Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Μετά τα δημοτικά τέλη, αυξήσεις τιμών και στα πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν δημότες και ετεροδημότες που θα παρακολουθήσουν το διδακτικό πρόγραμμα του ωδείου «Γ. Μιχαλακέας» του Δήμου Ελληνικού-
Αργυρούπολης, για το έτος 2016-17.

Αυξήσεις προβλέπονται και στα πολιτιστικά τμήματα του δήμου, με τη διοίκηση Κωνσταντάτου να προχωρά σε αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής με «χαμένους», τους ανήλικους μαθητές.

Αργυρούπολη: Η παράσταση "Σαίξπηρ express" στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 9.00μμ


Υπουργείο Οικονομίας: Τα περί έξαρσης των πλειστηριασμών είναι παραπλανητικά

«Τα περί έξαρσης των πλειστηριασμών είναι παραπλανητικά» σημειώνει το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του και με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής και δημοσιεύματα στον Τύπο, διευκρινίζει τα εξής:
 

1. Οι «εργατικές κατοικίες» του… εργολάβου. Σχετικά με τις αναφερόμενες ως «εργατικές» κατοικίες του Εύοσμου Θεσσαλονίκης, από τα στοιχεία της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων (www.publicrevenue.gr/kpi/public/auctions/prg_date_down) προκύπτει ότι πρόκειται για μικρά διαμερίσματα (περί τα 50 τετραγωνικά).

Το νου σας όσοι έχετε εγκαταλείψει αυτοκίνητο στον Άγιο Δημήτριο!!! - Φωτογραφίες

Όπως μας πληροφορεί ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, εντείνεται το πρόγραμμα απομάκρυνσης εκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους της πόλης, με έμφαση σε αυτά που δημιουργούν
εντονότερη όχληση.

Άγιος Δημήτριος: Πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού, κάθε Τρίτη για όλον τον Οκτώβριο


Πρόσκληση σε γονείς με παιδιά σχολικής ή και προσχολικής ηλικίας για μια συζήτηση για το σύστημα "Μοντεσσόρι"

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός "βλαστός" καλεί τους γονείς με παιδιά σχολικής ή και προσχολικής ηλικίας -αλλά και όποιον άλλον ενδιαφέρεται για τα παιδιά, δηλαδή για το μέλλον- σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στο χώρο του.

Η συζήτηση θα γίνει με δασκάλες ειδικευμένες στο σύστημα "Μοντεσσόρι", ένα σύστημα που "βοηθάει το παιδί να χτίσει τον Άνθρωπο".

Υπογράφουμε και σώζουμε την ιστορία: Καμπάνια υπογραφών για τη διάσωση των αεροπορικών μνημείων του Ελληνικού

Με πρωτοβουλία του Ελληνικού Τμήματος του TICCIH (της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Βιομηχανικής Κληρονομιάς), έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών (petition) για τα κτίρια και
τις εγκαταστάσεις στο Ελληνικό.
 
Στόχος είναι η άμεση και μαζική συλλογή υπογραφών, ενόψει και της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων (ΚΣΝΜ) της Πέμπτης.

Υπογράψτε εδώ:

Τι θα είναι ο «Συνεταιρισμός Εργαζομένων» - Η Ράνια Αντωνοπούλου για το νέο ν/σ για την Κοινωνική Οικονομία

Στις καινοτομίες του σχεδίου νόμου για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑΛΟ), το οποίο εισήχθη χθες για επεξεργασία στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, αναφέρθηκε σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την αντιμετώπιση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Όπως είπε, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, με τίτλο «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑΛΟ) και Ανάπτυξη των Φορέων της και λοιπές διατάξεις», που έρχεται να εκσυγχρονίσει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού Αθήνας στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στον χώρο του πρώην Κάμπινγκ Βούλας, από 11.00 το πρωί έως το βράδυ θα γίνει παρουσίαση του εγχειρήματος του Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού Αθήνας.

Θα περιλαμβάνονται και 4 εργαστήρια τα οποία θα αρχίσουν από 12.00 έως 16.30, θα ακολουθήσει ένα βιωματικό σεμινάριο - παιχνίδι με εικονικό χρήμα για να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες πώς οι οικονομικοί όροι που θέτει αυτός που ελέγχει την έκδοση του χρήματος επηρεάζουν την ζωή και την συμπεριφορά
μας, θα ακολουθήσει η κύρια παρουσίαση του εγχειρήματος και συζήτηση, το πρόγραμμα θα κλείσει με μουσική βραδιά.

«Η Αθήνα Ελεύθερη, 12 Οκτωβρίου 1944»: Το Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στους εορτασμούς της 72ης επετείου

Με μία σειρά δράσεων, όπως η διοργάνωση, για πρώτη φορά, έκθεσης με φωτογραφίες από το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο του με θέμα το έργο της απόκρυψης και προστασίας των αρχαιοτήτων των Συλλογών του τις παραμονές της Κατοχής, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τιμά την 72η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του, συμμετέχει στο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με αφορμή την 72η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή, με τίτλο «Η Αθήνα Ελεύθερη, 12 Οκτωβρίου 1944».

Γιορτή για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και συγκέντρωση σχολικών ειδών

Με την συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών πραγματοποιήθηκε χθες 11 Οκτωβρίου η γιορτή Σχολικού Αθλητισμού που διοργάνωσε ο Παναθηναϊκός
Αθλητικός Όμιλος με την συμμετοχή του κέντρου logistics της Περιφέρειας Αττικής.

Στην ξεχωριστή αυτή γιορτή οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν σειρά αθλημάτων τα οποία φιλοξενούνται στο Γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 6.30μμ - Το πρόγραμμα του Συνεδρίου


Το πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου έχει ως εξής:

Για αυτά, τα… «μικρά» και «ασήμαντα»

του Πάνου Λάμπρου


Καταιγισμός ειδήσεων των πίσω σελίδων, αυτών των “μικρών”, των “ασήμαντων”, που δεν… αφορούν την κοινωνία των πολλών, που διαμορφώνουν, όμως εικόνα, που βάζουν πολλαπλά ερωτηματικά στην πορεία μας.

Και, κυρίως, είναι αυτά τα ζητήματα που για ένα σημαντικό τμήμα της δικής μας αριστεράς ήταν και είναι στην προμετωπίδα του αξιακού φορτίου, της αριστερής, κινηματικής ταυτότητας δηλαδή.