Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Απέρριψε την αίτηση Θεραπείας της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Μια κρίσιμη για την υπόθεση των Σκουριών απόφαση έλαβε χθες το Υπουργείο Περιβάλλοντος απορρίπτοντας την από 9 Σεπτεμβρίου 2016 αίτηση Θεραπείας τής
εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» για την ανάκληση της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας περί επιστροφής του προσαρτήματος «ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΧΑΛΚΟΥ, ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΙΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΜΑΝΤΕΜ ΛΑΚΚΟΥ».

Όπως υπενθυμίζει η Στ. Πουλημένη στο «Κόκκινο», από την έγκριση της συγκεκριμένης μελέτης εξαρτάται η υλοποίηση της μονάδας μεταλλουργίας, δηλαδή η δυνατότητα της εταιρείας να παράγει καθαρά μέταλλα και να φορολογείται τηρώντας τον βασικό όρο για τον οποίο της δόθηκε η άδεια.

Ανακοίνωση του Δήμου Αγ. Δημητρίου για την αγορά οικοπέδου, για την ανέγερση Βρεφονηπιακού - Παιδικού Σταθμού


Θα κόψουν όλα τα δέντρα που φέρνουν... κατάθλιψη! - Απ' ό,τι ξέρω, ένα δέντρο φέρνει "χαρά", αλλά είναι απαγορευμένο


Τι μάθαμε από την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης;;;
Άρχισε η εργολαβία για τα πεζοδρόμια και ήρθε στο Δ.Σ. για ψήφιση η κοπή 40 δέντρων, αλλά τα δέντρα τα είχαν ήδη κόψει!!!

Και θύμωσε ο κ, Δήμαρχος και ο κ. Αντιδήμαρχος (που τελευταία υψώνει πολύ εύκολα τη φωνή του) και μας "απείλησε" ότι δεν θα ξαναέρθει στο Δ.Σ. θέμα κοπής δέντρων, γιατί "εμείς είμαστε διοίκηση και δεν θα μας πείτε εσείς τι θα κάνουμε".

Αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής του κόμβου Πειραιώς και Χαμοστέρνας από την Περιφέρεια Αττικής

Πειραιώς και Χαμοστέρνας: Σε ένα ακόμα "άλυτο" πρόβλημα χρόνων για τους κατοίκους τού Ταύρου η Περιφέρεια Αττικής δρομολόγησε την άμεση λύση.

Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία περιοχής κόμβου Πειραιώς και Χαμοστέρνας - Β’ φάση», προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ (με ΦΠΑ), υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

"Θεέ μου", τι με αναγκάζεις να γράφω για να γίνομαι κατανοητός από τους γελοίους...

Σε ένα από τα "Γράμματα σ' έναν φίλο Γερμανό" ο Αλμπέρ Καμί περιγράφει πώς ένας Γερμανός ιερέας "καρφώνει" στους ναζί έναν 16χρονο Γάλλο που οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα γιατί διένειμε παράνομα αντιστασιακά φυλλάδια.

Αυτός ο παπάς, όπως σχολιάζει ο σπουδαίος συγγραφέας, προτίμησε να υπηρετήσει τα συμφέροντα της πατρίδας του -όπως αυτά τα εννοούσε η χιτλερική ηγεσία της- κι όχι τον θεό.

Στέγη για 32 ασυνόδευτα παιδιά στο νέο ξενώνα στο Καλαμάκι

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας και η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας
Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου εγκαινίασαν τον νέο ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο Καλαμάκι.

Τα 32 ασυνόδευτα αγόρια ηλικίας 10 έως 18 ετών θα φιλοξενούνται στο διώροφο κτίριο, που ανήκει στο ΕΚΚΑ και μέχρι πριν από δύο χρόνια λειτουργούσε ως καταφύγιο γυναικών σε ευαλωτότητα, περιλαμβάνονται 16 δίκλινα δωμάτια, καθώς και χώροι ψυχαγωγίας.

Δύο Έλληνες δήμαρχοι στη short list του βραβείου «Δήμαρχος του Κόσμου»

Το προσφυγικό είναι φέτος το θέμα του βραβείου «Δήμαρχος του Κόσμου» που δίνεται κάθε δύο χρόνια από το City Mayors Foundation, ένα διεθνές think tank που ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Γι’ αυτό και στη short list των 15 δημάρχων παγκοσμίως που διεκδικούν το βραβείο είναι δύο Έλληνες: Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο δήμαρχος της Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Ξεκινά η συγκομιδή ελιών στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Γλυφάδας ξεκινά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τη συγκομιδή ελιών από τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου με σκοπό την παραγωγή ελαιόλαδου.

Την περσινή περίοδο, συγκεντρώθηκαν
με τη βοήθεια εθελοντών καρποί ελιάς από ελαιόδεντρα σε προαύλια σχολείων, σε πεζοδρόμια, στους πρόποδες του Υμηττού και αλλού.

Κοινωνικό Συσσίτιο & Κοινωνικό Φαρμακείο: Νέες δομές στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου συνεχίζει την προσπάθεια της στήριξης των πολιτών του που δοκιμάζονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση.

Έτσι λοιπόν προχωρά σε μία τριετή στήριξη για νέο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στη δημιουργία δύο νέων δομών κοινωνικής μέριμνας, της παροχής συσσιτίου και της δημιουργίας Κοινωνικού Φαρμακείου.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο 4ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου (φωτογραφίες)

Συνεχίζεται η προσπάθεια αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Οι τελευταίες εργασίες που ολοκληρώθηκαν, έγιναν στο 4ο Γυμνάσιο και αφορούσαν σε εικαστικές
παρεμβάσεις των εξωτερικών του πλευρών.

Εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα Εργασιακά Δικαιώματα, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 6.00μμ


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δεν ξέχασε τον Φούχτελ και τις γερμανικές οφειλές

Δεν ξεχνά η Περιφέρεια Αττικής την ιταμή συμπεριφορά του κ. Φούχτελ το 2014, αλλά πολύ περισσότερο δεν “διαγράφει” τα διαχρονικά αιτήματα των Ελλήνων πολιτών, που έπεσαν θύματα του γερμανικού φασιστικού επεκτατισμού στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο!

Με αφορμή το 6ο Συνέδριο της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής σημειώνει τα παρακάτω: