Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Το πρόβλημα δεν είναι η κόντρα των δυο δημάρχων, αλλά η χωροθέτηση του Σταθμού Διαχείρισης Απορριμμάτων


Το πρόβλημα που προέκυψε ξαφνικά έχει σχέση με τη χωροθέτηση του Σταθμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων που παράγουν οι Δήμοι γύρω από το αεροδρόμιο και αυτός του Π. Φαλήρου και όχι με τις προ πολλού διαταραγμένες σχέσεις των δημάρχων Γλυφάδας & Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Μετά το άρθρο (δείτε εδώ) της "εφημερίδας των συντακτών" ότι ο κ. Κωνσταντάτος σχεδιάζει τη δημιουργία τέτοιας μονάδας δίπλα στα σπίτια του Άνω Ελληνικού και στα όρια με τη συνοικία Ευριάλη της Γλυφάδας, το Δημοτικό Συμβούλιο της Γλυφάδας με ψήφισμά του (δείτε εδώ) απορρίπτει ρητά αυτό το ενδεχόμενο.

Θρησκευτικοί εκπρόσωποι και κοσμικοί αντιπρόσωποι

του Πέτρου Κατσάκου


Σε μακρινά, εξωτικά και κυρίως θεοκρατικά καθεστώτα, όπως μου εξηγούσε φίλος πολυταξιδεμένος και βαθιά θρησκευόμενος, οι παρεξηγήσεις σπανίως αίρονται
και πολύ συχνά τιμωρούνται.

Εκεί, λοιπόν, σε αυτά τα όχι και τόσο κοντινά, αλλά γνώριμα μέρη, κάθε παρέκκλιση θεωρείται εκ προοιμίου μη αναστρέψιμη και η συγχώρεση υποδηλώνει αδυναμία ισχύος και επιβολής των κανόνων.

Μοσχάτο: Η ταινία «Στρέλλα» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 8.00μμ

Συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας με τη βραβευμένη ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα «Στρέλλα» (2009), την ερχόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Άλιμος: Ο Θ.Ο.Π.Α.Α συμμετέχει στο Παιδί και Κινηματογράφος, «Από το χαρτί… στην οθόνη!»

Ο Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου ανακοινώνει την συμμετοχή του τμήματος ζωγραφικής
και εικαστικής έκφρασης στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό κινηματογράφου: Παιδί και Κινηματογράφος, «Από το χαρτί… στην οθόνη!».

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 18:00-20:00, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ), Αθήνα.

Ποιος υπάλληλος του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης μπορεί να κάνει παραλαβή τέτοιου πεζοδρομίου;;;

Μια ανάρτηση και ένας κατατοπιστικός διάλογος στο group "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ - ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ", κυρίως γιατί μιλάει "ειδικός επί του θέματος".
 

Οι διατάξεις (δείτε εδώ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών: "Απαραίτητο ελάχιστο πλάτος της ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών ορίζεται το 1,50μ, διάσταση που απαιτείται κατ' ελάχιστον για την άνετη διασταύρωση πεζού με χρήστη ή οδηγό αμαξιδίου οιασδήποτε μορφής (αναπηρικό, παιδικό, αγοράς κλπ) ή με μεταφορέα πακέτων".

Ας δούμε όμως τον διάλογο:

«Βάφτιζε» τα βουλγαρικά κρέατα ελληνικά και εκβίαζε επιχειρηματία στο Μοσχάτο

«Βάφτιζε» τα αμνοερίφια και χοιρινά από τη Βουλγαρία σε ελληνικά με σκοπό να εκβιάσει τον επιχειρηματία βιομηχανίας νωπού κρέατος στο Μοσχάτο. 

Το εκβιαστικό τέχνασμα κατασκεύασε ένας 58χρονος εργαζόμενος της επιχείρησης και ο 32χρονος γιος του. Ο πατέρας προσέγγισε υπάλληλο της βιομηχανίας κρέατος, ο οποίος άρχισε τα «βαφτίσια» των κρεάτων, από τα οποία αφαιρούσε τις σφραγίδες που υποδήλωναν ότι προέρχονταν από τη Βουλγαρία και τοποθετούσε ελληνικές.

Ν. Ηλιόπουλος: Μετά από 6 χρόνια γίνονται βήματα στη σωστή κατεύθυνση για να επανέλθουν κεκτημένα προηγούμενων ετών

«Όσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο, άλλο τόσο είναι να υπάρχει ένα ζωντανό εργατικό κίνημα που να βάζει φρένο την εργοδοτική αυθαιρεσία» τόνισε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας Στο Κόκκινο και στον Στάθη Σχινά.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά, αλλά και για το καθεστώς της μαύρης εργασίας, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.