Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Διήμερο Εκδηλώσεων Αλληλέγγυου Σχολείου Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο, το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Δεκεμβρίου


Το Αλληλέγγυο Σχολείο της Τράπεζας Χρόνου της Μεσοποταμίας στο πλαίσιο της πρώτης για φέτος ανταποδοτικής του δράσης, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
8μ.μ.
ΠΑΡΤΥ μαθητών του Αλληλέγγυου Σχολείου.
Στο πλαίσο των ανταποδοτικών δράσεων της Μεσοποταμίας, οι μαθητές ανταποδίδουν με ένα πάρτυ με δικές τους μουσικές επιλογές.

Το Bazaar του Συλλόγου Ευαισθητοποίησης Μυϊκής Δυστροφίας, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 6.30μμ



Μέρες αγάπης...


Χριστούγεννα... Μέρες γιορτινές, μέρες αγάπης. Όλοι τέτοιες μέρες σκεφτόμαστε το φτωχό συνάνθρωπο και πλημμυρίζουμε από συναισθήματα αγάπης.

Κάποτε ο Χριστός είπε σε κάποιον "η αγάπη είναι λόγος, πράξις, μετακίνησις, η αγάπη είναι η καρδιά του Θεού". Αλλά ποια αγάπη;

Η συμφεροντολογική; Αυτή κατά την οποία θέλουμε την πίτα ολόκληρη; Η ατομικιστική; Αυτή κατά την οποία αγαπάμε πάνω απ' όλα τον εαυτό μας;
Πόσοι από εμάς σκέφτηκαν με πραγματική αγάπη και συμπόνια τον φτωχό γείτονά μας;

Η ταινία «SOS, Πεντάγωνο καλεί Μόσχα» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ

Η αγγλική κωμωδία του Stanley Kubrick «SOS, Πεντάγωνο καλεί Μόσχα» (1964) θα προβληθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Stanley Kubrick
Πρωταγωνιστούν: Peter Sellers, George C. Scott, Sterling Hayden, Keenan Wynn, Slim Pickens

Χριστούγεννα στην Ηλιούπολη - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μέχρι 6 Ιανουαρίου

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Νότιας Αθήνας με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Αλίμου

Μετά από κοινή πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Νότιας Αθήνας Χρήστου Καπάταη και του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Αλίμου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των γονέων για το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού που ήδη είναι σε εξέλιξη στα σχολεία του Δήμου Αλίμου.

Προκηρύχθηκαν οι 4.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας - Αιτήσεις μέχρι 22 Δεκεμβρίου

Αναρτήθηκε χθες στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ η Δημόσια Πρόσκληση (δείτε εδώ) για την κάλυψη 4.000 θέσεων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, οι οποίες είχαν εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή
Έκθεση Θεσσαλονίκης και το κόστος των οποίων θα καλυπτόταν από τα έσοδα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος ξεκίνησε τέλος Σεπτέμβρη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ. Συντάχθηκε και ψηφίστηκε ειδική νομοθετική ρύθμιση.

ΓιορτάΖΟΥΜΕ τα Χριστούγεννα στο Πεδίον του Άρεως με την Περιφέρεια Αττικής, από 18 έως 31 Δεκεμβρίου

Την ημέρα έναρξης (18 Δεκεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 14:00)
όλα τα παιχνίδια είναι δωρεάν για τα παιδιά για μία δωρεάν είσοδο
στο παγοδρόμιο ή στα παιχνίδια του Λούνα Παρκ
Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τα δικά μας παραμύθια

γράφει η Ζωή Χατζηθωμά
 
Οι μέρες περνούν και παρά τα ζόρια μας τραβάμε κουπί να περάσουμε όσο γίνεται πιο όμορφα τις γιορτές. Γιατί δεν είμαστε μόνοι, έχουμε ζευγάρια μάτια που μας κοιτάζουν και περιμένουν το δικό μας βλέμμα που θα τους δώσει ασφάλεια με το "...μη φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ". Γι'αυτό και αντέχουμε και παλεύουμε με δύναμη και πείσμα.

Εκεί όμως που πάμε να πούμε "Αγάντα και φτάνουμε, αδέλφια, κουράγιο να βγει ο δίσεχτος, πριν μας βγει η ψυχή..." δεχόμαστε επικίνδυνες προκλήσεις για τα νεύρα μας.

O Τάσος δεν είναι μόνος - Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας

Ομόφωνη καταδικάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας
τη μαφιόζικου τύπου επίθεση στο σπίτι του δημοτικού σύμβουλου και πρόεδρου του ΟΑΣΑ, Τάσου Ταστάνη.


Όσοι κρύβονται πίσω από τις κουκούλες πρέπει να ξέρουν
ότι ο Τάσος δεν είναι μόνος, τονίζει η
δημοτική κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα» σε Δελτίο Τύπου και συνεχίζει:

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των Παιδικών & Βρεφικών Σταθμών Καλλιθέας, 12 έως 22 Δεκεμβρίου



Κώστας Κορτζίδης & Ταξιάρχης Παπαντώνης: Οι πρώην δήμαρχοι των νοτίων προαστίων που τιμήθηκαν από την Π.Ε.Δ.Α. & Ε.Δ.ΑΤ.

Στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα της παλιάς Βουλής, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) κι η Ένωση Δημάρχων Αττικής (ΕΔΑΤ) βράβευσαν τους δημάρχους που υπηρέτησαν τους δημότες τους που τους επανεξέλεγαν ανελλιπώς πέραν της 20ετίας, (Κων/ντίνος Κορτζίδης - Κυριάκος Ντινιακός - Ιωάννης Παπαδογεωργάκης - Ταξιάρχης Παπαντώνης - Πέτρος Φιλίππου).
 
Εξ αυτών άλλοι παρέδωσαν οικειοθελώς τη σκυτάλη στους διαδόχους τους μη δεχόμενοι να εκτεθούν πλέον κι άλλοι ακολούθησαν τα μονοπάτια της αιρετής διαδικασίας σε υψηλότερα κλιμάκια.

Ξεδιάντροπα φιλικός για την ολιγαρχία - Δολοφονικός για τους φτωχούς εργαζόμενους και τους μη παραγωγικούς συνταξιούχους

Επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό που μόλις εγκρίθηκε από την ελληνική Βουλή κάνουν το στέλεχος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, και ο νούμερο ένα οικονομολόγος
του Ταμείου, Μορίς Όμπστφελντ, που υποστηρίζουν ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και μείωση των αφορολόγητων ορίων.

Στο άρθρο με τίτλο «Πώς να Καταστεί ο Ελληνικός Προϋπολογισμός πιο Φιλικός προς την Ανάπτυξη», που δημοσιεύεται στο blog του ΔΝΤ, ο Πολ Τόμσεν αναφέρει ότι πρωταρχικός στόχος της συνεργασίας του ΔΝΤ με την Ελλάδα είναι να βοηθήσει τη χώρα να ξαναμπεί σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης προς όφελος του ελληνικού λαού.