Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Πολιτική της κλειδαρότρυπας ή πολιτική που αφουγκράζεται και αντιμετωπίζει τα προβλήματα των πολιτών;

Έχει αξία να δούμε πώς αντιμετωπίσθηκε η εκδήλωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων που διοργάνωσε την Κυριακή 19 Μαρτίου η δημοτική παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη, καθώς είναι ένα πρόβλημα που (πρέπει να) απασχολεί τους πολίτες.

Δεν θα έκανε εντύπωση αν η παράταξη Κωνσταντάτου που κρατά τα ηνία της διοίκησης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης αδιαφορούσε για τα όσα ειπώθηκαν για ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, αλλά ως εδώ ουδέν μεμπτόν καθώς αυτό είναι φαινόμενο σύνηθες.


Αυτή τη φορά όμως, η κατ' ευφημισμόν "ενωμένη πόλη" και τα ιστολόγια που τη στηρίζουν έστειλαν φωτορεπόρτερ και έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που τραβήχτηκαν προς το τέλος της εκδήλωσης.

Ακολούθησαν δηλαδή την πολιτική της κλειδαρότρυπας, μεταφέροντας στο φιλοθεάμον
κοινό τους αυτό που θα το ευχαριστούσε περισσότερο κατά τη γνώμη τους, ενώ παράλληλα απέφυγαν οποιαδήποτε νύξη για την ουσία του προβλήματος.

Από την πλευρά της η Δημοτική Συνεργασία, μέσω του ρεπορτάζ, φρόντισε απλά να διαμοιράσει εξίσου τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Περιφέρεια από τη μια μεριά (που για κάποιο μεταφυσικό λόγο καθυστερούν) και στους δημάρχους από την άλλη που δεν τα υλοποιούν.

Στη συνέχεια η παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη τσίμπησε και έπαιξε στο γήπεδο του Κωνσταντάτου για το αν ο φωτορεπόρτερ ήταν ρουφιάνος και αν οι φωτογραφίες αποδίδουν την πραγματικότητα, ενώ στο λογαριασμό της στο facebook περισσεύουν αναρτήσεις για τον δήμαρχο... της Νέας Φιλαδέλφειας, το λιμάνι της... Σούδας και την... Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΟΝΕ και το ευρώ.

Το αποτέλεσμα ήταν να μη φροντίσει να διακινηθούν στο διαδίκτυο ούτε καν τα video με τις τρεις βασικές ομιλίες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την ιστοσελίδα της παράταξης που δεν έχει ούτε μια αναφορά στην εκδήλωση.

Αλλά αν οι ευθύνες της παράταξης Κορτζίδη είναι μικρές και αφορούν κυρίως την ίδια, το θέμα είναι μεγάλο με την παράταξη Κωνσταντάτου η οποία διοικεί το Δήμο, γιατί δείχνει να αρκείται σε φανφάρες, εγκαίνια και ταμπέλες για ανακατασκευές και ανακαινίσεις παιδικών χαρών ή μετονομασίες δομών, ενώ από την άλλη αφήνει χωρίς συντήρηση -δυόμισι χρόνια τώρα- όλες τις "σκοτεινές" πλευρές του Δήμου.

Αντί λοιπόν να ασκούν πολιτική της κλειδαρότρυπας, θα έπρεπε να πουν στον φωτογράφο τους να φωτογραφίσει και τους εξωτερικούς χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικού, όπου έγινε η εκδήλωση, ώστε να μεταφέρουν ολοκληρωμένη την πραγματικότητα στους αναγνώστες τους.

Και μάλιστα μια εβδομάδα μετά από εκδήλωση περί τροφίμων και υγιεινής διατροφής στην οποία ομιλητής ήταν και ο ίδιος ο κ. Κωνσταντάτος.


Διότι οι φωτογραφίες που βρήκαμε στην "Τσούχτρα του ελεύθερου Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης" δείχνουν μακροχρόνιες φθορές, δείχνουν όργανα παιδικών χαρών παρατημένα στο έλεος, δείχνουν κερκίδες υπό διάλυση, δείχνουν πολύ και παλιό σκουπίδι.

Είναι αυτό που λέμε και ξαναλέμε από το ιστολόγιό μας: Ούτε μια πινελιά μπογιά για να μη σκουριάσουν, ούτε μια βίδα για να μην καταστραφούν, στα δυόμισι χρόνια δημαρχίας Κωνσταντάτου.

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου