Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Φεστιβάλ Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ακαδημία Πλάτωνος, από 3 έως 5 Ιουνίου

Από τις 3 έως και τις 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος το 5ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας, ένας θεσμός που από το 2012 έως σήμερα έχει συμβάλει στην ανάπτυξη του χώρου της Κ.ΑΛ.Ο στην Ελλάδα.

Στο φετινό Φεστιβάλ, οι διοργανωτές επιχειρούν να φέρουν πιο κοντά και να δώσουν λόγο σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται σ’ αυτόν τον χώρο και να ανοίξουν διάλογο πάνω στις
αρχές, τις δυνατότητες και το μέλλον της αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας.

Παράλληλα, δημιουργούν κόμβους διαφόρων θεματικών έτσι ώστε τα διαφορετικά εγχειρήματα να μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους.

Η Άνοιξη έφυγε, αλλά η φύση ακόμα κοιμάται... (φωτογραφίες)




Τον Ιανουάριο η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης "μάς στόλισε" κανονικά, γιατί η φύση κοιμόταν...

Έγραφαν για "παραφροσύνη λόγω θλίψεως", "πουλέν της αντιπολίτευσης", "θρασύτατους που μιλάνε για ήθος", "πολιτική παχυδερμία", αλλά εκτός από τους
αναμφισβήτητους χαρακτηρισμούς, άφηναν στον αναγνώστη τους και μια επιλογή: "τραγικοί ή γραφικοί;"...

Για το υποκείμενο που θα φέρει σε πέρας την ταξική αποστολή του



Λένε ότι ο λαός είναι σοφός. Βέβαια, η ίδια η ζωή έχει αποδείξει πως η σοφία έρχεται με μια καθυστέρηση πάντα.


Η σοφία του λαού λοιπόν λειτουργεί με μια χρονοκαθυστέρηση, ιδιαίτερα όταν κάνουν την εμφάνισή τους οι νομοτελείς κοινωνικό-πολιτικές αντιθέσεις μεταξύ των λεγόμενων βασικών κοινωνικών εταίρων, μεταξύ κεφαλαίου - εργασίας.

Το ερώτημα που δημιουργείται σε όλους μας όμως, είναι το εξής: γιατί ο λαός, αφού είναι τόσο σοφός, δεν πράττει και ανάλογα.

«Παρανομίες, φοροδιαφυγή και χαμηλή αισθητική στην παραλία της Καλλιθέας, με ευθύνη του Δήμου»

«Παρανομίες, φοροδιαφυγή και χαμηλή αισθητική στην παραλία της Καλλιθέας, με ευθύνη του Δήμου» καταγγέλλει ο επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα κ. Λάζαρος Λασκαρίδης.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Λασκαρίδη:

«Με έκπληξη οι Καλλιθεάτες βλέπουν την παραλία της πόλης τους να εξελίσσεται -με ευθύνη της διοίκησης του Δήμου- σε άντρο παρανομίας, φοροδιαφυγής, χαμηλής αισθητικής και συνομιλιών
κάτω από το τραπέζι.

Κάψε το σενάριο

της Μαρίας Μπαλάφα

Το περασμένο Σάββατο διεξήχθησαν ταυτόχρονα "δύο συνέδρια της Βόλβης", που θα μπορούσαν να είναι και ένα. Όχι απλώς συμπληρωματικά, αλλά ταυτόσημα.

Στις πρώτες σειρές και των δύο κάθονταν οι λόγοι -με ονοματεπώνυμο- για το χαμένο 25% του ΑΕΠ, πέντε μεγάλα σκάνδαλα, πρωτομάστορες της λιτότητας και οπαδοί του δόγματος "αν δεν υπήρχαν τα Μνημόνια, θα έπρεπε να τα εφεύρουμε".

Όλοι αυτοί οι σκελετοί από τις ντουλάπες παίζουν σταθερά ένα τζόκερ, αυτό της αριστερής παρένθεσης. Τι κι αν κάθε βδομάδα έχει τζακ ποτ; Αυτοί εκεί, αμετανόητοι. Μια διαρκής παραφωνία: από "οικουμενική", "φύγετε" και "παραιτηθείτε".

Art-Athina 2016, από 26 έως 29 Μαΐου στο κλειστό Π. Φαλήρου

Η 21η Art - Athina, Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης, ανοίγει τις πύλες της στο κλειστό Π. Φαλήρου (γήπεδο Tae Kwon Do) την Πέμπτη 26 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και
την Κυριακή 29 Μαΐου.

Η Αθηναϊκή art- fair, που πέρυσι προσέλκυσε για πρώτη φορά στην ιστορία της σχεδόν 40.000 επισκέπτες, αποδεικνύει όχι μόνο ότι διατηρεί τη δυναμική ανοδική της πορεία αλλά και ότι διευρύνει τον κύκλο των ενδιαφερομένων για την σύγχρονη τέχνη.

Το διεθνές κύρος της Art - Athina, που θεσμοθετήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) το 1993 και διοργανώνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την εταιρεία EuroΜare, ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο με νέες συμμετοχές από ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης, η παρουσία των οποίων ενισχύει την εμβέλεια του σημαντικότερου εικαστικού θεσμού της χώρας.

Ανταλλάσσοντας σπόρους και γνώσεις στη Λάρισα, 20 έως 22 Μαΐου

Από τις 20 έως και τις 22 Μαΐου ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας, τον Γεωπονικό Σύλλογο, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας και Μουζακίου, συλλογικότητες και ομάδες καλλιεργητών που ασχολούνται με τη διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων, διοργανώνουν την «Οικογιορτή Λάρισας».

Πρόθεση των διοργανωτών είναι να προβάλουν τις σύγχρονες τάσεις στην αγροτική παραγωγή με άξονα την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ιδιαίτερο μέλημά τους είναι η διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών, οι βιοκαλλιέργειες και η αυτάρκεια.

Στόχος της Οικογιορτής είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην αλληλεγγύη και τη συμμετοχή, η επαφή και δικτύωση των καλλιεργητών και η ανταλλαγή σπόρων και γνώσεων.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής από Ομάδες Ανταλλαγής Σπόρων και Φυτών Παραδοσιακών Ποικιλιών που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην «Οικογιορτή».

efsyn.gr


Διαβάστε:

Tουλάχιστον 1500 νεοσμυρνιώτες έτρεξαν στον παραδοσιακό γύρο της πόλης

του Ανδρέα Λεκάκη

Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε για δωδέκατη χρονιά ο παραδοσιακός πλέον γύρος της πόλης.

Η συμμετοχή, όπως και κάθε χρονιά, ήταν μεγάλη, καθώς στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές αλλά και απλοί αθλούμενοι, για τους οποίους η συμμετοχή και μόνο θεωρείται επιτυχία.

Η παραδοσιακή διαδρομή των 7,5 χιλιομέτρων καλύφθηκε από τους περισσότερους συμμετέχοντες και στην ολοκλήρωσή της κάθε Νεοσμυρνιώτης που τερμάτισε έλαβε αναμνηστικό μετάλλιο.

Η αποτυχία της Ε.Ε. πυροδοτεί εντάσεις

Την απόλυτη αποτυχία του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών επιβεβαίωσε με έκθεσή της για μια ακόμη φορά η Κομισιόν.

Χαρακτηριστικό του φιάσκου είναι πως μόλις 563 αιτούντες άσυλο έχουν μετακινηθεί μέχρι σήμερα αφότου τέθηκε ο στόχος των 20.000, με τους περισσότερους πρόσφυγες να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε Ελλάδα και Ιταλία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρότι παραδέχεται τους επικίνδυνα αργούς ρυθμούς με τους οποίους οι αιτούντες άσυλο μετακινούνται, παραμένει σε ρόλο παρατηρητή που απλώς επαναλαμβάνει τυπικού χαρακτήρα εκκλήσεις για συμμόρφωση προς χώρες και κυβερνήσεις που σφυρίζουν αδιάφορα ακόμα και για την εφαρμογή ενός προγράμματος που έστω και με το ζόρι δεσμεύθηκαν ότι θα υλοποιήσουν.