Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Η ταινία «Η Ταυτότητα μιας Γυναίκας» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 13 Μαϊου στις 8.30μμ

Η κινηματογραφική ταινία του Μικελάντζελο Αντονιόνι «Η Ταυτότητα μιας Γυναίκας» θα προβληθεί την Παρασκευή 13 Μαϊου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην πύλη των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Η ταινία αυτή είναι η τρίτη ενός μικρού αφιερώματος στους μεγάλους Ευρωπαίους σκηνοθέτες.
Τον πρώτο μήνα του αφιερώματος προβάλλονται ταινίες των Α. Βάιντα, Μ. Αντονιόνι και Β. Βέντερς.

Σκηνοθεσία: Μικελάντζελο Αντονιόνι
Πρωταγωνιστούν: Τόμας Μίλιαν, Ντάνιελα Σιλβέριο, Κριστίν Μπουασόν


Λίγα λόγια για την ταινία:

Panama Papers - Έλληνες επιχειρηματίες, δικηγόροι, δημοσιογράφοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο του αιώνα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων τα ονόματα των προσώπων που εμπλέκονται στα Panama Papers και διατηρούν εταιρείες offshore σε φορολογικούς παραδείσους.

Μεταξύ των προσώπων, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Θεόδωρος Φέσσας και ο πρώην Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Παναγιώτης Τσουπίδης.

Αλλά και το "δεξί χέρι" του Σπύρου Λάτση, του μοναδικού "επενδυτή" για το Ελληνικό και μεγάλου χορηγού του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης επί δημοτικής αρχής Κωνσταντάτου, Ευάγγελος Χρόνης.

Δείτε όλη τη λίστα στην ιστοσελίδα του The International Consortium of Investigative Journalists.

Το ThePressProject δημοσιεύει όλα τα ονόματα ελλήνων   που περιλαμβάνονται στην διαρροή των Panama Papers.

Όλα τα ρεκόρ έσπασε η έκθεση των έργων του Ιερώνυμου Μπος στη γενέτειρά του

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε ο αριθμός των επισκεπτών που έσπευσαν να θαυμάσουν τα έργα του Ιερώνυμου Μπος στην έκθεση που οργάνωσε η ιδιαίτερη πατρίδα του, στη νότια Ολλανδία, όπως ανακοίνωσε σήμερα
το Μουσείο Χετ Νοορντμπράμπαντς.

Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης "Ιερώνυμος Μπος - Οράματα μιας ιδιοφυΐας", το Μουσείο ανακοίνωσε ότι υποδέχτηκε 421.700 επισκέπτες μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονταν οι 17 από τους 24 πίνακες του Μπος και 19 από τα 20 σχέδια του μεγάλου δασκάλου του 15ου αιώνα.

Ο πολιτικός χρόνος της «αριστερής παρένθεσης» - Πολύ καλό άρθρο για να το αφήσουμε να περάσει απαρατήρητο

Πολύ καλό άρθρο για να το αφήσουμε να περάσει απαρατήρητο. Πρωτοδημοσιεύθηκε στη χθεσινή Αυγή, αλλά ας πούμε ότι αναφέρεται στο Eurogroup της 24ης Μαϊου. Άλλωστε χθες, μπορεί να υπήρξε μια σημαντική σύγκλιση, αλλά τίποτε δεν τελείωσε.

του Γιώργου Αγγελόπουλου *

Η αξιολόγηση δεν θα κλείσει στο επερχόμενο Eurogroup και δύσκολα θα ολοκληρωθεί. Αν η κυβέρνηση ήθελε να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, απλά θα δεχόταν πριν από εβδομάδες έναν κάποιο συμβιβασμό.

Οι δηλώσεις τού τύπου «αν φτάσουμε Μάιο, καήκαμε» είχαν τη σκοπιμότητά τους. Έχουν άλλωστε ήδη παράξει κάποια από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Μόλις η κυβέρνηση εκτιμήσει ότι τα αποτελέσματα αυτά έχουν μεγιστοποιηθεί, θα κλείσει η αξιολόγηση.

Όλη η Νέα Σμύρνη στην Πλατεία για τα περίπτερα της Πρωτομαγιάς

της Εριέλλας Χρυσού


Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης για μία χρονιά ακόμα ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την πρωτομαγιά, σύλλογοι, φορείς και
εμπορικά καταστήματα παρουσίασαν τα περίπτερά τους.

Η διαδικτυακή τηλεόραση της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr, όπως κάθε χρόνο, επισκέφτηκε περίπτερα πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών τοπικών φορέων και οι Εριέλλα Χρυσού και Ολυμπία Χαλκίδου μίλησαν με εκπροσώπους τους.

Στο περίπτερο της Ένωσης Κρητών, ο πρόεδρος και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νικήτας Περαθωράκης μίλησε για την παρουσία της Ένωσης μέσω του περιπτέρου στους εορτασμούς και σχολίασε παράλληλα και τα εκθέματα που μπορεί κανείς να βρει μέχρι την Κυριακή 15 Μαΐου στην πλατεία. Φυσικά, αναφέρθηκε στις επερχόμενες πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου.

Λευκός καπνός @ Κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία

Από το χθεσινό Eurogroup βγήκε λευκός καπνός για όλα. Για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης, που θα διασφαλίσει τη ρευστότητα.

Για τη διαμόρφωση του προληπτικού μηχανισμού στη βάση της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης, δηλαδή χωρίς την -αντισυνταγματική και αντιπαραγωγική- νομοθέτηση προληπτικών μέτρων. Και για μια απομείωση του ελληνικού χρέους σε τρία στάδια.

Με το πρώτο, το βραχυπρόθεσμο στάδιο, να ξεκινάει άμεσα και να δίνει μια ανάσα στην καθημαγμένη ελληνική οικονομία. Και με τα άλλα δύο στάδια να έχουν πέσει για πρώτη φορά επίσημα στο τραπέζι.

Διάψευση: Δεν αποκαλύφθηκε στον ΜΑΤατζή ο κουκουλοφόρος

Δεν αποκάλυψε τα χαρακτηριστικά του ο κουκουλοφόρος στην προχθεσινή διαδήλωση στο Σύνταγμα, όπως κακώς συμπεράναμε σε χθεσινό άρθρο με βάση το video που είχαμε στη διάθεσή μας και το οποίο αναλύσαμε καρέ - καρέ.

Με βάση νέο video του AP που βρήκαμε σήμερα, φαίνεται ότι ο κουκουλοφόρος φοράει άλλη μάσκα και έχει κάποιον "διάλογο" με τον ΜΑΤατζή.

Βέβαια μετά την κουβεντούλα η διμοιρία -άγνωστο για ποιο λόγο- φαίνεται να υποχωρεί, αλλά τα συμπεράσματα ή υπονοούμενα του στυλ ότι ο ΜΑΤατζής αναγνώρισε κάποιο γνωστό πρόσωπο ανατρέπονται.

Ζητάμε συγγνώμη από τους αναγνώστες που βιαστήκαμε να βγάλουμε και να τους μεταφέρουμε λάθος συμπεράσματα και σας παρουσιάζουμε το video του AP: