Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Μπράβο στους οδοκαθαριστές!... Καθάρισαν τη βρώμα και είδαμε τα πεζοδρόμια (φωτογραφίες)

Μπράβο στους οδοκαθαριστές και τις οδοκαθαρίστριες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης που έκαναν λαμπίκο την οδό Χαλδείας και τα πεζοδρόμιά της στο Ελληνικό.

Είναι ολοφάνερο ότι δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να προγραμματίσει σωστά τα στοιχειώδη, αφού από τον συγκεκριμένο δρόμο είχε να στείλει συνεργείο οδοκαθαριστών πολύ πριν την Παρασκευή 29 Ιουλίου, όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε χθες.

Όμως ουδέν καλόν αμιγές κακού...

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ: Για το σύστημα δασοπυρόσβεσης στον Υμηττό, πάνω από την Αργυρούπολη

Όταν κάηκε το βουνό πάνω από την Αργυρούπολη
17 Ιουλίου 2015
Με ένα λιτό, αλλά γεμάτο νόημα σχόλιο αντέδρασε η Δημοτική Συνεργασία στην επικοινωνιακή καμπάνια για το σύστημα δασοπυρόσβεσης που τοποθέτησε ο ΣΠΑΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης:

Έφυγε σχεδόν το καλοκαίρι -ένας μήνας έμεινε ακόμη- και επιτέλους επιδιορθώθηκε και βρίσκεται σε λειτουργική ετοιμότητα το ψεκαστικό σύστημα πυροπροστασίας που στην περσινή πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου -που έκαψε περί τα 1900 στρέμματα στην περιοχή της Αργυρούπολης- παρέμεινε ανενεργό.


Ευτυχώς που αυτό το διάστημα δεν είχαμε πυρκαγιά.



Για τη φωτιά της 17ης Ιουλίου 2016, διαβάστε:

Η ταινία «Το Κορίτσι με το Τατουάζ» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 9.00μμ

Το σουηδικό θρίλερ του Niels Arden Oplev «Το Κορίτσι με το Τατουάζ - Man Som Hatar Kvinnor» θα προβληθεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της παραλίας και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Niels Arden Oplev
Πρωταγωνιστούν: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre

Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:

Ταύρος: "Στάσου Στο Ύψος Σου" και "Ποιος Κλέβει Ποιον;" στο Cine Νέα Μασκώτ, μέχρι την Τετάρτη 10 Αυγούστου

Πάρκο Ηρώων στον Ταύρο, είσοδος από τη Λ. Κωνσταντικουπόλεως 2

Κουπόνια και online εισιτήρια εδώ: summercinemas.gr

Στου τουρισμού την ανοχή...

του Παντελή Μπουκάλα

"...με την πρωταγωνιστική εμπλοκή
καιροσκόπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
τα μάτια της νομιμότητας δεν καλοβλέπουν"
Αν θέλουμε να το δούμε καλά και σώνει «θετικά», θα ξαναμνημονεύσουμε τιμητικά του Ελληνος τον τράχηλο που ζυγόν δεν υποφέρει.

Και θα ισχυριστούμε πως η κάθετη μείωση των φορολογικών εσόδων σε προορισμούς μαζικότατου και πολύμηνου τουρισμού δεν οφείλεται στην υπνωμένη φορολογική μας συνείδηση αλλά στο αντιστασιακό, το αντάρτικο φρόνημα που περνάει ακέραιο από γενιά σε γενιά. Ετσι θα ’ναι, αν έτσι θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι.

Μοσχάτο: "Πού πάω, Θεέ μου;" & "Ένας Προδότης Ανάμεσά μας" στο Cine Κήπος, μέχρι την Τετάρτη 10 Αυγούστου

Θερμοπυλών 49 & Κνωσσού, Πλ. Μεταμόρφωσης, Μοσχάτο

Κουπόνια και online εισιτήρια εδώ: summercinemas.gr

Άνοιξε ο δρόμος για να γίνει πάρκο η Παραλία Μοσχάτου & Καλλιθέας με τροπολογία της κυβέρνησης - Καταψήφισε η Ν.Δ.

Μετά την παραχώρηση του Ασυρμάτου στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, ανοίγει ο δρόμος για να αποκτήσουν έναν ακόμη πνεύμονα πρασίνου έκτασης
487.393 τ.μ. οι κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων.

Χθες κατατέθηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση και υπερψηφίστηκε τροπολογία με την οποία παραχωρείται στην Περιφέρεια Αττικής, για χρήση και χωρίς αντάλλαγμα, για σαράντα έτη, η Παραλία Μοσχάτου - Καλλιθέας στο Φαληρικό Όρμο, με τα υφιστάμενα κτίσματα και εγκαταστάσεις, και αποτελεί τμήμα δημόσιας έκτασης προς αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση.

Στην Περιφέρεια Αττικής μεταβιβάζονται τα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Στην Περιφέρεια Αττικής μεταβιβάζονται τα 177 διαμερίσματα των “προσφυγικών” της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, σύμφωνα με τροπολογία τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε δεκτή ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης την Τετάρτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, σκοπός της τροπολογίας είναι η προστασία των προσφυγικών ως μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, η αξιοποίησή τους για την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων ενώ κάποια απ΄ αυτά θα διατεθούν για να καλύψουν τις ανάγκες του γειτονικού αντικαρκινικού Νοσοκομείου Άγιος Σάββας.

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θύμα απάτης σε βενζινάδικο της Αθήνας - Όργιο απάτης στα βενζινάδικα - Αυστηροποίηση ποινών

του Πέτρου Κατσάκου

Ζωή Λιβανίου, βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ
Την ώρα που στη Βουλή ψηφιζόταν η τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας, περί αυστηροποίησης των ποινών για τους ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων με «πειραγμένες» αντλίες, ένα μέλος
του Κοινοβουλίου έπεφτε θύμα απάτης σε βενζινάδικο της Αθήνας.

Όπως περιγράφει η βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, «ήταν μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης 2 Αυγούστου όταν κατέβηκα με το αυτοκίνητό μου στην οδό Αχαρνών, διαπίστωσα ότι ο δείκτης καυσίμων ήταν χαμηλά και θέλησα να γεμίσω το ρεζερβουάρ που φουλάρει με 30 ευρώ πετρέλαιο».