Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Ελληνικό: Ο Στάθης Ντόβας ζωντανά στο ''Βλαστό'', το Σάββατο 6 Αυγούστου στις 10.00μμ

Στους Δήμους ο καθαρισμός των σχολείων από το σχολικό έτος 2017-2018

Μπορεί φέτος η καθαριότητα στα σχολεία στο νέο σχολικό έτος 2016-2017 να γίνει με το παλιό καθεστώς, αλλά από το 2017-2018 η καθαριότητα των
σχολείων περνά εξ ολοκλήρου στους Δήμους, σύμφωνα με την εγκύκλιο που ήρθε στις Δημοτικές αρχές!

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει:

Καθαριότητα σχολικών μονάδων

Κι ύστερα ήρθαν οι Πολάκηδες


του Θανάση Καρτερού

Όλα, κι όλα. Η υπόθεση Πολάκη θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την κυβέρνηση, και προσωπικά τον Τσίπρα. Διότι ο πατριώτης αυτός του Ποδιά έχει καταντήσει πέτρα του σκανδάλου.


Το λένε επισήμως οι ενώσεις των δικαστικών. Επίσης, οι ενώσεις των αστυνομικών. Και τέλος, ο γνωστός για τη μετριοπάθεια και το δημοκρατικό του ήθος Άδωνις Γεωργιάδης, που με ερώτησή του στη Βουλή όχι μόνο επικρίνει σφοδρώς τον αναλάμποντα Πολάκη αλλά επισημαίνει και τις ευθύνες του Τσίπρα για την υπονόμευση της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας από τον αυτοενθουσιασμό του υπουργού του.

Στην τελική ευθεία η έναρξη του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου


Κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την κυβέρνηση στη Βουλή η τροπολογία για την παραχώρηση στην Περιφέρεια Αττικής
έκτασης 487.000 τ.μ. του Φαληρικού Όρμου στην οποία ανήκει και η παραλία μας.

Το έργο είναι μελετητικά ώριμο και ήδη έχουν παραδοθεί τεύχη δημοπράτησης με στόχο οι εργασίες να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν.

Ανακοίνωση της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα της 4ης Αυγούστου

Για το χθεσινό τραγικό δυστύχημα στη στάση της Οδού Πριάμου που στοίχισε τη ζωή σε μια νέα γυναίκα και τον τραυματισμό άλλων δύο, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κα Μαρία Ανδρούτσου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016, ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο νεαρή συμπολίτισσά μας έχασε τη ζωή της και άλλες δύο νέες γυναίκες τραυματίστηκαν σοβαρά, έφερε ξανά στο προσκήνιο τις αδυναμίες και τα κενά που υπάρχουν στα θέματα οδικής ασφάλειας πεζών και οδηγών.

Άλλη μια ευκαιρία δίνει σε ΜΚΟ η δημοτική αρχή του Δήμου Βάρης'Βούλας'Βουλιαγμένης

Την ΜΚΟ ΕΠΕΚΑ (Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών) επέλεξε ο η δημοτική αρχή Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για συνεργασία - ανάθεση των
κοινωνικών δομών του Δήμου (Κοινωνικό φαρμακείο - παντοπωλείο).

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ ουσιαστικά υπολειτουργούσε μέχρι πρότινος, αφού χρειάστηκε ακόμα και προσφυγή στον εισαγγελέα για να διερευνηθούν οι καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης κλπ ποσού 1,3 εκατομμυρίων ευρώ στους Δήμους Ζωγράφου και Καισαριανής.

Νεκρή μια 25χρονη και δυο τραυματισμένες από ΙΧ που έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείων, στον Άγιο Δημήτριο

Μια νεκρή γυναίκα 25 ετών, μία 30χρονη βαριά τραυματισμένη και μια 25χρονη ελαφρύτερα, είναι το αποτέλεσμα τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης στον Άγιο Δημήτριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, ένας 18χρονος οδηγός ΙΧ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε με ταχύτητα πάνω στις τρεις κοπέλες, οι οποίες περίμεναν σε στάση λεωφορείου, στην οδό Πριάμου, στον Άγιο Δημήτριο.

Ο νεαρός οδηγός συνελήφθη, ενώ προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Τροχαία Ελληνικού.


Αν ο αντιδήμαρχος καθαριότητας έμενε στο βουνό, ίσως να ήταν πιο παραγωγικός & ποιοτικός...


Πάνω από μια εβδομάδα παραμένουν, ο ένας δίπλα στον άλλον, δυο σωροί από κλαδέματα στο πεζοδρόμιο αλλά και στο οδόστρωμα της οδού Χαλδείας στο Ελληνικό.

Οι πρώτες φωτογραφίες που δημοσιεύουμε πιο κάτω είναι από την Παρασκευή 29 Ιουλίου, οι τελευταίες είναι από χθες 4 Αυγούστου.


Σε αυτό το διάστημα μαζί με τα κλαδέματα συσσωρεύτηκαν σακούλες με άγνωστο περιεχόμενο, έπιπλα, στρώμα κρεβατιού κλπ, ενώ κάποιοι περαστικοί -προφανώς- συνέβαλαν κι αυτοί με διάφορα αντικείμενα (υποθέτουν ότι κάποιος θα τα μαζέψει όλα μαζί;) δημιουργώντας έτσι δυο εστίες μόλυνσης.

Παύλος Πολάκης: Οι σφαλιάρες -όπως είχα προειπεί- συνεχίζονται...

Με μια σκληρή ανακοίνωση, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, απάντησε ο αναπλ. υπουργός Υγείας σε όσους τον επικρίνουν για τις δηλώσεις του για δικαστές και εισαγγελείς.

Στην ανάρτησή του στον λογαριασμό του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο Παύλος Πολάκης, κάνει λόγο για «παραδικαστικά κυκλώματα», ενώ απευθύνει σειρά ερωτημάτων στον δικαστικό κόσμο.

Μεταξύ άλλων, ρωτά:

Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του 2ου Παιδικού Σταθμού Ταύρου (φωτογραφίες)


Ολοκληρώνεται η πλήρης ανακατασκευή του 2ου Παιδικού Σταθμού Ταύρου με εργασίες αφορούν τη μόνωση των οροφών, τους ελαιοχρωματισμούς εντός και εκτός του κτιρίου, τη διαμόρφωση των αυλών, όπως και την αλλαγή των παιδικών οργάνων.

Σκοπός είναι η υποδοχή των παιδιών από Σεπτέμβρη σε πρότυπες συνθήκες ασφάλειας

και ενεργειακής απόδοσης.

Η διοίκηση Κωνστντάτου παραποίησε τρεις αποφάσεις του Δ.Σ. και καλείται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να επανορθώσει

Δικαιώθηκε η αναφορά της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για παραποίηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και παραβίαση του κανονισμού του.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση καλεί τη δημοτική αρχή να συμμορφωθεί, καθώς η παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και η παραποίηση αποφάσεών του συνιστούν πράξεις που επισύρουν ποινικές και διοικητικές ποινές.

Όταν σε όλη την Ελλάδα κυνηγούν Pokemon, στη Γλυφάδα, κυνηγάνε ...βλάβες (το έξυπνο ποστ του κ. Παπανικολάου)

Από ό,τι βλέπω, σε όλη την Ελλάδα σχεδόν, κυνηγούν Pokemon. Εμείς, πάλι, στη Γλυφάδα, κυνηγάμε ...βλάβες . Με τον ίδιο βασικά τρόπο!

Ο δημότης Γλυφάδας κατεβάζει στο κινητό του την εφαρμογή Fix My City, καταγράφει ή φωτογραφίζει τη βλάβη και οι υπηρεσίες του Δήμου
εντοπίζουν το στίγμα του και ξεκινούν τη διαδικασία για τη διόρθωση ή την επισκευή που χρειάζεται.

Καινούργιες οι αίθουσες 2 & 3 στα πρώην Σφαγεία Ταύρου (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του παρκέ των Αιθουσών 2 & 3 των πρώην Σφαγείων στον Ταύρο, προκειμένου να πληρούν όλες τις σύγχρονες αγωνιστικές προδιαγραφές.

Στόχος είναι οι Ταυρίωνες, όπως και τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου που χρησιμοποιούν τις αίθουσες να κάνουν τα μαθήματά τους στις καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες.

Τέλος στην ασυδοσία των εταιριών φύλαξης και καθαριότητας διαμηνύει ο Χρ. Σπίρτζης

Κατατέθηκε η τροπολογία για την καθαριότητα και τη φύλαξη που επιτρέπει την πρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Yποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Οι ατομικές συμβάσεις θα έχουν διάρκεια μέχρι τέλος του 2017, οι εργαζόμενες θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ και το κόστος θα βαραίνει το υπουργείο και τους φορείς.

Χρήστος Καπάταης: Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο για το καλό των δημοτών και όλης της Αττικής (συνέντευξη - video)

ρεπορτάζ - συνέντευξη: Μάνος Μεϊμαράκης

Στην Περιφέρεια Αττικής παραχωρείται για 40 χρόνια προς αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση το παράκτιο μέτωπο του Μοσχάτου και της Καλλιθέας με τα υφιστάμενα κτίρια και τις εγκαταστάσεις, από το ΣΕΦ μέχρι το TAE KWON DO.

Στην παραχωρούμενη έκταση περιλαμβάνονται το Beach Volley, η μαρίνα της Καλλιθέας, η πλατεία Νερού και τα γραμμικά κτίρια στο θαλάσσιο μέτωπο της Καλλιθέας.