Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης "Μετέχω" για την παραχώρηση του Ασυρμάτου

Οι φίλοι και τα μέλη της παράταξής μας, συμμετέχουν ολόψυχα στην χαρά των συμπολιτών μας, για την ολοκληρωτική παραχώρηση του Ασυρμάτου στον Δήμο μας.

Έγινε πραγματικότητα ένα όνειρο που βάλτωνε κυριολεκτικά στις συμπληγάδες της γραφειοκρατίας και στην έλλειψη βούλησης.

Το γεγονός αυτό αποτελεί πρωτίστως δικαίωση για τους πολίτες της πόλης μας και ειδικά για εκείνους που πάλεψαν επί δεκαετίες την υπόθεση αυτή. Απλοί πολίτες και συλλογικότητες διαμόρφωσαν συνειδήσεις με τον αγώνα τους για να φτάσουμε σήμερα σε αυτή τη επιτυχία. Πολίτες που κράτησαν «ζωντανό» τον χώρο με πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

«Η λέξη - κλειδί είναι οι συνέργειες»: Παρέμβαση της Ρένας Δούρου στη Βουλή για το προσφυγικό ζήτημα

Παρέμβαση πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή, με αφορμή την επίσκεψη των Υπο-Επιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, και αντικείμενο τις διαστάσεις του μεταναστευτικού ζητήματος στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Περιφερειάρχης, αφού τόνισε ότι το μεταναστευτικό / προσφυγικό φαινόμενο αποτελεί ίσως το καθοριστικό φαινόμενο του 21ου αιώνα, σημείωσε ότι «βρισκόμαστε μπροστά όχι σε ένα συγκυριακό αλλά συστημικό ζήτημα υποδοχής και ενσωμάτωσης των προσφύγων / μεταναστών.


Ένα ζήτημα που, αφενός μπορεί να θέσει σε δοκιμασία την κοινωνική συνοχή των κοινωνιών υποδοχής αλλά κυρίως των κοινωνιών ενσωμάτωσης και αφετέρου ένα ζήτημα που καταδεικνύει την κρίση πολιτικής της ΕΕ».

Δύο θεατρικές παραστάσεις την εβδομάδα κατά τη χειμερινή περίοδο, προτείνει η δημοτική κίνηση "ΤΩΡΑ Καλλιθέα"


Την πρόταση να δίδονται δύο μέρες την εβδομάδα θεατρικές παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, κατά τη χειμερινή περίοδο, κατέθεσαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου, ο επικεφαλής του «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Λασκαρίδης και η Πόπη Βουμβάκη, στέλεχος
της παράταξης και μέλος της Επιτροπής.

Όπως τόνισαν η διαδικασία αυτή θα απαλλάξει από τις άσκοπες και πολυέξοδες μετακινήσεις το θεατρόφιλο κοινό της πόλης, αλλά θα ωθήσει και άλλα άτομα προς το «τρίτο κουδούνι».

Οι μέρες των παραστάσεων, υπογράμμισαν, πρέπει να είναι συγκεκριμένες, π.χ. Τρίτη-Τετάρτη ή Παρασκευή-Σάββατο και τα σχήματα που θα τις παρουσιάζουν να είναι είτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελματικά.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, εξήραν την ποιότητα και τον επαγγελματισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλλιθέας και ζήτησαν να πληθύνουν οι δημόσιες καλλιτεχνικές εμφανίσεις της στην πόλη.

Άγιος Δημήτριος: 23ο Ανταλλακτικό Παζάρι Ιματιοθήκης, την Παρασκευή 1η Ιουλίου, ώρες 2.00-5.00μμ


Σημείωση: Παρακαλούνται όσα μέλη έχουν υπόλοιπα από προηγούμενες φορές να προσέλθουν για να λάβουν όσα τεμάχια τους αντιστοιχούν.

Τράπεζα Χρόνου Αγίου Δημητρίου & Αλίμου
Αλεξ. Ασημακοπούλου 7, 17342 Αγ. Δημήτριος
Τηλ: 215 5509980
E-mail: timebank.dad@gmail.com
URL: timeswap.gr
Facebook & Twitter

«Unidos, Podemos Venceremos!» Τι δεν πήγε καλά;

του Γιώργου Παπασπυρόπουλου

Την δημοσκοπική άνοδο η αριστερά την ζει σχετικά σπάνια, αλλά ακόμη πιο σπάνια την κάνει πραγματικότητα σε ψήφους. Παγκόσμια.

Πάντα και παντού όμως υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι και για την επιτυχία και για την αποτυχία να κάνει τις δημοσκοπήσεις πραγματικότητα.

Στην Ελλάδα την δημοσκοπική άνοδο είχαμε ζήσει πρώτη φορά το 2008 αλλά ανακόπηκε μετά την μαθητική εξέγερση για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Ξαναπαρουσιάστηκε την άνοιξη του 2012 μετά την δημόσια διακήρυξη του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να διεκδικήσει την διακυβέρνηση. Είχε προηγηθεί μια πρόσκαιρη δημοσκοπική άνοδος της ΔΗΜΑΡ λίγο νωρίτερα... εκείνοι δεν ζήτησαν να κυβερνήσουν όμως.

Βούλα: Μουσική βραδιά για τα 5 χρόνια "Εναλλακτικής Δράσης", την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 9.00μμ

Εσείς θα διαλέγατε επιτόκιο 3,3% ή 6% στο δάνειό σας; Ο Δήμος Νέας Σμύρνης πάντως επέλεξε το δεύτερο...

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης προτίθεται να αλλάξει τους λαμπτήρες του οδοφωτισμού με άλλους, τεχνολογίας LED, που είναι ενεργειακά πολύ πιο αποδοτικοί.

Το κόστος του έργου είναι περίπου 1.800.000 ευρώ και το όφελος 430.000 τον χρόνο. Με άλλα λόγια
το έργο μπορεί να αποσβεστεί σε 4-5 χρόνια.

Εξαιρετικά, θα έλεγε κανείς... Τα περίεργα αρχίζουν από εκεί και μετά. Ο δήμος κατέληξε ότι ο καλύτερος τρόπος να υλοποιηθεί το έργο είναι μέσω σύμπραξης με ιδιώτη, η οποία (όπως είπε ο ίδιος ο μελετητής) έχει κόστος άνω του 6% ετησίως για 8-10 χρόνια.

Ηλιούπολη: Έκθεση Φωτογραφίας της ΦΩΤΟ.ΛΕΣΧ.Η., από Πέμπτη 7 έως Κυριακή 10 Ιουλίου


Δείτε πόσα χρωστάει και σε ποιους ο «Μαρινόπουλος»

Υπέρογκα είναι τα χρέη της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, «Μαρινόπουλος».

Η εταιρία η οποία υπέβαλε την Τρίτη αίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο 106Β περί πτώχευσης μια επιχείρησης εν λειτουργία, χρωστά συνολικά περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η εταιρία χρωστά συνολικά σε τράπεζες περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, σε εργαζομένους κάτι περισσότερο από 4 εκατομμύρια ευρώ, σε ασφαλιστικούς οργανισμούς 52 εκατ. ευρώ, στο ελληνικό Δημόσιο 49 εκατ. ευρώ και σε προμηθευτές κοντά στο 1 εκατ. ευρώ.

Παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις φωτεινής σηματοδότησης της Περιφέρειας Αττικής για την ασφάλεια των πολιτών

Το έργο με αντικείμενο τις «Εργασίες Υποδομών Φωτεινής Σηματοδότησης Περιφέρειας Αττικής», προϋπολογισμού 1.799.000 ευρώ με ΦΠΑ, δρομολόγησε με την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος
Δημοσίων Επενδύσεων και καθίσταται αναγκαίο για την ασφάλεια των πεζών και των οδηγών.

Αφορά δε, μεταξύ άλλων, στην εκτέλεση χωματουργικών εργασιών υποδομής για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων φωτεινής σηματοδότησης ή την τροποποίηση ή την αποκατάσταση βλαβών υφιστάμενων.

Η εξαιρετική παράσταση "Οι Ατρείδες" από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αγ. Δημητρίου, στις 2, 3, 9 & 10 Ιουνίου

Σπουδή στην αρχαία τραγωδία με την παράσταση "Ατρείδες", παρουσιάζει το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αγ. Δημητρίου με παραστάσεις που συνεχίζονται στις 2, 3, 9 και 10 Ιουλίου, στο Παλαιό 3ο Δημοτικό Σχολείο (Πηλέως 56), στις 9.00 το βράδυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προσκλήσεις που μπορείτε να προμηθευτείτε από το ισόγειο του Δημαρχείου (Αγ. Δημητρίου 55).

Όλη η ιστορία του οίκου των Ατρειδών, ξεκινώντας από τον Τάνταλο και την τραγική του πράξη ιεροσυλίας που προκάλεσε τους Θεούς με ολέθρια αποτελέσματα για τη γενιά του.

Δε θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας

του Γιώργου Κυρίτση

Ξεκινάει το αντιρατσιστικό φεστιβάλ.

Μια διοργάνωση που ξεκίνησε ως περιφερειακή και περιθωριακή εκδήλωση αυτού που ονομάζαμε παλιά «χώρος» και εξελίχθηκε σε μεγάλο γεγονός, ανταγωνιστικό προς τα καθιερωμένα και
καταξιωμένα ακόμα και με εμπορικούς όρους φεστιβάλ του καλοκαιριού.

Η ανάπτυξη αυτή δεν ακολούθησε την εξέλιξη του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στην Ελλάδα, αλλά την πορεία ενίσχυσης των δυνάμεων της αριστεράς από το 2008 και μετά, συνδέθηκε δηλαδή σχεδόν μονοσήμαντα με την ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόγραμμα θερινών προβολών 2016 της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης - Έναρξη: Κυριακή 10 Ιουλίου


Πραγματική λεηλασία

Χθες, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δύο γεγονότα τα οποία φανερώνουν το μέγεθος της επιχειρηματικής λεηλασίας που γιγαντώθηκε στην ελληνική οικονομία στα χρόνια των «παχιών αγελάδων».

Το ένα αφορά την υπόθεση Μαρινόπουλου και το άλλο τα δανεικά κι αγύριστα με τα οποία φτιάχτηκαν οι μεγάλες επιχειρήσεις στον χώρο των ΜΜΕ.

Στην πρώτη περίπτωση, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες σουπερμάρκετ στην Ελλάδα, με πάνω από 11.000 εργαζομένους, κινδυνεύει να οδηγηθεί σε χρεοκοπία, καθώς οι συνολικές οφειλές της ξεπερνούν το 1,3 δισ. ευρώ και ισούνται με το 1% του ΑΕΠ της χώρας. Πάνω από 1 δισ. ευρώ χρωστάει η εταιρεία σε πιστωτές (κυρίως προμηθευτές) που δεν έχουν προσημειώσεις.