Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Νέα Σμύρνη: Με κόστος 450.000 ευρώ και άλλα "παρελκόμενα" η δημοτική αρχή κατεδαφίζει το Γυμναστήριο στην Αρτάκης

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την ανέγερση νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Αρτάκης, ο δήμος σπεύδει να
κατεδαφίσει το υπάρχον κλειστό γηπέδο, με κόστος 450.000€.

Για τον σκοπό αυτό αναμορφώνει τον προϋπολογισμό του, ακυρώνοντας μεταξύ άλλων την προγραμματισμένη για φέτος ανακαίνιση αθλητικών εγκαταστάσεων σχολείων (165.000 €) και τις εργασίες ανακατασκευής/συντήρησης χώρων άλσους (125.000 €).

Το έργο βέβαια δεν έχει δημοπρατηθεί ακόμη και σίγουρα αυτή η διαδικασία θα πάρει μήνες (καλό 2017 δηλαδή), οι περικοπές όμως γίνονται από φέτος.

Καθίστε στον πάγκο

του Νίκου Μωραΐτη

Τα γενέθλια του Αλέξη Τσίπρα είναι στις 28 Ιουλίου. Δεν ξέρω γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να του κάνει τόσο πρόωρο δώρο.

Διότι τι άλλο εκτός από δώρο ήταν αυτό το φιάσκο των «Παραιτηθείτε» χθες στο Σύνταγμα;

Όσο κι αν έκλεινε την εικόνα ο καμεραμάν του ΣΚΑΪ, όσο κι αν φώναζε «μεγάλη συγκέντρωση» ο Πρετεντέρης, την ώρα που ο (απλήρωτος;) δικός του καμεραμάν έκανε ζουμ άουτ στο άδειο Σύνταγμα αδειάζοντας τον προπαγανδιστή του MEGA, το μαύρο άσπρο δεν γίνεται.

Εργαστήριο επεξεργασίας εναλλακτικής πρότασης για το Ελληνικό, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, ώρες 14.00-20:00


Χάρτης πρόσβασης στο χώρο
Το «Εργαστήριο» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, ώρες 14:οο-20:οο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού (δίπλα στο Μετρό ΕΛΛΗΝΙΚΟ - 35η Οδός).

Εν όψει της επικείμενης
ολοκλήρωσης της διαδικασίας παραχώρησης - εκποίησης στον Όμιλο Λάτση κ.α για 99 χρόνια του χώρου των 6.200 στρ. του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, επισημαίνεται ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία «διαβούλευσης» και δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι παρατηρήσεις των πολιτών και των εμπλεκόμενων φορέων επί των προγραμματιζόμενων εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων στον προαναφερόμενο χώρο.

Με αυτά τα δεδομένα, Η «Ομάδα Αρχιτεκτόνων για το Ελληνικό» σας καλεί στο «Εργαστήριο Επεξεργασίας Εναλλακτικής Πρότασης για το Ελληνικό» που θα διεξαχθεί στα πλαίσια της 15ης Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας «REPORTING FROM THE FRONT».

Όλος ο “Ασύρματος” στα χέρια του Δήμου Αγίου Δημητρίου - Δικαίωση των αγώνων των πολιτών και του Δήμου (video)

Mετά από πολύχρονους αγώνες που ξεκίνησαν το 1982, όλη η έκταση του “Ασυρμάτου” (72 στρέμματα) αποδίδεται στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.

"Να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη Μελαχρινό, διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη που μένει στα νότια προάστια και γνώριζε την περιοχή και τη σημασία της, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ ΓιώργοΤερζάκη, τον συνάδελφο Βασίλη Κουτσοβασίλη (επικεφαλής του συνδυασμού “Μετέχω”) και τον συνεργάτη του Τρύφωνα Αλεξιάδη και συμπολίτη μας Βαγγέλη Καραγρηγορίου τον άνθρωπο κλειδί που βοήθησε να ανοίξουν οι πόρτες" είπε η δήμαρχος.

Το θέμα της δωρεάν παραχώρησης αορίστου χρόνου και της υπόλοιπης έκτασης του Ασυρμάτου (32 στρέμματα), πέρασε ομόφωνα από το ΔΣ της ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε ).

Σε δικαιούχους των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης & Γλυφάδας η διανομή ειδών πρώτης ανάγκης από την Περιφέρεια Αττικής

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει η Περιφέρεια Αττικής τις διανομές σε όλους τους δικαιούχους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ
(Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους).

Την Τρίτη 14 Ιουνίου παραδόθηκαν σε 1000 δικαιούχους του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης τα εξής:

Καλωσορίζουμε τους πρώτους 15 Δήμους TTIP FREE ZONES


Να «αγκαλιάσει» ο Δήμος την ποδοσφαιρική ομάδα της Καλλιθέας, ζήτησε ο Λάζαρος Λασκαρίδης

Την πρόταση ν’ «αγκαλιάσει» ο Δήμος την ποδοσφαιρική ομάδα της Καλλιθέας, η οποία αγωνίζεται στη Football League (Β’ Εθνική) κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης "ΤΩΡΑ Καλλιθέα" Λάζαρος Λασκαρίδης.

Όπως επεσήμανε, ο Δήμος Καλλιθέας πρέπει να συντονίσει το διάλογο που διεξάγεται στην πόλη για την τύχη της ομάδας και να βοηθήσει όσο μπορεί, ώστε η ΠΑΕ Καλλιθέα ν’ αγωνιστεί με επιτυχία και στο πρωτάθλημα της περιόδου 2016-2017.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, ο Λάζαρος Λασκαρίδης, μεταξύ άλλων:

Τι κάνει η δημοτική αρχή Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για την προστασία της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας;

"Τι πράττει η δημοτική αρχή για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα ευαίσθητων περιοχών του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, αλλά και δημοτικών περιουσιακών δικαιωμάτων τα οποία
διαχρονικά αμφισβητούνται και κινδυνεύουν από ιδιώτες που τα διεκδικούν";

Το παραπάνω ερώτημα θέτει η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών (Ρι.Κι.Π. Β-Β-Β) η οποία ζήτησε από τον δήμαρχο να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες γιατί διαφαίνεται ένα πέπλο σιωπής να έχει πέσει και κανείς άλλος δεν αναφέρεται δημόσια πλέον σε αυτά τα θέματα.

Επίσης η 
Ρι.Κι.Π. Β-Β-Β ζητάει να δημιουργηθεί και να δημοσιοποιηθεί μητρώο Δημοτικών - Δημόσιων ακινήτων και κοινόχρηστων χώρων, για να σταματήσουν να κυκλοφορούν φήμες και να διεκδικούνται από ιδιώτες οι εκτάσεις που απαριθμεί.

Ελληνικό Ώρα Μηδέν: Αυτή την ανάπτυξη θέλουμε για το Ελληνικό; (video)

Μια καινούρια πόλη, με δόμηση τουλάχιστον 2.600.000 τμ...

Τεράστια εμπορικά κέντρα (τύπου Μωλ), εκατοντάδων χιλιάδων τμ, θα πλήξουν τις τοπικές αγορές...

Ουρανοξύστες και ξενοδοχεία εκατοντάδων χιλιάδων τμ και μεγάλου ύψους θα γίνουν ένα τσιμεντένιο τείχος αποκλεισμού από το θαλάσσιο μέτωπο...

Η αγορά ακινήτων και υπηρεσιών στις γύρω περιοχές θα δεχτεί πλήγμα...

Και το Καζίνο ως εμβληματική φιγούρα στην κοινωνία της χλιδής που δεν ξέρει πώς να ξοδέψει χρόνο και χρήμα που δεν της ανήκουν γιατί είναι κλεμμένα...

Αυτή την ανάπτυξη θέλουμε για το Ελληνικό;

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα 25χρονου εργαζόμενου στην ACS

Τη ζωή του έχασε χθες, 15 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί, σε τροχαίο ο 25χρονος διανομέας Βασίλης Γιαννακόπουλος.

Ήταν υπάλληλος της εταιρία ταχυμεταφορών
ACS και εργαζόταν στο κατάστημα της οδού Νοταρά, στην Πάτρα.
Τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το δίκυκλο που οδηγούσε συγκρούστηκε με όχημα του δήμου Πατρέων.


Ο Βασίλης χάθηκε πιθανότατα κάπου ανάμεσα στα εμπορεύματα, τις επιταγές, τα τιμολόγια και τις αποδείξεις που έπρεπε και χθες να παραδώσει.

«Παραιτηθείτε»... υπό σκιάν

Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ 16.06.2016
Υποτονική η χθεσινή συγκέντρωση των ανθρώπων της... διπλανής πόρτας κατά της κυβέρνησης.

Ε, τριήμερο έρχεται δεν πάμε και καμιά Μύκονο;

Σύμφωνα με μαρτυρίες των συγκεντρωμένων στα social media «στις φωτογραφίες δεν φαινόμασταν όλοι, έπεφτε πάνω μας η σκιά του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία»...

στο κόκκινο

Φωτογραφία του Μάριου Λώλου 15.06.2016

Βρετανικοί σεισμοί και μετασεισμοί

Υπάρχουν μερικές μέρες που χαράσσονται στη μνήμη μας, έτσι χωρίς προειδοποίηση. Η 11η Σεπτεμβρίου, για παράδειγμα.

Άφωνη παρακολούθησε η ανθρωπότητα σε ζωντανή
μετάδοση τα αεροπλάνα να γκρεμίζουν τους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη το 2001 -κι επί πολλά χρόνια στη συνέχεια ολόκληροι τομείς της διεθνούς πολιτικής χαράσσονταν με γνώμονα το "μετά την 11η Σεπτεμβρίου".

Η 23η Ιουνίου ενδέχεται να εξελιχθεί ανάλογα. Να μπει στο "ημερολόγιο" εκείνων των οροσήμων που θα αλλάξουν την ευρωπαϊκή πολιτική. Κατόπιν προειδοποίησης, βέβαια, αφού εκείνη την ημέρα οι πολίτες της Βρετανίας θα ψηφίζουν εάν θέλουν ή όχι το Brexit - και το ξημέρωμα θα υπάρχει το αποτέλεσμα.