Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Φίλης και η... φιλτέρα

του Θανάση Καρτερού


Έπρεπε ο Φίλης να πει όσα είπε για τον ρόλο της Εκκλησίας στην περίοδο της Κατοχής και της χούντας; Ολόκληρη συζήτηση έχει ξεκινήσει, με τη βοήθεια των γνωστών για την αγάπη τους στον υπουργό Παιδείας media.

Και όχι μόνο από τους Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια. Αλλά και μεταξύ μας, αφού ως γνωστό, και στην Αριστερά, υπάρχει η άποψη ότι με την Εκκλησία δεν τα βάζουμε, γιατί κάτι τέτοιο παράγει στείρα πόλωση και στρέφει εναντίον μας τους πιστούς.

Γίνε και εσύ Αντιδήμαρχος στη Νέα Σμύρνη

του Δημήτρη Πετρόπουλου

Τις νέες αντιδημαρχίες της Νέας Σμύρνης τις διαβάσαμε πρώτα όλοι ανεπίσημα από την ηλεκτρονική έκδοση της «Φωνής της Νέας Σμύρνης -δείτε εδώ».

Όπως και να το δει κανείς, όποιος πολίτης έχει στοιχειώδη γνώση των αιρετών της Νέας Σμύρνης, μάλλον διαβάζοντας το ενημερωτικό, λογικά θα προσπάθησε να βεβαιωθεί αν διαβάζει κάτι ''λάθος''.

Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ...


του Θανάση Καρτερού

Το προσέξατε κι εσείς ή εγώ είμαι καχύποπτος λόγω πολιτικώς ύποπτου παρελθόντος; Σαν να χάθηκαν οι επικοινωνιακές πιένες της χρυσής εποχής, όταν η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς έλαμπε κάτω από το φως του έρωτα και της προσδοκίας.

Όταν μέγα πλήθος αριστερών και νεοαριστερών, επωνύμων και νεοεπωνύμων, επαλήθευε τον στίχο του Σαββόπουλου: «Τώρα κοκορεύεσαι επάνω στον εξώστη, και μιλάς στο πόπολο σαν τον ναυαγοσώστη». Και όταν καμιά επίκριση, δημοσιογραφική, κομματική ή πρωθυπουργική, δεν μπορούσε να συμμαζέψει τις παρεμβάσεις -και τις συνακόλουθες πατάτες- επί παντός θέματος και αναθέματος.

Καθοριστική μάχη

Αν ανοίξει κανείς την τηλεόραση στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες, θα πιστέψει ότι το μοναδικό ζήτημα για το οποίο αξίζει να ενημερωθούν τα δέκα εκατομμύρια των πολιτών αυτής
της χώρας σε κρίση είναι το πώς δεν θα μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.

Μπορεί εδώ και πολλά χρόνια να έχουμε ξεχάσει τι είναι ένα κανονικό δελτίο ειδήσεων -ψύχραιμο, στο μέτρο του δυνατού αποστασιοποιημένο, με ιεράρχηση και πληρότητα-, αλλά τώρα πια, στις ατέλειωτες ώρες των εκπομπών με τις κινούμενες κεφαλές, δίνεται η μάχη όλων των μαχών για να επιστρέψει το τηλεοπτικό τοπίο στην προτεραία άνομη και άναρχη κατάσταση.

Άγιος Δημήτριος: Ελ Γκρέκο στο cine Πλατεία (εξ αναβολής), τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ

Πλατεία Αλ. Παναγούλη - Άγιος Δημήτριος

Δείτε εδώ το πρόγραμμα Σεπτεμβρίου του cine Πλατεία

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
"Φθινοπωρινές Γιορτές στην Πόλη 2016"