Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» για τα συγκοινωνιακά προβλήματα


Την Τετάρτη 15 Μαρτίου αντιπροσωπία της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου-Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» συναντήθηκε με
τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Τάσο Ταστάνη με αντικείμενο τα συγκοινωνιακά προβλήματα του Μοσχάτου και του Ταύρου.
 
Η αντιπροσωπία της παράταξης αποτελούνταν από τον επικεφαλής Άρη Κρεμμύδα και τους δημοτικούς συμβούλους Γ. Μελέτη και Ε. Μωραΐτη ενώ στη συζήτηση συμμετείχε και ο υπεύθυνος διευθυντής για τον σχεδιασμό του συγκοινωνιακού έργου κ. Αποστολίδης.

 
Όπως ενημερώνει η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»: 

«Θέμα της συνάντησης η συγκοινωνιακή σύνδεση ανάμεσα στις κοινότητες του Μοσχάτου και του Ταύρου. Συζητήθηκαν οι δυνατότητες επέκτασης λεωφορειακών γραμμών (ενδεικτικά αναφέρουμε των 035, 815, 914, 860) τρόλεϊ και μετρό και αναζητήθηκαν τρόποι διασύνδεσης για τους κατοίκους των δύο κοινοτήτων και όχι μόνο.

Επειδή η αναγκαία και πολυσυζητημένη ενοποίηση των δύο περιοχών δεν μπορεί να γίνει από μόνη της και με δεδομένα ότι:

· η δημοτική συγκοινωνία έχει απαξιωθεί, αφού εξυπηρετεί πλέον ελάχιστους συμπολίτες μας

· ο σταθμός του προαστιακού σιδηρόδρομου του Ταύρου πρέπει να συνδεθεί με αστική συγκοινωνία στα πλαίσια του σχεδίου βιώσιμης κινητικότητας του Δήμου

· είναι απαραίτητη η σύνδεση, δια μέσου του Ταύρου και του Μοσχάτου, της δυτικής Αθήνας αλλά και όλης της χώρας με την παραλία, το κέντρο πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και τον αρχαιολογικό χώρο των δεσμωτών του Φαλήρου που πρόσφατα ανακαλύφτηκε και θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική στο δήμο μας.
Από τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ έγινε κατανοητή η αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος και μας δόθηκε η υπόσχεση ότι θα γίνει προσπάθεια για διευθέτησή του.

Από την παράταξή μας θα κατατεθεί η συγκεκριμένη μας πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο μετά από διαβούλευση με τους πολίτες να αποσταλεί στον ΟΑΣΑ ως επίσημη πρόταση του δήμου.

Καλούμε τους δημότες του Μοσχάτου και του Ταύρου να λάβουν μέρος στη διαβούλευση για το θέμα αυτό ώστε να μπουν οι βάσεις ουσιαστικής ενοποίησης του δήμου μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου