούς έχουν γραφεί και ειπωθεί πολλά για την ευκολία με την οποία η διοίκηση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης κόβει δένδρα, ενίοτε μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί η επιβεβλημένη εκ του νόμου έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της επόμενης Τετάρτης 22 Μαρτίου προβλέπει την κοπή άλλων έξι δένδρων -τριών στην Αργυρούπολη και άλλων τόσων στο Ελληνικό- χωρίς καμιά πρόβλεψη για αντικατάστασή τους.


6 δένδρα στα 3 τελευταία θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ.
Εύλογα λοιπόν οι δημοτικοί σύμβουλοι αντιδρούν σε αυτή την παγιωμένη πρακτική που χρόνο με το χρόνο μειώνει το πράσινο στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη, όπως πχ ο Βασίλης Βάσσιος που στη συνεδρίαση της 8ης Φεβρουαρίου αιτιολόγησε την αρνητική ψήφο του ως εξής:
"Όσον αφορά την κοπή των δένδρων είχατε δεσμευθεί ότι θα φέρετε μία συνολική πρόταση. Αντί γι' αυτό βλέπουμε μια τεράστια αναρχία. Για παράδειγμα σήμερα είδα κομμένο πεύκο στο δρόμο που μένω. Και φαντάζομαι ότι δεν έχουμε πάρει απόφαση: Χαλδείας 47. Ένα πεύκο που υπήρχε σ' αυτή τη θέση από τη δεκαετία του '70 όταν ήρθα εδώ.
Υπάρχει μια τεράστια αναρχία, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει σ' αυτό το κομμάτι και δυστυχώς δεν έχουμε δει πουθενά να αντικαθίστανται δένδρα. Και ενώ έχουμε πάρει πολλές αποφάσεις -κυρίως στην αρχή της θητείας σας- ότι θα αντικατασταθούν και θα τοποθετηθούνν καινούργια.
Και αυτό το συνδέω και με τις αναπλάσεις των πεζοδρομίων, που γίνονται με χρήματα του Πράσινου Ταμείου, στα οποία δεν βλέπω να φυτεύεται κανένα δένδρο. Σήμερα έβλεπα την Ανεξαρτησίας... Μεγάλα πεζοδρόμια, ωραία πεζοδρόμια, αλλά ούτε ένα δένδρο.
Για ευνόητους λοιπόν λόγους δεν θα ψηφίσω νέες κοπές δένδρων. Και λυπάμαι αν εδώ αδικούμε κάποιους από τους κατοίκους που -ενδεχομένως εύλογα- ζητούν κοπή κάποιου δένδρου".
Δημοσιεύουμε φωτογραφίες από άλλες πρόσφατες (τέλος Φεβρουαρίου) κοπές τριών δένδρων στο τέρμα της Γερουλάνου, τα οποία δεν αντικαταστάθηκαν.

Κι αυτό για την Ιστορία, καθώς το έγκλημα δεν καταγράφεται ποτέ ως έργο των δημοτικών (ή άλλων) αρχών.


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου