Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Για δεύτερη φορά η δημοτική αρχή Μοσχάτου-Ταύρου δεν κατάφερε να πάρει πλειοψηφία 50% στο Δημοτικό Συμβούλιο


Απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου διαπιστώνει η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή», με αφορμή την αδυναμία
της δημοτικής αρχής να ψηφίσει τον προϋπολογισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Καταλογίζει δε ευθύνες τόσο στον δήμαρχο και τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στο καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα που δεν επιτυγχάνονται οι αναγκαίες πολιτικές συνθέσεις.

Η ηχηρή απουσία ενός «παρών»

του Πέτρου Κατσάκου


Το προχθεσινό «παρών» της Ν.Δ. στη Βουλή για την παροχή επιδόματος στους συνταξιούχους θα μείνει ως μία από τις πιο μελανές σελίδες στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας.

Μνημείο πολιτικού κυνισμού και αμοραλισμού η ασθμαίνουσα ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους πιο σκληρούς εκφραστές της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής και ντόπιας νομενκλατούρας.

Αφιέρωμα του "Εθνικού Κήρυκα": Όλο και μεγαλώνει λόγω αναγκών η Κίνηση Πολιτών «Μεσοποταμία» στο Μοσχάτο

του Άρη Παπαδόπουλου

Φωτο 1
ΑΘΗΝΑ. Όταν στα τέλη Μαρτίου είχε ο «Εθνικός Κήρυξ» επισκεφτεί τη συνέλευση της Kίνησης Πολιτών Μοσχάτου με το εύστοχο όνομα «Μεσοποταμία» (αφού βρίσκεται μεταξύ Κηφισού και Ιλισού)
είχε ενδιαφερθεί για το έργο που επιτελείται εκεί και κυρίως επειδή ευεργετεί τη μαθητιώσα νεολαία.

Είχαμε τότε γράψει πως η κίνηση ξεκίνησε το 2003 ως οικολογική κίνηση για τη σωτηρία της παραλίας Μοσχάτου που μπαζώθηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων και ότι στα χρόνια της κρίσης δημιούργησε ένα Αλληλέγγυο Σχολείο.

Δήμος Αγίου Δημητρίου: «Πρέπει να καλλιεργηθεί η φιλοζωική συνείδηση μέσα στα σχολεία»

Με το διαδραστικό και πολυθεματικό φιλοζωικό πρόγραμμα «Ζωο...φιλώντας, μαθήματα άδολης αγάπης» η εθελοντική ομάδα «Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων» (Ζω.Ε.Σ.) επισκέφθηκε άλλο ένα δημοτικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αττικής, αυτή τη φορά το 7ο, ολοκληρώνοντας επιτυχώς για φέτος τις ενημερώσεις της κι ανανεώνοντας το ραντεβού της με τους μαθητές τη νέα χρονιά.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος για τη διαχείριση των αδέσποτων και των δεσποζόμενων ζώων της πόλης, ξεκίνησε μια πολύ σημαντική συνεργασία με την ομάδα «Ζω.Ε.Σ.» προκειμένου να υλοποιήσει φιλοζωικές εκπαιδευτικές συναντήσεις σε όλα τα σχολεία του και σε όλες τις βαθμίδες.

Ομαδική έξοδο στη θεατρική παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου», προτείνουν οι Ο.Μ. Ελληνικού & Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ


Οι Οργανώσεις Μελών Ελληνικού & Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν ομαδική πολιτιστική έξοδo για την παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου», την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, ώρα έναρξης 7.00μμ.

Έργα και ημέρες στη Μικρά Ασία μέσα από τις αληθινές, προσωπικές ιστορίες μιας γυναίκας.
 
στο θέατρο Βεάκη
 Στουρνάρη 32, Εξάρχεια
Τηλ.: 210 52 23 522

Ενεργοποιείται και στη Γλυφάδα το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία «Έλα στον κύκλο μας»

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας επισκέφθηκαν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιας Αθήνας, Χρήστος Καπάταης, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γεώργιος Παπανικολάου και το μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ Σοφία Κορωναίου-Καμπά.

Η επίσκεψη είχε σκοπό την ενεργοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία «Έλα στον κύκλο μας». Τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι εντός του σχολείου και έγινε ενημέρωση των παιδιών.

Ένα εκατομμύριο ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για δύο στεφανιογράφους σε νοσοκομεία του Πειραιά

Η διάθεση συνολικού ποσού ενός εκατομμυρίου € για την αγορά και εγκατάσταση στεφανιογράφων στο Γενικό νοσοκομείο Νίκαιας και στο Τζάνειο
νοσοκομείου Πειραιά εγκρίθηκε, στην προχτεσινή (Πέμπτη 15/12) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που έκανε αποδεκτή εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά στην εισήγησή του υπογράμμισε ότι στις παρούσες συνθήκες, στις οποίες τα μνημόνια έχουν μειώσει, δραματικά, τα διαθέσιμα κονδύλια για την Υγεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της να προασπίσει το Δημόσιο Συμφέρον και ειδικά τη Δημόσια Υγεία.

Άγιος Δημήτριος: Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην πόλη - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μέχρι 3 Ιανουαρίου


Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: