Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ηλιούπολη: Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών για ενήλικες - Δηλώσεις συμμετοχής την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου» συνεχίζει και φέτος τον κύκλο μαθημάτων ξένων γλωσσών.
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών και υλοποιείται χάρη στην ευαισθησία εκπαιδευτικών της πόλης, με υψηλή παιδεία και πανεπιστημιακή μόρφωση, που προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο και τις γνώσεις τους.

Τα κινήματα πολιτών απέτρεψαν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εν μέσω εντάσεων με τα ΜΑΤ

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ενός άνεργου πρώην ελεύθερου επαγγελματία στη Θεσσαλονίκη, μετά από την συγκέντρωση εντός και εκτός των Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης μελών οργανώσεων και συλλογικοτήτων που τάσσονται κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Τα μέλη των επιτροπών και των οργανώσεων συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, καθώς είχε προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του ακινήτου στις 4.00 το μεσημέρι.

ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2016 στο Άλσος Στρατού - Γουδή, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου & το Σάββατο 1η Οκτωβρίου

Λήστεψαν τον γνωστό μουσικό παραγωγό Τόνυ Μαυρίδη στην Άνω Γλυφάδα

Θύμα ληστείας έπεσε τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο γνωστός μουσικός παραγωγός Τόνυ Μαυρίδης στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας.

Συγκεκριμένα, στις 4.00 τα ξημερώματα, ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του με τη σύζυγό του, είδε ένα ύποπτο αυτοκίνητο να έχει σταθμεύσει απέξω.

Αν έχεις καλό ρεπορτάζ για στάνες και βοσκοτόπια δεν μπορεί να σου ξεφεύγουν τα κοτέτσια...



για τα 5,6 εκατομμύρια ευρώ που μαζί με κάτι κοτόπουλα
έκαναν φτερά από την ΜΚΟ του διευθύνοντος συμβούλου του;;;

Γιατί αν έχεις καλό ρεπορτάζ για στάνες και βοσκοτόπια
δεν μπορεί να σου ξεφεύγουν τα κοτέτσια και τα ορνιθοτροφεία.

Έτσι γίνονται οι δουλειές, κύριοι του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος! Όπως στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης



Θέλω να καταγγείλω το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Διαθέτει γήπεδο για περπάτημα ή τρέξιμο και όργανα για γυμναστική τα οποία είναι προσιτά σε όλους δωρεάν.

Ο χρήστης δε χρειάζεται να δείξει ούτε κάρτα ούτε να έχει μαζί του ιατρική βεβαίωση. Πιστεύω ότι καταλαβαίνετε πόσο θανάσιμα επικίνδυνο είναι αυτό.

Οι φορολογούμενοι πληρώσαμε το δάνειο του «Κήρυκα» Χανίων (video)

Εμείς πληρώσαμε το δάνειο των 300.000 ευρώ του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον "Κήρυκα Χανίων";

Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Νεκτάριος Σαντορινιός ρώτησε τη διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου για το δάνειο της εφημερίδας το οποίο εμφανίζεται στο πόθεν έσχες του προέδρου της Ν.Δ. και σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει πληρωθεί.

Από άλλα μετερίζια στις νέες συνθήκες και με νέα καθήκοντα, με αφορμή ένα σημείωμα γραμμένο προ διετίας



Έναν προσωπικό απολογισμό, που έκανα πριν δύο χρόνια, μού εμφάνισε σήμερα το facebook και με έκανε να αναρωτηθώ αν πράγματι η ζωή κάνει κύκλους που επαναλαμβάνονται με τα ίδια ή διαφορετικά κάθε φορά επίδικα, με τις ίδιες ή διαφορετικές ερμηνείες.

Παρακάμπτοντας σήμερα τους ευχάριστους κύκλους -τις εκλογικές νίκες της Αριστεράς το 2015- εστιάζω και προσπαθώ να ερμηνεύσω κυρίως τις ήττες, και εννοώ την υπογραφή του 3ου μνημονίου και την επικύρωση από τη βουλή της παράδοσης του πρ. αεροδρομίου του Ελληνικού στον Λάτση.

Παρέμβαση αλληλέγγυων στα κρατητήρια του Ελληνικού, όπου κρατούνται μετανάστριες και πέραν του τριμήνου

Παρέμβαση έξω από το κέντρο κράτησης του Ελληνικού σε αλληλεγγύη στις 56 μετανάστριες που αγωνίζονται ενάντια στην παράνομη κράτησή τους πέραν του 3μήνου, πραγματοποίησαν αλλυλέγγυοι & αλληλέγγυες, τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου το απόγευμα.

Εδώ και περίπου δύο βδομάδες έχουν απαγορευτεί στις αλληλέγγυες/ους τα επισκεπτήρια, δικαίωμα που είχε κατοχυρωθεί εδώ και δύο χρόνια, ύστερα από κινητοποιήσεις.

Άγιος Δημήτριος: Συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα στον Ασύρματο, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 9.00μμ


Το Ρέμα της Πικροδάφνης & το Παράκτιο Μέτωπο στο επίκεντρο της συνάντησης του Χρ. Καπάταη με τη Μ. Γιαννακάκη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Χρήστου Καπάταη, Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθήνας, και της Περιφερειακής Συμβούλου Μαρίας Γιαννακάκη, επικεφαλής της παράταξης "Παρέμβαση για την Αττική, Δημοκρατική, Οικολογική Κίνηση", για τα θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αθήνας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ΜΠΕ του ρέματος Πικροδάφνης και την ανάπλαση του παράκτιου μετώπου και δόθηκε η δυνατότητα να ανταλλαγούν απόψεις και σε γενικότερα θέματα.

31ο Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου στο Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 10.00πμ-4.00μμ

H Τράπεζα Χρόνου Αγ. Δημητρίου & Αλίμου σας περιμένει για μια ακόμα χρονιά να ανταλλάξετε σχολικά βοηθήματα, ξενόγλωσσα είδη, λεξικά και πάσης φύσεως βιβλία!

Το 31ο Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου αυτή την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρες 10.00πμ έως 4.00μμ.

Οι ανταλλαγές γίνονται με δύο τρόπους: είτε ανταλλάσσοντας βιβλίο με βιβλίο,
είτε ανταλλάσσοντας φάρμακα με βιβλίο.

Με πολλές εκπλήξεις το τουρνουά μπάσκετ «3 on 3» στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας, το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου

Πολλές εκπλήξεις κρύβει το τουρνουά μπάσκετ «3 on 3» που διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας, το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου, στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας μπροστά στην παραλία της πόλης!

Το παρόν θα δώσουν τα μεγαλύτερα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ: Δημήτρης Διαμαντίδης,  Αντώνης Φώτσης, Βασίλης Σπανούλης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Δήμος Ντικούδης, Μιχάλης Κακιούζης, Κώστας Τσαρτσαρής, οι οποίοι θα παίξουν με μικρά παιδιά και θα μοιράσουν αυτόγραφα. Η τηλεοπτική κάλυψη των τελικών, την Κυριακή το απόγευμα, θα γίνει ζωντανά από την ΕΡΤ.

ΟΑΣΘ: Δημόσιος φορέας η απάντηση στον παραλογισμό

του Πέτρου Κατσάκου

“Πρώτη φορά Αριστερά και η Θεσσαλονίκη χωρίς αστικά” φώναζαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Οργανισμού,
διεκδικώντας τα δεδουλευμένα Ιουλίου και Αυγούστου... από την κυβέρνηση και τον υπουργό Μεταφορών από τον οποίο μάλιστα ζητούν εξηγήσεις για την καθυστέρηση της μισθοδοσίας τους.

Στο πλευρό τους, Θεσσαλονικείς βουλευτές της Ν.Δ. και “γαλάζιοι” δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής, να συμπληρώνουν τον θίασο σε αυτό το θέατρο του παραλόγου και της υποκρισίας που έχει ανέβει εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες στους δρόμους της πόλης, με χιλιάδες θεατές-θύματα της κακοστημένης αυτής παράστασης που παίζεται στην πλάτη των πολιτών ώστε να μην θιγούν τα από το 1957 βασιλικά κεκτημένα του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού των μετόχων του ΟΑΣΘ.

Βιβλίο: "Η ιστορία ενός μικρού ονείρου, Καρίμ" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 11.30πμ


Αυτή την Πέμπτη είμαστε όλοι κατηγορούμενοι!



Όλοι όσοι το 2009 βρεθήκαμε και ρίξαμε τα συρματοπλέγματα της πολεμικής αεροπορίας στο Ελληνικό που μας περικύκλωναν και μπήκαμε & περπάτησαμε στα δικά μας χώματα.

Όλοι όσοι αρνηθήκαμε να παραδώσουμε το χώρο για να μετατραπεί σε ένα τεράστιο ανισόπεδο κόμβο που θα ένωνε λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας.

Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να καλύψουν τη χώρα στο σκοτάδι (video)

«Δυστυχώς πλέον, το σκοτάδι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος και των συστημικών Μέσων που στηρίζει απειλεί
να καλύψει τα πάντα.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να απειλούν να καλύψουν την χώρα στο σκοτάδι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή.

Γραφείο, αποθήκη ή μεσιτικό σε δημόσιο χώρο και για πόσον καιρό ακόμη; (φωτογραφίες)

Δεν γνωρίζουμε από πότε είναι εκεί το κοντέινερ που καταλαμβάνει πεζοδρόμιο στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και γύρω του έχει δημιουργηθεί εστία μόλυνσης.

Το βέβαιο είναι ότι ο σκοπός της εγκατάστασής του -αν ήταν η ολοκλήρωση των εργασιών στις απέναντι πολυκατοικίες- έχει ολοκληρωθεί προ πολλού.

«Το Πανηγύρι των Αισθήσεων - 1η Γιορτή των Λαϊκών Αγορών» στο Θησείο, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 5.00μμ

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 5.00μμ, στο περιβάλλοντα χώρο του σταθμού του ΗΣΑΠ, στο Θησείο, θα πραγματοποιηθεί η «1η Γιορτή των Λαϊκών Αγορών», με τίτλο «Το Πανηγύρι των Αισθήσεων».

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις Ομοσπονδίες των Λαϊκών Αγορών και την Περιφέρεια Αττικής και φιλοδοξεί να είναι η αρχή ενός νέου θεσμού: Της Ετήσιας Γιορτής των Λαϊκών
Αγορών, αλλά και η αρχή μιας σειράς εκδηλώσεων σε Δήμους της Περιφέρειας Αττικής που θα φέρει πιο κοντά τις Λαϊκές Αγορές με τα παιδιά και τη νέα γενιά.