Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Τι γίνεται με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στον Ταύρο και πότε θα αποκατασταθεί ο χώρος;

Σε αφύλακτο γιαπί έχει μετατραπεί ο χώρος του πρώην ΕΠΑΛ καθώς σταμάτησαν οι εργασίες για τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά στην περιοχή
του Ταύρου, καταγγέλλει η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου "Πολίτες σε δράση για την Ανατροπή".

Και ρωτάει τη δημοτική αρχή Μοσχάτου-Ταύρου σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία παραχώρησης του ΚΔΑΠ και για ποιο λόγο διακόπηκαν οι εργασίες καθώς και πότε θα αποκατασταθεί ο χώρος, ώστε να μπορέσει το σχολείο να πραγματοποιήσει ξανά με ασφάλεια τις δραστηριότητές του.

Εκδρομή στο δάσος της Καστανιάς στη Νότια Εύβοια, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Ένα από τα πιο ηλικιωμένα δάση της Ελλάδας ο Καστανόλογγος
Η Επιτροπή Πολιτισμού της Δημοτικής Κίνησης "ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη" διοργανώνει εκδρομή την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο Δάσος της Καστανιάς, ένα αρχέγονο φυσικό μνημείο στην νότια Εύβοια.

Αναχώρηση από το Δημαρχείο Ηλιούπολης στις 8.00πμ.
Δηλώσεις συμμετοχής και εξόφληση μέχρι Τετάρτη 19 Οκτωβρίου (
τιμή εισιτηρίου 17 ευρώ):

Ιδιοκτησία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κινηματογράφος "Σινε Κήπος"

Στην αγορά του χώρου που εξυπηρετεί το λειτουργικό μέρος του δημοτικού κινηματογράφου "Σινέ Κήπος" προχώρησε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου μετά από
απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Δήμου, "ο δημοτικός μας κινηματογράφος Σινέ Κήπος στο Μοσχάτο είναι ένας ιστορικός κινηματογράφος που λειτουργεί από τη δεκαετία του 1960, ενώ από το 1989 συνεχίζει αδιάλειπτα τη λειτουργία του ως ο πρώτος Δημοτικός θερινός κινηματογράφος στη χώρα.

"Τα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου" στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης, Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 8.00μμ


Διαφωνίες και διαγραφές στο Κάμπινγκ Βούλας

Σε περίοδο εσωτερικών αναταράξεων έχει εισέλθει η συλλογικότητα των εθελοντών του πρώην Κάμπινγκ Βούλας. Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο μπλογκ των εθελοντών, επισημαίνεται:

«Η Ανοιχτή Συνέλευση των Εθελοντών του πρώην Κάμπινγκ Βούλας , ανακοινώνει ότι αποπέμφθηκε από μέλος της, ο κ. Μάκης Σταύρου μετά από ομόφωνη ψήφο των μελών της τακτικής συνέλευσης της 5.10.2016, διότι με λόγια και πράξεις εξέθεσε και ζημίωσε επανειλημμένως τους σκοπούς και τις αρχές της συλλογικότητας, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. Α, του κανονισμού λειτουργίας της
».

Προληπτικά μέτρα στο Νότιο Τομέα της Αθήνας για τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα αλλά και ο σεισμικός κίνδυνος

Την Τρίτη 18 Οκρωβρίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθηνών, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν. Σμύρνης.

Στην συνεδρίαση παρευρέθησαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ., του Στρατού, λοιπά μέλη του ΣΟΠΠ, εθελοντικές οργανώσεις καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων.

Μοσχάτο: «Η προσφυγιά τότε. Η προσφυγιά τώρα.», στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 7.30μμ

Στις μέρες που ζούμε, η κοινωνία της χώρας μας καλείται να υποδεχθεί το δεύτερο μεγάλο προσφυγικό κύμα μετά τη μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Μπροστά σε αυτή την ευθύνη, η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία» διοργανώνει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 7.30μμ, εκδήλωση με θέμα «Η προσφυγιά τότε, η προσφυγιά τώρα
».
 
Ομιλητές η ιστορικός στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών / Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Ελένη Κυραμαργιού και ο συντονιστής του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες «Καλώς τους» και καθηγητής του ΕΜΠ, Νίκος Μπελαβίλας.

Επίθεση με πέτρες σε οδηγό λεωφορείου στη Βάρκιζα


Μια ανεξήγητη και άγρια επίθεση δέχτηκε οδηγός του ΟΑΣΑ χθες τα ξημερώματα στο τέρμα της λεωφορειακής γραμμής 171 στη Βάρκιζα.

Όπως διηγήθηκε στα μέσα ενημέρωσης ο οδηγός, επιβάτες επιτέθηκαν στο λεωφορείο με πέτρες, ενώ ο ίδιος έφυγε εσπευσεμένα παραβιάζοντας το κόκκινο φανάρι της παραλιακής λεωφόρου, στο Yabanaki.

Νέα Σμύρνη: Πόσοι Τζουλάκηδες χρειάζονται για να αλλάξουν μία λάμπα;

Το άρθρο αυτό γράφεται για να διαφωτίσει την παντελή πολιτική και οικονομική έλλειψη γνώσεων των περισσότερων δημοτικών συμβούλων της Νέας Σμύρνης και να πληροφορήσει τον λαό τι κάνουν τα εκλεγμένα “καμάρια” με τα χρήματα του κόσμου της Νέας Σμύρνης που είναι δικά τους αλλά έχουμε την ατυχία να τα διαχειρίζονται άλλοι.

Το άρθρο δεν απευθύνεται στην παράταξη Τζουλάκη που έχει αποδείξει την ελλιπή ικανότητα στην οικονομική διαχείριση αλλά επεκτείνεται και στον Κουτελάκη. Διότι όταν λες πολλά λες και ασυναρτησίες.

Εγκαινιάσθηκε το 5ο ΚΑΠΗ στην Άνω Νέα Σμύρνη

Η Νέα Σμύρνη διαθέτει πλέον πέντε ΚΑΠΗ. Το πέμπτο εγκαινιάσθηκε στην Άνω Ν. Σμύρνη επί της οδού Ελλησπόντου.

Η περιοχή επιλέχθηκε μετά
από έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι υπήρχε μεγάλη ανάγκη για τους πολίτες της τρίτης ηλικίας.

Απογευματινός αγώνας δρόμου στο TAE KWON DO με την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου


Περιφέρεια Αττικής: «Κέντρα Κοινότητας» για την υποστήριξη και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα

Τη δημιουργία των «Κέντρων Κοινότητας», των νέων κοινωνικών δομών σε 55 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, δρομολόγησε η Περιφέρεια Αττικής με τη χρηματοδότηση της λειτουργίας τους για τρία χρόνια.

Ειδικότερα, στο ΠΕΠ Αττικής εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 2746/11.07.16 πρόσκληση, προϋπολογισμού 13.500.000 ευρώ, η οποία απευθύνεται στους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων, με στόχο τη δημιουργία και λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας.