Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Ο εφιάλτης του Θορώ

«Πιθανόν όμως να έρθει η ημέρα, όπου ο τόπος θα κατατεμαχιστεί στους αποκαλούμενους χώρους αναψυχής και τότε οι λίγοι, θα βιώνουν τη στενόχωρη και κατά αποκλειστικότητα χαρά τους. Οι φράχτες, οι ανθρωποπαγίδες και τα άλλα τεχνάσματα που επινοήθηκαν για να
περιορίζουν τον άνθρωπο στον δημόσιο δρόμο θα πολλαπλασιαστούν και το να περπατάμε επάνω στη γη του θεού, θα θεωρείται ως ηθελημένη παραβίαση της ιδιοκτησίας κάποιου μεγαλόσχημου κυρίου. Η αποκλειστική απόλαυση ενός πράγματος ισοδυναμεί, κατά κανόνα, με τον αποκλεισμό του εαυτού σου από την πραγματική απόλαυση. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν τις ευκαιρίες απόλαυσης πριν έρθουν οι άσχημες ημέρες».


Έχει περάσει ενάμισι αιώνας από την εποχή που ο Αμερικανός διανοούμενος Χένρι Ντέιβιντ Θορώ έγραφε τις παραπάνω γραμμές και δυστυχώς η ανάπτυξη συνεχίζει να μετριέται με βάση την ποσότητα και το μέγεθος· όχι την ποιότητα.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Μίσους περιέχει όλη την πολιτική του σκέψη και επιχειρηματολογία του Κωνσταντάτου

Καταπέλτης η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης κατά του Κωνσταντάτου που αρνήθηκε να καταδικάσει τη χυδαία, ξενοφοβική και ρατσιστική ανακοίνωση που μοιράστηκε στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Η Δημοτική Συνεργασία καταγγέλλει ευθέως τον Κωνσταντάτο ότι "έβαλε κάτω από τις φτερούγες του την επιτροπή μίσους", θεωρεί ότι κάλλιστα συντάκτης της επαίσχυντης ανακοίνωσης "θα μπορούσε να είναι ο γνωστός συνεργάτης επικοινωνίας" του Κωνσταντάτου, καθώς "ό,τι λέει η ανακοίνωση το έχει ήδη πει" ο ίδιος ο Κωνσταντάτος.

Στον Άλιμο και στη Γλυφάδα -αναφέρει με νόημα η Δημοτική Συνεργασία- "συγκεντρώνονται υπογραφές σε κείμενα ανάλογου περιεχομένου, από μέλη της Χρυσής Αυγής", τονίζοντας ότι στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης μόνο η διοίκηση και η παράταξη του Κωνσταντάτου ασχολούνται "με τη σύσταση Επιτροπών Μίσους".