Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Σε πλήρη απαξίωση το camp της Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης στο Ελληνικό (video)

Οι υποσχέσεις του Γιάννη Κωνσταντάτου ότι οι «επαγγελματίες του χώρου» θα παρέχουν βελτιωμένες υπηρεσίες και μεγαλύτερη ασφάλεια, έμειναν γράμμα κενό.

Πλέον δεν συζητάμε για καλύτερες υπηρεσίες, αλλά για λιγότερη ασφάλεια. Στο camp του Ελληνικού η πύλη μένει ανοικτή όλη την ημέρα. Αυτοκίνητα μπαινοβγαίνουν συνεχώς στο χώρο, φύλαξη δεν υπάρχει και ο οποιοσδήποτε μπορεί να προσεγγίσει στους χώρους που κινούνται τα παιδιά.

Καταγγείλαμε συγκεκριμένο περιστατικό ελπίζοντας ότι θα κινητοποιούσαμε τη διοίκηση. Δεκάχρονο κοριτσάκι έφυγε από την επίβλεψη του προγράμματος και πήγε μόνο του στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο! (δες εδώ).

Μάχη με τη ζωή εξακολουθεί να δίνει η 34χρονη δημοτική αστυνομικός του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

ρεπορτάζ: Έφη Κυριάκου

Συγγενείς και φίλοι της 34χρονης δημοτικής αστυνομικού του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο, εν ώρα υπηρεσίας, χθες στην Αργυρούπολη,
βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της, στην εντατική μονάδα του Ευαγγελισμού και ελπίζουν να γίνει το θαύμα και να σωθεί.

Τα τελευταία νέα ήταν αισιόδοξα. Παρά τις τρεις ανακοπές που υπέστη τη νύχτα που πέρασε (το τροχαίο της προκάλεσε ρήξη της κεντρικής αορτής), η Ματίνα βγήκε νικήτρια!

Στο ιατρικό επιτελείο που την παρακολουθεί υπάρχουν σημάδια αισιοδοξίας για τη ζωή της . Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έχει, δεν τους ανησυχούν τόσο, όσο η ρήξη αορτής.

"Η Γιαγιά Κλείνει Τα Εκατό" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 9.00μμ

Τρίτη βραδιά των θερινών προβολών 2016 της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.), την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 9.00μμ με την ισπανική ταινία "Η Γιαγιά Κλείνει Τα Εκατό".

Οι προβολές, που είναι δωρεάν, γίνονται στο Café Teatral Πολυμήχανο - Φλέμινγκ 58 & Ολυμπίας, Αργυρούπολη και μπορείτε να δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των θερινών προβολών που είναι αφιερωμένο στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο.

Ισπανική κωμωδία, έγχρωμη 95', σε σκηνοθεσία: Κάρλος Σάουρα με τους: Φερνάντο Φερνάν Γκόμεζ, Τζέραλντιν Τσάπλιν, Νόρμαν Μπρίσκι, Αμπάρο Μούνοζ, Ραφαέλα Απαρίτσιο, Χοσέ Βίβο, Τσάρο Σοριάνο, Άντζελες Τόρες, Ελίσα Νάντι, Ρίτα Μέιντεν, Μονίκ Σιρόν.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Μοσχάτο: "Τα φώτα της ράμπας" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 9.00μμ

Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας για το μήνα Ιούλιο κλείνουν με τα "Φώτα της Ράμπας" (1952) του αξεπέραστου Τσάρλι Τσάπλιν.

Η προβολή γίνεται στον πανέμορφο κήπο της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο την Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας.
Στον χώρο θα βρείτε επίσης το ειδικό κουτί οικονομικής ενίσχυσης των προσφύγων.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ταινία «Delicatessen» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 9.00μμ

Τη γαλλική μαύρη κωμωδία των Μαρκ Καρό & Ζαν Πιέρ Ζενέ «Delicatessen» θα προβληθεί την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται μπροστά από το κτίριο της παραλίας και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Μαρκ Καρό & Ζαν Πιέρ Ζενέ
Πρωταγωνιστούν: Πασκάλ Μπενεζέκ, Ντομινίκ Πινόν, Μαρί Λορ Ντουνιάκ, Ζαν Κλοντ Ντρέιφους

Λίγα λόγια για την ταινία:

Και τώρα, η χούντα του Ερντογάν...

του Νίκου Τσαγκρή

Σκέφτομαι την Τουρκία. Τη σκέφτομαι με τη σκέψη του μέσου Έλληνα: Μια χώρα μίζερη, αρπακτική, απολίτιστη, κοσμοφοβική, κομπλεξική...

Σκέφτομαι την Κωνσταντινούπολη. Με την ίδια σκέψη, τη σκέψη του μέσου Έλληνα: Μια πόλη σαγηνευτική, κοσμοπολίτισσα, για πάντα αγαπημένη...

Κάπως έτσι, ή ακριβώς έτσι. Τα αισθήματά μας για τη γείτονα παραμένουν διχασμένα, καθώς παραδίδονται από γενιά σε γενιά, συντηρώντας μια ιδιότυπη σχέση αγάπης - μίσους μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων:

Ιαματικά μπάνια στη Λίμνη Βουλιαγμένης από το Δήμο Ηλιούπολης με 8 ευρώ ανά επίσκεψη

Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου ξεκινούν από το Δήμο Ηλιούπολης τα ιαματικά μπάνια στη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Θα γίνουν 8 συνολικά επισκέψεις μέχρι και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 
και το κόστος συμμετοχής θα είναι 8 ευρώ ανά επίσκεψη.

Δηλώσεις συμμετοχής και λεπτομέρειες για την όλη διαδικασία στο τηλέφωνο 210-9970009.
Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής η Τρίτη 30 Αυγούστου στις 12.00 το μεσημέρι.

Έτσι δήμαρχε! Σκουπίδια δεν είναι; Καλά να πάθουν! Πήραν αυτό που τους άξιζε: τελευταία και καταϊδρωμένα!

Πικρό σχόλιο της Δημοτικής Κίνησης Αλίμου "Άνω Κάτω στο Καλαμάκι" για την αντιμετώπιση του ζητήματος των απορριμμάτων από τη διοίκηση Κονδύλη:

Προτελευταίο ανάμεσα σε 35 θέματα και καταϊδρωμένο μετά από πολύμηνη αναμονή έρχεται για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων.

Προτελευταίο και καταϊδρωμένο, ακριβώς όπως και ο Δήμος Αλίμου, που μόλις πριν από έναν μήνα κατέθεσε το προσχέδιο -ούτε καν το σχέδιο- στην Περιφέρεια με καθυστέρηση πολλών πολλών μηνών!

O Αλ. Τσίπρας στην εκδήλωση παραχώρησης του Ασυρμάτου στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 7.30μμ

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παραχώρηση της έκτασης του Ασυρμάτου στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, που θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιουλίου, στις 7.30μμ.

Η πρόσκληση της Μαρίας Ανδρούτσου, Δημάρχου Αγίου Δημητρίου:

“Έχουμε την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσουμε σε μια πολύ σημαντική για τους πολίτες του Αγίου Δημητρίου εκδήλωση.

Ο Νίκος Βασιλικός τραγούδησε Μπιθικώτση στο Άλσος της Νέας Σμύρνης - Video: Όλη η εκδήλωση & συνεντεύξεις

της Εριέλλας Χρυσού

Στο Άλσος της Νέας Σμύρνης και στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Άλσους, που οργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Νέας Σμύρνης «Ποιότητα
Ζωής», τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων ο ερμηνευτής Νίκος Βασιλικός τραγούδησε μεγάλες επιτυχίες του Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Σοφία Μιχαηλίδου, mezzo σοπράνο, ο Μιχάλης Τρανουδάκης στο πιάνο και η Στέλλα Βαλάση στο σαντούρι.

Η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης nstv.gr κάλυψε την πολιτιστική βραδιά στην οποία παραβρέθηκαν πολλοί Νεοσμυρνιώτες.

Τι έγινε με το σουρωτήρι, κύριε Τσαρπαλή *;

η φωτο από την Τσούχτρα

Μετά από μία και μόνο τετραετία δημαρχίας στην Αργυρούπολη,
επί δέκα χρόνια ψάχνει από πού τρέχουν οι ψήφοι.

Το καλύτερο μαντζούνι γίνεται από Σκλαβούνη

του Θανάση Καρτερού

Αν κάτι έχει να μας πει η υπόθεση Σκλαβούνη, που ο Κυριάκος τον έχει σκιώδη υπουργό Ανάπτυξης, τρομάρα του, και ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο τον είχαν μπάστακα του ΤΧΣ, ήτοι του ταμείου που φρόντιζε για την υγεία των ελληνικών τραπεζών, τρομάρα μας, δεν είναι η εντιμότητα του συγκεκριμένου τραπεζίτη.

Θα τον ερευνήσουν οι αρμόδιοι, θα τον ξεψαχνίσουν, και θα δούμε αν και ποια στοιχεία θα προκύψουν. Στο κάτω-κάτω οι πάντες είναι αθώοι μέχρις αποδείξεως του εναντίου.

Έχει να μας πει όμως η υπόθεση πολλά για την ποιότητα, την ακεραιότητα, τις προθέσεις, τις ιδιοτελείς αγκυλώσεις εκείνων που μας κυβερνούσαν χτες και φιλοδοξούν να μας κυβερνήσουν κι αύριο.

Μ. Ανδρούτσου, Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου: "Εκδηλώσεις χωρίς είσοδο, για να νιώθουν οι πολίτες την πόλη δική τους" (video)

γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών του
εκδηλώσεων, διοργάνωσε στην πλατεία Αλέξανδρου Παναγούλη βραδιά αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματογράφο με την προβολή της ταινίας «Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων».

Η προβολή της ταινίας ήταν ενταγμένη στη σειρά εκδηλώσεων κινηματογραφικής λέσχης «Cine Πλατεία» που ξεκίνησαν στις αρχές του Ιουλίου με την προβολή της ταινίας «Καζαμπλάνκα» και θα ολοκληρωθούν στις αρχές Αυγούστου, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε και το Cine Πανόραμα με τη γνωστή ταινία «Το κυνήγι του Κλέφτη» και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr μίλησε η Δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, η οποία δήλωσε: