Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

"Δώστε του χορού να πάει" στην Πλατεία Δαβάκη - Καλλιθέα, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 8.30μμ


Λάζαρος Λασκαρίδης προς δημοτική αρχή Καλλιθέας: «Να σέβεστε τους φορείς και το γονεϊκό κίνημα της πόλης»

μαθητών, που ακολούθησε, με τις εγγραφές στο camp του Δήμου Καλλιθέας καθώς και την απαντητική επιστολή του προέδρου του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» προς την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης, η οποία έκανε αντίστοιχες παρατηρήσεις, ο επικεφαλής του ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι σαφές πια ότι η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, νέα «στα χαρτιά» και παλαιά στη νοοτροπία, αντιμετωπίζει τους φορείς της πόλης μας με τη λογική των πελατειακών σχέσεων.

Σινε Κήπος Μοσχάτου: Πρόγραμμα προβολών από 23 έως 29 Ιουνίου


Θερμοπυλών 49 & Κνωσσού, Πλ. Μεταμόρφωσης - Μοσχάτο
Τηλ.: 2104810790

Στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου για τον "Πλούτο" με τον Σύλλογο Φυσιολατρών Ελληνικού, το Σάββατο 2 Ιουλίου

Ο Σύλλογος Φυσιολατρών Ελληνικού, σας καλεί να συμμετάσχετε στην βραδιά θεάτρου το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στην θεατρική παράσταση «Πλούτος, του Αριστοφάνη» σε σκηνοθεσία του Γ. Κιμούλη - ερμηνεύουν Γ.Κιμούλης, Γ. Μπέζος, Π. Φιλιππίδης, Αλμπέρτο Φάις κ.α.

Η αναχώρηση θα γίνει 17.45μμ από την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στα Σούρμενα.

Το κόστος συμμετοχή είναι 25€ ανά άτομο.
Η προαγορά των εισιτηρίων το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το βράδυ 1η Ιουλίου.

Εγγραφές για τα Θαλάσσια Μπάνια του Δήμου Καλλιθέας

Μοσχάτο: "Quadrophenia" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 9.00μμ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας προβάλλει μια ταινία που δεν είναι μεν αμιγώς μουσική, αλλά μιλά για το πώς τα εκάστοτε μουσικά κινήματα επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων, και ειδικά των νέων.

Η προβολή γίνεται την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. Από αυτό το βράδυ και μετά, οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας θα γίνονται κάθε Τετάρτη.

Το 1973, οι The Who κυκλοφόρησαν την ροκ όπερα "Quadrophenia", που πραγματευόταν τη ζωή του Jimmy, ενός νεαρού Mod, σαν αυτούς που ακολουθούσαν φανατικά το συγκρότημα, αρχές προς μέσα της δεκαετίας του 1960.

Η ταινία «Το Κυνήγι» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 9.00μμ

Η κινηματογραφική ταινία του Τόμας Βίντεμπεργκ «Το Κυνήγι - The Hunt» θα προβληθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται μπροστά από το κτίριο της παραλίας και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντεμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Μαντς Μίκελσεν, Τόμας Μπο Λάρσεν, Ανίκα Βέντερκοπ, Λάσε Φόγκελστρεμ, Σούσε Γολντ

Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:

25 Ιουνίου στο Παρκάκι Θησείου: Το πρώτο μαθητικό φεστιβάλ του BLOCO

Το "BLOCO Μαθητών" διοργανώνει το πρώτο του πολιτιστικό- πολιτικό φεστιβάλ στο Θησείο, στις 25 Ιουνίου.


Το καλοκαίρι εχει φτάσει για τα καλά. Αν όμως είσαι ακόμα στην Αθήνα, το επόμενο Σάββατο έλα στο Θησείο. Το πρώτο μαθητικό φεστιβάλ του BLOCO Μαθητών είναι γεγονός!

Ελάτε να συζητήσουμε για το σχολείο που ονειρευόμαστε, να ενημερωθούμε για τις αλλαγές στην Παιδεία και να ξεφαντώσουμε με τους by suspense, τους σχεδόν rock four και τον παραθέτη!

Είσοδος ελέυθερη. Σας περιμένουμε όλους εκεί για μια αξέχαστη βραδιά!

left.gr

Σε τι ακριβώς σε «κατέστρεψε» ο ΣΥΡΙΖΑ εσένα;

Αν ρωτήσεις τον κάθε ένα και την κάθε μια δίπλα σου, έχει να σου πει πολύ συγκεκριμένα πράγματα για το πώς όλα αυτά τα χρόνια, τα μνημόνια έχουν επηρεάσει τη ζωή του/της.

Για τον μισθό που κόπηκε, για τη σύνταξη που μειώθηκε, για το μαγαζί που έκλεισε, για το άγχος και τον φόβο που γέμισε τη ζωή μας.

Από τον πρώτο χρόνο των μνημονίων, μέρα με την ημέρα, εκατομμύρια είδαν τις ζωές τους να χειροτερεύουν να καταστρέφονται. Μια καινούρια έκφραση μπήκε στο λεξιλόγιό μας, η «ανθρωπιστική κρίση», που υποδηλώνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Εξαθλίωση, πείνα, απόγνωση.

"Ανήμερα τ' Αη-Γιάννη, θ'ανάψουμε φωτιές" στη Νέα Σμύρνη, την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 8.00μμ

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 8.00μμ θα γιορτάσουμε τον Αη-Γιάννη τον Ριγανά και τον Κλήδωνα!

Με μπουζούκια, κιθάρες και μπαγλαμάδες, στη γειτονιά έξω απ' το παντοπωλείο "το κόσκινο", Χρυσουπόλεως και Σεβαστείας, στη Νέα Σμύρνη.

Ευπρόσδεκτοι μεζέδες και ποτά, για το γλέντι!
Θα κάψουμε ξύλα και χαρτικά που περισσεύουν στα σπίτια μας, καθώς και τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια!

Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι!
"Έ ρε γλέντια!"

Το event στο facebook

Ελληνικό: Μουσική Βραδιά αφιερωμένη στον Νικόλα Άσιμο & τον συνεργάτη του Χρ. Ζυγομαλά, το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 8.00μμ

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός "Βλαστός" σε συνεργασία με την κίνηση "Ικαρία Τρόπος" σας προσκαλούν σε μουσική βραδιά, το Σάββατο 25 Ιουνίου και ώρα 8 μμ στον Κήπο του Βλαστού, Καλλιπόλεως 33, σταθμός μετρό Ελληνικό, αφιερωμένη στον Νικόλα Άσιμο και τον συνεργάτη του Χρήστο Ζυγομαλά, που πρωτοέπαιξαν ροκ στα Εξάρχεια.

Τραγουδούν ο μπουατίστας Βαγγέλης Κορομηλής και ο Χρήστος Ζυγομαλάς.

Το συντονισμό του προγράμματος της μουσικής βραδιάς θα έχει ο Στέφανος Γεωργιάδης, μουσικοσυνθέτης.

Η στρογγυλή θεά και οι γωνίες της

του Παντελή Μπουκάλα

Μ​​ας συγκινεί η μπάλα. Παίξαμε - δεν παίξαμε πιτσιρίκια.

Τσακωθήκαμε - δεν τσακωθήκαμε με φίλους και δικούς για ένα πέναλτι ή ένα οφσάιντ, που τα βλέπουμε με γυαλιά βαμμένα από το πάθος μας, κι ας ορκιζόμαστε πως είμαστε τάχα φίλαθλοι
και όχι οπαδοί, αντικειμενικοί και όχι αγρίως μεροληπτικοί.

Και να μη μετέχει σε κάποια διοργάνωση η ομάδα μας (ο αγαπημένος μας σύλλογος ή το εθνικό μας συγκρότημα), η πανούργα μηχανή της υπεραναπλήρωσης ή της ταύτισης βρίσκει τον τρόπο να δουλέψει.

Αργυρούπολη: 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από τον Ο.Π.Α., το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Ιουλίου στις 8.30μμ


Δεύτερη Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα, την Κυριακή 26 Ιουνίου στη Νέα Σμύρνη

Την Κυριακή 26 Ιουνίου διοργανώνεται ανοιχτή ημερίδα δωρεάν μαθημάτων και ομιλιών γιόγκα από το Light of Yoga, το Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδας και τον Π.Ο. του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Στόχος της δράσης είναι να γνωρίσει το ευρύ κοινό τη φιλοσοφία και τις αρχές της γιόγκα, ένα φιλοσοφικό σύστημα που αναπτύχθηκε πριν από 4.000 χρόνια και έχει ως απώτερο στόχο την εναρμόνιση της ανθρώπινης ύπαρξης σε νοητικό, ψυχικό και σωματικό επίπεδο.

Τα 40 μαθήματα/ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από τους γνωστότερους δασκάλους της Αθήνας που αντιπροσωπεύουν διαφορετικά συστήματα γιόγκα και θα γίνουν στο Άλσος Νέας Σμύρνης, 12:00- 19:30, ενώ ο Πανελλαδικός Διαλογισμός για την Ειρήνη θα γίνει 19: 45-20:30.