Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Οι εθελόντριες του Κέντρου Φιλοξενίας Παροσφύγων στο Ελληνικό δίνουν ανάσες αισιοδοξίας και αλληλεγγύης

φωτογραφίες-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για βοήθεια και αλληλεγγύη στους καταπιεσμένους αυτού
του κόσμου υπάρχει ελπίδα. Δεν υπάρχει μόνο ρατσισμός και εθνικισμός στην Ε.Ε.. Ευτυχώς, υπάρχει και το αντίβαρό τους, η διεθνιστική αλληλεγγύη, η ανιδιοτελής προσφορά.

Η Ομάδα Εθελοντριών Ανοικτού Κέντρου Φιλοξενίας Ελληνικού είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτύχει ο εθελοντισμός. Δείτε την τετράλεπτη αυτή μίνι-συνέντευξη για να πάρετε ανάσες αισιοδοξίας:

"Μη Φοβάσαι την Αγκαλιά", στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 5.30μμ


Η δημοτική αρχή φέρνει τα σκουπίδια δίπλα σας - Αρκεί να μην ενοχλήσει τον μέγα χορηγό

του Στέργιου Ζιαμπάκα

Σκουπίδια σε μια έντονα αστικοποιημένη περιοχή, σε χώρο δίπλα στο μη οριοθετημένο ρέμα της Ευρυάλης, φέρνει πρόταση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, στον απόηχο της πώλησης-χάρισμα του Ελληνικού στη Lamda Development.

Στο πλαίσιο της απομάκρυνσης του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και των αντίστοιχων δημοτικών υπηρεσιών από τον χώρο της επένδυσης, ο δήμαρχος Γ. Κωνσταντάτος προτείνει τη δημιουργία σταθμού απορριμμάτων και τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών σε ιδιόκτητη έκταση που υπολογίζεται στα 30 στρέμματα, σύμφωνα με δηλώσεις του στην «Εφ.Συν.», η οποία βρίσκεται στην περιοχή του γηπέδου ποδοσφαίρου Σουρμένων, στη στροφή της λ. Βουλιαγμένης για το παλιό αεροδρόμιο.

Παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Αττικής για την άρση της επικινδυνότητας σε πρανή ρεμάτων

Την υλοποίηση του έργου «Εργασίες Άρσης Καταπτώσεων Πρανών Ρεμάτων Περιφέρειας Αττικής», δρομολόγησε με την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Εργαστήρι Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 11.30πμ


Γ. Μουζάλας: «Φοβούνται αποχριστιανισμό αυτοί με την μικρή πίστη, αφελληνισμό όσοι δεν εμπιστεύονται το έθνος»

Αυτοί που παρουσιάζουν έναν υπερπατριωτικό λόγο πρακτικά αμφισβητούν τον πατριωτισμό των Ελλήνων, ξεχνώντας την Ιστορία, τις παραδόσεις, τις συμπεριφορές χιλιάδων χρόνων, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας Στο Κόκκινο.

Σχολιάζοντας την λήξη της κατάληψης του Βοτανικού όπου σχεδιάζεται η ανέγερση του πρώτου επίσημου σύγχρονου τεμένους της Αθήνας, αλλά και την πρόσφατη συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι «ενώ η κουβέντα αυτή γίνεται με όρους εθνικούς και πατριωτικούς, αναρωτιέμαι πόσο μικρή εμπιστοσύνη έχουν στην Ιστορία μας, τις παραδόσεις μας, τις συμπεριφορές μας».

25χρονος συνελήφθη για κλοπές και παραδόθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Μοσχάτου

Ένας 25χρονος συνελήφθη για κλοπές και παραβίαση περιοριστικών όρων, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης τις βραδινές ώρες της περασμένης Τρίτης.

Ο συλληφθείς, που κατείχε διαρρηκτικό εργαλείο,
προσήχθη αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων όπου διαπιστώθηκε ότι αναζητούνταν από το Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου ως ο δράστης υποθέσεων κλοπής σε καταστήματα της περιοχής, ενώ επιπλέον προέκυψε ότι στο παρελθόν τού είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι τους οποίους είχε παραβιάσει.

Εκτοξεύθηκε!... Απογειώθηκε!... Όπως και να το πεις, μιλάμε για απογείωση του γέλιου...


σχολιάζει ο Μίλτος Ευσταθιάδης *

 ''Απογειώθηκε'' λέει το πρόγραμμα έργων του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης... Και από 600 χιλιάδες ευρώ που ήταν πέρυσι φτάνει τα 6 εκατομμύρια φέτος...

Δεν διευκρινίζεται όμως ότι αυτά είναι έργα τής Περιφέρειας Αττικής... Και γίνεται αναφορά στο Πάρκο Αφροδίτης με την επισήμανση - διευκρίνιση ότι "εκεί που ήταν το Λούνα-Παρκ" - έτσι στα "αθώα" η αναφορά...

«Τίποτα δεν τελείωσε, τώρα αρχίζουν όλα»: Η ομιλία του Ν. Φίλη στην τελετή παράδοσης του Υπ. Παιδείας (ολόκληρο το video)

«Το ερώτημα για την απομάκρυνσή μου αιωρείται στο χώρο της δημόσιας σφαίρας και απασχολεί κάθε δημοκρατικό πολίτη», δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης στο νέο υπουργό, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.
 
Ο Ν. Φίλης στην ομιλία του που ήταν έντονα συγκινησιακά φορτισμένη, είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν του επισήμανε προβλήματα στη λειτουργία του υπουργείου Παιδείας, «παρόλα αυτά -όπως είπε- το άριστα 20 σε ενάμιση μήνα μετατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό» και πρόσθεσε ότι «όσο αυτά (τα ερωτήματα) δεν εξηγούνται πειστικά, η πρόταση για αλλαγή περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Δημήτρης Κάρναβος: Το έργο της ανάπλασης της παραλίας «τρέχει» επιτέλους με γρήγορους ρυθμούς!

Με αφορμή την έναρξη δημοπράτησης του Φαληρικού Όρμου ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αναμφίβολα πολύ θετικό το γεγονός ότι το έργο της ανάπλασης
της παραλίας "τρέχει" επιτέλους με γρήγορους ρυθμούς.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: «Ο κύκλος των "μάταιων" πράξεων» στο θέατρο Ολυμπίας, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 8.30μμ

Η θεατρική ομάδα «Πείρα(γ)μα» θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο κύκλος των "μάταιων" πράξεων», με θέμα τη ζωή και το θάνατο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη.

Στην παράσταση που θα δοθεί στο θέατρο της οδού Ολυμπίας (Ολυμπίας 5) στην Αργυρούπολη, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 8.30μμ, καλεί η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Δώσαμε τον Φίλη στα θεριά κι αυτό δεν ξεπλένεται ούτε με την ανάπτυξη...

Όλοι, μα όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα. Αν, επομένως, ο Αλέξης Τσίπρας είχε παραιτηθεί σήμερα, θα σας έλεγα πως ήταν ένας αποτυχημένος
πρωθυπουργός.

Κι αυτό μολονότι σε αντίθεση με τους προκατόχους του, τουλάχιστον στα χρόνια των μνημονίων, έκανε ειλικρινή όσο και γιγάντια προσπάθεια να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο από αυτόν της άγριας και ταξικής λιτότητας.