Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Αναλγησία: Ενώ τα ΙΧ αλωνίζουν στα πεζοδρόμια και τις ράμπες, η δημοτική αστυνομία μοιράζει κλήσεις σε αναπήρους

Όχι, δεν συμβαίνει στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης είναι από τους δήμους που δεν μπορεί να αισθάνονται υπερήφανοι για την προσβασιμότητα που παρέχει στα ΑμεΑ.

Πέραν του γεγονότος ότι τα δημόσια κτίρια δεν είναι προσβάσιμα, πέρα από τις κακοτεχνίες και τις κατεστραμμένες ράμπες στα πεζοδρόμια, είναι ίσως ο μοναδικός δήμος που δεν διαθέτει ούτε μια δημόσια θέση για πάρκινγκ ΑμεΑ.


Σε αντίθεση με το καθημερινό άναρχο παρκάρισμα στα πεζοδρόμια, στον ποδηλατόδρομο της Γερουλάνου και στα πεζοδρόμια όλης της πόλης, την Παρασκευή η δημοτική αστυνομία έγραψε ανάπηρη στην Ιασωνίδου για παράνομο παρκάρισμα, παρότι είχε τοποθετημένη την αναπηρική κάρτα στο παμπρίζ.

Και σαν να μην φτάνουν τα διαφορετικά μέτρα και σταθμά, σαν να μην αρκεί η ταλαιπωρία, η ανάπηρη γυναίκα αντιμετώπισε και ποταπή συμπεριφορά όταν πήγε στο Δημαρχείο να ζητήσει το σβήσιμο της κλήσης.


Την ίδια μέρα όλη η παρέα της δημοτικής αρχής, μηδέ του κ. Κωνσταντάτου εξαιρουμένου, ασχολιόταν με το αν και πού "κρύβεται" ο Κορτζίδης για να αποφύγει το αυτόφωρο μετά τη μήνυση που του έκανε ο άρχων της πόλης μας.

Ο διάλογος που έγινε στη σελίδα "Ελεύθερη Πρόσβαση - Αναπηρία Ελληνικό-Αργυρούπολη" είναι αποκαλυπτικός:

Tania Ioakeimidou: Κατά τα άλλα έγραψαν εμένα κυρία Χριστίνα την Παρασκευή που παρκαρα στην Ιασωνιδου χωρις να εμποδιζω καποιον εννοειται και με την αναπηρικη κάρτα στο παμπριζ, για να παω σε γιατρό.
Xristina Eyaggelos Stamboyltzh: Ποιος σε έγραψε και πού;;;
Tania Ioakeimidou: Χαμηλά στην Ιασωνιδου η δημοτική αστυνομία. Όταν πήγα να τους βρω για να την σβήσουν συνάντησα μια απίστευτη αναλγησία από τον υπαλληλο ο οποίος μου δήλωσε ευθαρσώς ότι αν με ξαναδεί εκεί θα με ξαναγράψει ακόμα και αν παω στο γιατρό.
Xristina Eyaggelos Stamboyltzh: Ο υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας ή πήγες στον Δήμο;;; Ελπίζω να το δουν το ποστ οι αντιδήμαρχοι Ελληνικού.
Tania Ioakeimidou: Ο υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας στο γραφείο της δημοτικής αστυνομίας στο Δημαρχείο. Μάλιστα ήταν ο ίδιος που μου είχε κόψει την κλήση.
Η Τάνια Ιωακειμίδου, ανάπηρη η ίδια, είναι μητέρα ενός παιδιού και συγγραφέας του παιδικού βιβλίου "η μαμά μου η καροτσάτη".

Το βιβλίο της θα παρουσιαστεί και στην εκδήλωση για την πίτα του Συλλόγου Υποστήριξης ΑμεΑ "συμπράττω", την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 6.00μμ, στο Α' ΚΑΠΗ Αργυρούπολης.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι της Χριστίνας Σταμπουλτζή τραβηγμένες σήμερα, Κυριακή 29 Ιανουαρίου.



 

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου