Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Καμία λύση στα προβλήματα των σχολείων της Νέας Σμύρνης από την Δημοτική Αρχή, καταγγέλει η Ενωση Συλλόγων Γονέων

Η Δημοτική Αρχή δεν δέχθηκε να οργανώσει συνάντηση για τα φλέγοντα θέματα της Σχολικής Κοινότητας στην Νέα Σμύρνη όπως φαίνεται από την επιστολή της Ένωσης
Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Ο Δήμαρχος -Εκπαιδευτικός και Αντιδήμαρχος Παιδείας παλαιότερα- δεν παραβρέθηκε στην συνάντηση, που τελικά οργάνωσε μόνη της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Νέας Σμύρνης.

 
Μάλλον "αναγκαστικά" -μια και δεν βοήθησαν στο αίτημα η εν λόγω εκδήλωση να οργανωθεί από τον Δήμο- στην συνάντηση παρουσιάστηκαν οι Πολύδωρος Συρίγος και Θεόδωρος Τερζόπουλος, Εντεταλμένος σε θέματα Παιδείας και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής αντίστοιχα.

''Διαπιστώθηκε ότι υφίστανται ανυπέρβλητα θεσμικά εμπόδια, που δεν επιτρέπουν την εξεύρεση ουδεμίας λύσης'', όπως ενημερώνει στην επιστολή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Νέας Σμύρνης.


Ακολουθεί η πλήρης επιστολή της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Νέας Σμύρνης:

Κυρία Πρόεδρε,

η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Νέας Σμύρνης, σε εφαρμογή της από 14/12/2016 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των Συλλόγων Γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προσκάλεσε το Δήμο Ν. Σμύρνης να διοργανώσει συνάντηση με τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, προκειμένου να παρουσιάσει τις ενέργειες, στις οποίες προτίθεται να προβεί για την άμεση επίλυση των σοβαρών θεμάτων «ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ».

Μετά την άκαρπη παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος και εφόσον δεν ικανοποιήθηκε το παραπάνω αίτημα, η Ένωσή μας ανέλαβε την πρωτοβουλία και διοργάνωσε στις 15/02/2017 συνάντηση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου, στην οποία προσκλήθηκε και ο ίδιος ο Δήμαρχος για να παρουσιάσει τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με τα φλέγοντα προαναφερθέντα ζητήματα.

Κατά τη συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση με τη συμμετοχή, τόσο των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων των Σχολείων, όσο και των Διευθυντών των σχολικών Μονάδων. Ακολούθως τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι του Δήμου μας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Αφού διαπιστώθηκε ότι υφίστανται ανυπέρβλητα θεσμικά εμπόδια, που δεν επιτρέπουν την εξεύρεση ουδεμίας λύσης, το σώμα της συνεδρίασης αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος :

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Σήμερα την 15η/2/2017 και ώρα 21.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης συγκεντρωθήκαμε όλοι οι φορείς της σχολικής κοινότητας, μετά από πρόσκληση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης, παρουσία των υπευθύνων εκπροσώπων του Δήμου και αφού διαπιστώσαμε την αδυναμία-αλλά πιθανώς και έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πλευρά του Δήμου να δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες, για ανάληψη των κατάλληλων πρωτοβουλιών και επίλυση των χρόνιων ζητημάτων της καθαριότητας και της ασφάλειας των σχολικών χώρων, ζητάμε:
  1. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Σμύρνης να τεθεί προς συζήτηση το θέμα: «ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ» και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για άμεση κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να καλύπτονται οι κανόνες υγιεινής και προστασίας όλων των δημόσιων σχολείων της πόλης μας σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς.
  2. Εγκατάσταση συστημάτων φωτισμού και προστασίας κατά τις νυκτερινές ώρες, στοναύλειο χώρο των Σχολικών Συγκροτημάτων - άμεσα.
  3. Πλήρη φύλαξη όλων των σχολικών κτιρίων και κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες, ούτως ώστε να διασφαλίζονται οι έννοιες της πρόληψης και καταστολής συμβάντων, οι οποίες εξ ορισμού εμπεριέχονται στον όρο «φύλαξη χώρων».
  4. Άμεση εξεύρεση οριστικής λύσης με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας που θα καλύπτει πλήρως και αποτελεσματικά τις ανάγκες καθαρισμού κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (συμπεριλαμβανομένου και του ολοήμερου) καθώς και μετά το πέρας αυτού, προκειμένου να παραδίδεται το σύνολο των σχολικών χώρων καθαρό την επόμενη ημέρα.
  5. Το γονεϊκό κίνημα της Ν. Σμύρνης απαιτεί από τους αρμόδιους φορείςτην ανάληψη της ευθύνης για καθαρά και ασφαλή σχολεία. Προτίθεται δε, να σταθεί υποστηρικτικά δίπλα τους,για διεκδίκηση άμεσης και οριστικής λύσης ή απέναντί τους στην αποποίηση των ευθυνών τους και τη διαιώνιση του προβλήματος, επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας και επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος, προκειμένου να διασφαλίσει την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών της πόλης μας. Επίσης καλεί, τόσο το Δήμο όσο και τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς, σε συστράτευση για την άσκηση πίεσης, με κάθε πρόσφορο μέσο, για την εξεύρεση λύσεων σε ανώτερο θεσμικό επίπεδο.
nstv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου