Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Χωρίς επιβάρυνση των δήμων η μεταφορά και τελική διάθεση των απορριμμάτων από τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων

Χωρίς επιβάρυνση των Δήμων θα γίνεται στο εξής η μεταφορά και τελική διάθεση των απορριμμάτων από τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων & Μεταναστών, όπως ενημερώνει ο Σπύρος Τζόκας, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής.

Μ
ε την με αριθ. 114/2016 απόφαση της ΕΕ, ο ΕΔΣΝΑ διέθεσε τον απαραίτητο εξοπλισμό και ανέλαβε τη μεταφορά των απορριμμάτων των μεταναστών - προσφύγων που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού.

Η μεταφορά και τελική διάθεση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής γίνεται χωρίς επιβάρυνση των δήμων.

Μια άλλη οικονομία είναι εφικτή

γράφει η Χριστίνα Πάντζου

Ακούει στο όνομα SUSY (Βιωσιμότητα και Αλληλεγγύη στην Οικονομία), έχει σήμα κατατεθέν έναν κάστορα που φτιάχνει τη φωλιά του συνεργατικά και αποτελεί ένα
πρόγραμμα ανάδειξης, δικτύωσης και ανταλλαγής καλών πρακτικών με βασικό στόχο να ενημερωθούν οι πολίτες για το τι είναι, πώς λειτουργεί και γιατί είναι απαραίτητη μια οικονομία με επίκεντρο όχι το κέρδος αλλά τον άνθρωπο.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα εμπνεύστηκε η ιταλική οργάνωση COSPE, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και σ’ αυτό μετέχουν 26 οργανώσεις από 23 χώρες, ανάμεσά τους και η Fair Trade Hellas, που το διαχειρίζεται στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε το 2015 και λήγει τον Ιανουάριο του 2018, επιδιώκει να ενισχύσει τις ικανότητες των τοπικών φορέων που ασχολούνται με την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία υποστηρίζοντας ένα νέο πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης, ώστε να καταπολεμηθεί η φτώχεια και να υιοθετηθεί ένας νέος βιώσιμος τρόπος ζωής.

Μέχρι 15 Ιουνίου οι εγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Αγίου Δημητρίου

Την 15η Ιουνίου λήγουν οι εγγραφές παιδιών στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Αγίου Δημητρίου, για τη σχολική περίοδο 2016 - 17.

Στους Παιδικούς Σταθμούς εγγράφονται τα παιδιά, που έχουν συμπληρώσει τα 2 έτη της ηλικίας τους στις 31/3 /2016 και στα βρεφικά τμήματα τα παιδιά, που έχουν συμπληρώσει το 1ο έτος της ηλικίας τους στις 31/3 /2016.

Tα έντυπα εγγραφής μπορείτε να βρείτε παρακάτω στα συνημμένα αρχεία, ενώ διατίθενται και από τους Παιδικούς Σταθμούς, τα γραφεία του ΟΠΚΑΠ και το Δημαρχείο.

Καρτελομηχανές ή κυβέρνηση;

του Κώστα Βαξεβάνη

Η κυβέρνηση αφού έκανε ξεκάθαρο στην κοινωνία πως οι εργολάβοι, τα καρτέλ και οι στοές της οικονομικής ελίτ κατέκλεψαν τη χώρα,
δεν κατάφερε απλώς να εκλεγεί, αλλά να συμβαδίσει με την κοινωνία. Αυτό το δεύτερο είναι αναμφίβολα πιο σημαντικό και ουσιαστικό.

Αυτή η θέση μάχης, δεν ήταν εκδικητικότητα και ρεβάνς, αλλά θέση για τον ανασχηματισμό της κοινωνίας. Δεν απευθυνόταν στους πολιτικούς αντιπάλους, αλλά στους κοινωνικούς συμμάχους.

Επίσης δεν εξέφραζε μόνο το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης αλλά τον μοναδικό τρόπο που υπήρχε για να ορθοποδήσει η χώρα.

Άλιμος: 2ο Φεστιβάλ ΘΟΠΑΑ 2016, την Κυριακή 29 & Δευτέρα 30 Μαΐου

Σε εξέλιξη το έργο κατασκευής Υπόγειου Χώρου Στάθμευσης στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου

Ένα έργο, σχεδιασμένο εδώ και πολλά χρόνια και ιδιαίτερα σημαντικό για το νοικοκύρεμα της πόλης του Αγ. Δημητρίου, αφού θα στεγάσει όλο τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό του Δήμου, βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2017.

Πρόκειται για το υπόγειο γκαράζ στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου, για το οποίο συνοπτικά, στην παρούσα φάση εκτέλεσης του έργου, προβλέπονται η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης οχημάτων, η διαμόρφωση προσβάσεων, η κατασκευή του φέροντα οργανισμού ισογείου χώρου αποδυτηρίων, αντιστηρίξεων στην οδό Χανίων, κερκίδων, εξωτερικής τοιχοποιίας, μονώσεων κ.λπ.

Για την κάλυψη των οικονομικών απαιτήσεων του έργου, ο Δήμος υπέγραψε προνομιακή δανειακή σύμβαση με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (ΤΠ & Δ), συνολικού ποσού 2.583.503,82 €, το οποίο χρηματοδοτείται σε ποσοστό 50% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) και σε ποσοστό 50% από πόρους του (ΤΠ & Δ) με μέσο επιτόκιο 4,03%, το οποίο θα εξοφληθεί με ετήσιες τοκοχρεολυτικές δόσεις σε 25 χρόνια.

Ο "ανένδοτος" λαϊκιστής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρέσκεται στο να παρουσιάζει τον εαυτό του ως μεταρρυθμιστή και δεν χάνει την ευκαιρία να το θυμίζει κατηγορώντας πάντα τους αντιπάλους
ως λαϊκιστές. Το έκανε και πρόσφατα μιλώντας σε γαλλικό κανάλι.

Όμως από την εκλογή του έως σήμερα οι μόνες μεταρρυθμίσεις που έχει να παρουσιάσει είναι οι "μεταρρυθμίσεις" που έκανε πράξη ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά και φυσικά τις αποδοκίμασαν οι πολίτες με την ψήφο τους.

Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για το ασφαλιστικό, απολύσεις στο δημόσιο, τσεκούρι στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που δεν απολύθηκαν, κλείσιμο νοσοκομείων, ρολά σε οποιαδήποτε μορφή πρόνοιας.

Άλιμος: Συναυλία του Τμήματος Πιάνου του ΘΟΠΑΑ, την Κυριακή 22 Μαϊου στις 7.00μμ


Η... πτώση του Ελληνικού

της Βάλιας Μπαζού

Μαλλιά κουβάρια έχουν γίνει στο Μαξίμου για το Ελληνικό και τη συμφωνία με τον όμιλο Λάτση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Π», το κείμενο που απέστειλε προς τους εκπροσώπους των επενδυτών ο υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης Αλέκος Φλαμπουράρης δεν απηχεί τις απόψεις της Ομάδας Έργου, των τεχνοκρατών δηλαδή που είχαν οριστεί από το Μαξίμου με στόχο να ξετινάξουν τη σύμβαση και το σχέδιο αξιοποίησης και να προτείνουν συγκεκριμένες προτάσεις για κεντρικές αλλαγές.

Οι πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι οι επιλογές που έκανε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αποστέλλοντας μια σελίδα Α4 με 16 γενικόλογα σημεία προς τη Lamda Development, έχουν δημιουργήσει ρήγμα στο Μαξίμου, αφού η Ομάδα Έργου είναι τελείως αντίθετη με τις προτάσεις που κατατέθηκαν, πράγμα που διεμήνυσε σαφώς προς τον υπουργό Επικρατείας, και όχι μόνο.