Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Αξιοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για την κοινωνική προστασία από το Δ.Σ. Ηλιούπολης

Σημαντικές αποφάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίασης.

Με την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης σε δύο προσκλήσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής, έρχεται να ενισχύσει το δίχτυ κοινωνικής προστασίας της πόλης, έτσι ώστε κανένας κάτοικος της Ηλιούπολης που έχει ανάγκη να μη μείνει χωρίς βοήθεια και υποστήριξη.

Η πρώτη αφορά στην παροχή Βασικών Αγαθών για τις κοινωνικές δομές του δήμου -το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο- με προτεινόμενη δημόσια δαπάνη 243.360,00€.

Η ποιότητατων υδάτων στις ακτές του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Οι επίσημες μετρήσεις και τα αποτελέσματα

Το σοβαρό θέμα της ποιότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης, απασχολεί και φέτος την Ριζοασπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-
Βούλας-Βουλιαγμένης.

Η δημοτική αρχή δεν έχει σε προτεραιότητα τέτοιου είδους θέματα, για την ενημέρωση των πολιτών και την προβολή των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου.

Έτσι η ΡΙΚΙΠ ΒΒΒ ανέλαβε την πρωτοβουλία για άμεση και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για το ευαίσθητο αυτό θέμα.

Ομολογία ενός εγκλήματος…

της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Αυτή τη φορά η παραδοχή του ΔΝΤ για τα λάθη και τις παραλείψεις του πρώτου μνημονίου, ξεμπροστιάζει χωρίς προηγούμενο, τους οικονομικούς δολοφόνους που εκτέλεσαν εν ψυχρώ μια χώρα, μόνο και μόνο για να σωθούν οι γαλλογερμανικές τράπεζες και κατ’ επέκταση όλο το σαθρό οικοδόμημα της ευρωζώνης…

Όχι, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ούτε αθώο είναι, ούτε κατελήφθη ξαφνικά από κρίση ευαισθησίας, ούτε εμφορείται από μεταμέλεια.

Προσπαθεί να γλυτώσει τις συνέπειες από μια σχεδόν προδιαγεγραμμένη -όπως όλα δείχνουν- ελεύθερη πτώση της Ευρωζώνης προς τον γκρεμό…