Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Μοσχάτο: Γλέντι ενίσχυσης του Αλληλέγγυου Σχολείου της Μεσοποταμίας, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζουμε την τέταρτη χρονιά του Αλληλέγγυου Σχολείου της Μεσοποταμίας, με ένα γλέντι για την οικονομική του ενίσχυση.

Το γλέντι θα ξεκινήσει στις 8.30μμ, στον κήπο της Μεσοποταμίας (Πλάτωνος 13, Μοσχάτο), με ζωντανή λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική, κρασί, μπύρα και ρακή.

Μέλη της τράπεζας χρόνου θα έχουν ετοιμάσει μεζέδες, που θα προσφέρονται με εθελοντική συνεισφορά στο κουτί οικονομικής ενίσχυσης.

Σας περιμένουμε για να γλεντήσουμε μαζί και να στηρίξουμε το σχολείο μας.
 

Νίκος Φίλης: Είμαστε αντικείμενα δολοφονίας χαρακτήρων. Και ο Πολάκης που μιλάει όπως μιλάει, και εγώ που μιλάω αλλιώς


Σκληρή απάντηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ, για τον Παύλο Πολάκη:

«Ο Πολάκης είναι ένας επιτυχημένος υπουργός. Είμαστε αντικείμενα δολοφονίας χαρακτήρων. Και ο Πολάκης που μιλάει όπως μιλάει, και εγώ που μιλάω αλλιώς. Ο καθένας έχει την ευθύνη των όσων λέει. Σας ζήτησα εγώ να καταδικάσετε τους Μπογδάνους;»

Μοσχάτο: "O Δρόμος για το Λα Παζ" & "10 Years" στο Cine Κήπος, μέχρι την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου

Θερμοπυλών 49 & Κνωσσού, Πλ. Μεταμόρφωσης, Μοσχάτο
Πρόγραμμα, κουπόνια και online εισιτήρια εδώ: summercinemas.gr

Νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) θα λειτουργήσει στον Ταύρο - Φωτογραφίες

Ένα νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) πρόκειται να λειτουργήσει στον Ταύρο, στο σχολικό συγκρότημα της Αγίας Σοφίας, σε συνεργασία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με την "Αποστολή" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το ΚΔΑΠ στον Ταύρο θα λειτουργεί μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου και θα φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από την περιοχή του Ταύρου.

Χρ. Βερναρδάκης προς ΑΔΕΔΥ: Όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι ο γραφειοκράτης κοιτούσε το δάχτυλο

Απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη στην ανακοίνωση της ΕΕ
της ΑΔΕΔΥ, η οποία αφορούσε την ΑΔΕΔΥ και τον συνδικαλισμό κατά την ομιλία του υπουργού την Κυριακή στη ΔΕΘ.

«Όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι ο γραφειοκράτης κοιτούσε το δάχτυλο. Όταν το Υπουργείο αμύνεται στις επιθέσεις του ΣΕΒ ο γραφειοκράτης επιτίθεται στο Υπουργείο», τονίζεται στην απάντηση του υπουργού, ο οποίος προειδοποιεί για «κατάργηση κάθε είδους κρατικής χρηματοδότησης σε φορείς της κοινωνικής αντιπροσώπευσης, όπως τα συνδικάτα».

Μοσχάτο: «Ο δάσκαλος που άφηνε τα παιδιά να ονειρεύονται» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας

Παραμένοντας στο κλίμα της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας προβάλλει τη γαλλική τηλεταινία "O δάσκαλος που άφηνε τα παιδιά να ονειρεύονται" του Ντανιέλ Λοσέ, αυτή την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ

Οι προβολές της Μεσοποταμίας ξεκινούν λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ, όπως πάντα, στον πολύ όμορφο κήπο, Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο.
 
Η τηλεταινία αφηγείται τη ζωή και το έργο του καινοτόμου και χαρισματικού παιδαγωγού Σελεστίν Φρενέ και πρωτοπροβλήθηκε το 2006.

Η ταινία «Μαύρη Γάτα, Άσπρος Γάτος» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ

Η Γιουγκοσλάβικη κωμωδία (1998) του Εμίρ Κουστουρίτσα «Μαύρη Γάτα, Άσπρος Γάτος - Crna Macka, Beli Macor» θα προβληθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της παραλίας και η είσοδος είναι δωρεάν.


Σκηνοθεσία: Emir Kusturica

Πρωταγωνιστούν: Branka Katic, Srdjan Todorovic, Bajram Severdzan, Florijan Ajdini

Έχει επικοινωνία το 15μηνο αγόρι που έπεσε από μπαλκόνι στην Καλλιθέα

Στο «Νοσοκομείο Παίδων» συνεχίζει τη μάχη για την υγεία του το αγόρι των 15 μηνών που έπεσε από το μπαλκόνι σπιτιού στην Καλλιθέα.

Μετά την επέμβαση για την αποκατάσταση κατάγματος και εμπιέσματος (που προκλήθηκε από την παρεκτόπιση του οστού μέσα στο κρανίο) στην οποία υποβλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, το μικρό αγόρι «έχει επικοινωνία» με τους οικείους του.

Δυο αντίθετοι κόσμοι και ένα video με αλήθειες "για τα μάτια ενός παιδιού"



"Για τα μάτια ενός παιδιού που ψάχνει γη, γκρεμίζω ουρανούς, λυτρώνω μάνες και γιους" τραγουδούν οι Active Member, κι ακούγοντάς το πλημυρίζεις με συναισθήματα αγάπης
και τρυφερότητας για όλου του κόσμου τα παιδιά, αλλά και φορτώνεις με αποφασιστικότητα.

Θα πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι οι γονείς και οι δάσκαλοι/ες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού γιατί αυτή την κουλτούρα της αγάπης, της αγωνίας για τα παιδιά/μαθητές τους την καλλιεργούν επί πολλά χρόνια.

Περί Πρότυπου Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου ο λόγος...

της Δήμητρας Παπανίκου


Πρόσφατα έπεσαν στα χέρια μου συνεντεύξεις διακεκριμένων ανθρώπων με θέματα όπως τι είναι νόμος, αιρετός… Στο Δήμο μας καλούνται οι αιρετοί να διαχειριστούν τους νόμους, την ηθική και το δίκαιο.

Βασική αρχή όμως για να κυλήσει κάτι ομαλά πιστεύω πως πρέπει από την αρχή οι νόμοι να εφαρμόζονται για όλους με Διαφάνεια - Αξιοκρατία - Δικαιοσύνη.
Περί Πρότυπου Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου ο λόγος αυτή τη φορά.

What Grows from Earth: Ατομική έκθεση της Αλεξάνδρας Περρή στη δημοτική πινακοθήκη Καλλιθέας

Στην ατομική έκθεση της Αλεξάνδρας Περρή με τίτλο "What Grows from Earth" που παρουσιάζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Μαρία Λασκαρίδου», ανθίζουν τα λουλούδια
το φθινόπωρο, 22-29 Σεπτεμβρίου.

Το θέμα της Έκθεσης Ζωγραφικής είναι η γη και ό,τι προέρχεται από το χώμα: ρίζες, βλάστηση, σπόρος, άνθρωπος.

Δωρεάν μαθήματα χορών από την Ένωση Γυναικών Γλυφάδας "εμείς"


Ξηλώθηκαν οι παράνομες (και δολοφονικές) πινακίδες από τις λεωφόρους Μεσογείων & Κηφισίας

Σε αποξήλωση διαφημιστικών αφισών και πινακίδων από τις κεντρικές νησίδες των λεωφόρων Μεσογείων και Κηφισίας προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γιώργου Καραμέρου, ο οποίος παράλληλα, καλεί τους δήμους να προχωρήσουν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες επί των κεντρικών οδών αρμοδιότητάς τους.

«Χρέος και ευθύνη όλων μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και καθημερινό μας μέλημα η οδική ασφάλεια των πολιτών» επισημαίνει ο κ. Καραμέρος και προσθέτει:

Τα αντισταθμιστικά μέτρα του ΕΚΑΣ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή των αντισταθμιστικών μέτρων κατάργησης του ΕΚΑΣ.

Συγκεκριμένα, από την 1η Αυγούστου 2016 και μέχρι
και την 31-12-2019, σε συνταξιούχους που στερούνται την παροχή του ΕΚΑΣ, εφαρμόζονται τα ακόλουθα μέτρα, προκειμένου να αντισταθμιστεί η σχετική απώλεια:

"Κάτω από το φως του Φεγγαριού" στα "Φαληρικά 2016" στην Παραλία Μπάτης, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ

 Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Φαληρικά 2016" που πραγματοποιούνται κάθε βράδυ στις 8.30
και μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου στην Παραλία Μπάτης