Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Τον Φεβρουάριο του 2017 παραδίδεται το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο

Τον Φεβρουάριο του 2017 αναμένεται η παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα
που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της 66ης συνεδρίασης της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Κέντρο Πολιτισμού.

Στην παρούσα φάση η κοινοπραξία που ανέλαβε την κατασκευή του έργου προχωρά σε αποκατάσταση κατασκευαστικών ζητημάτων που εκκρεμούν.

Δωρεάν η ψηφιακή μαστογραφία από τον ΕΟΠΥΥ

Η ψηφιακή μαστογραφία θα συνταγογραφείται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ, δήλωσε ο Παύλος Πολάκης μιλώντας "στο κόκκινο" και την Ευγενία Λουπάκη.

Η απόφαση βρίσκεται στο τελικό στάδιο υπογραφής, από τον αν. υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, ενώ οι συναρμόδιοι υπουργοί Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχουν ήδη υπογράψει, δήλωσε ο αν. υπουργός Υγείας.

Εκατόν τέσσερις (104) ράμπες ΑμεΑ σε πεζοδρόμια της Γλυφάδας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην 31η συνεδρίασή του (6/10/2016) ενέκρινε κονδύλι ύψους 50.000 ευρώ από ίδιους πόρους
προκειμένου να τοποθετηθούν καινούργιες ράμπες ΑμεΑ σε πεζοδρόμια καθώς να επισκευαστούν οι ήδη υφιστάμενες.

Συνολικά πρόκειται για 104 ράμπες στην περιοχή του Δήμου Γλυφάδας.

Καλλιθέα: Υποβολή αιτήσεων για Κοινωνικό Παντοπωλείο & δώρο Χριστουγέννων - Πάσχα, από 10/10 μέχρι 4/11


Ρένα Δούρου: Πολύ σπουδαία πρωτοβουλία η Συνταγματική Αναθεώρηση

«Πρόκειται για μία πολύ σπουδαία Επιτροπή και μία πάρα πολύ σπουδαία πρωτοβουλία», δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Δούρου που συμμετέχει στην Επιτροπή -η οποία αποτελείται από εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, των πανεπιστημίων, της Τοπικής Αυτοδίκησης για πρώτη φορά- έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υποκαθιστά το άρθρο 110 του Συντάγματος.

"Απολογία" & "Ο δολοφόνος": Δυο θεατρικές παραστάσεις στο Παλαιό Φάληρο, το Σαββάτο 8 Οκτωβρίου στις 7.00μμ

Διπλή θεατρική παράσταση από τους Φίλους του Ερυθρού Σταυρού με σκοπό τη φιλανθρωπική συγκομιδή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Π. Φαλήρου, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 7.00μμ.

Παρουσιάζουν τα έργα "Απολογία" και "Ο δολοφόνος"
στον Πολυχώρο του δημαρχείου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος) στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.

Καλλιθέα: Δωρεάν μαθήματα pilates, total body & yoga


Παύλος Πολάκης: Ο Σαλμάς έχει πληρωθεί ως 350.000 ευρώ για τις αρθροσκοπήσεις

Στην υπόθεση των εξετάσεων που οι Βορίδης - Γρηγοράκος «φόρτωσαν» με μεγάλες χρεώσεις στον ΕΟΠΥΥ ένα μήνα πριν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά και ο πρώην υφυπουργός Υγείας της ΝΔ «μοίρασε» 550 παραπεμπτικά σε ένα έτος, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας στο κόκκινο και το "Allegro... μα με τρόπο" της Ευγενίας Λουπάκη.

Όπως εκτίμησε ο Π. Πολάκης, ο κ. Σαλμάς πληρώθηκε 300.000-350.000 ευρώ.

16 Οκτωβρίου 2016: Ημέρα της Πικροδάφνης με βόλτα στο ρέμα

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου ο σύλλογος ΡΟΗ (Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων της Αττικής) και το Δίκτυο Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης
καλούν για μια βόλτα στο ρέμα της Πικροδάφνης.

Σκοπός της δράσης είναι να δηλωθεί η αντίθεση στα σχέδια της Περιφέρειας Αττικής για την κοπή 776 δέντρων από τις όχθες, τον εγκιβωτισμό του ρέματος με συρματοκιβώτια και σκυρόδεμα και αρνούμαστε την ολοσχερή καταστροφή ενός τελευταιου φυσικού πνεύμονα στην Αθήνα.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Αθλητικά Παιδικά Τμήματα του Δήμου Καλλιθέας


Στον Εισαγγελέα Διαφθοράς «πάει» τη Ν.Δ. ο Σωκ. Φάμελλος - Έγγραφα-κόλαφος για τα ρουσφέτια

Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, Σ. Φάμελλος, κατήγγειλε ότι εστάλη με fax στη Βουλή έγγραφο από μια Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της διαφθοράς με υπογραφή του Δημ. Γεωργακόπουλου.

Όπως καταγγέλλεται, από αντίγραφα απόρρητων εγγράφων που πετάχτηκαν κατά τη μετακόμιση της ΝΔ από τη Συγγρού, υπάρχουν σημειώματα για διευθετήσεις «αιτημάτων» πολιτών, νομικές εκκρεμότητες της ΝΔ, αιτήματα πολιτών για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και τον Στρατό, στοιχεία των οικονομικών των γραφείων της ΝΔ καθώς και ένα πολιτικό κείμενο για μετεκλογικά σενάρια.