Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Φώφη, διάλεξε...

Η Φ. Γεννηματά δεν είναι υποχρεωμένη να χειροκροτά οποιαδήποτε κυβερνητική απόφαση. Αντιθέτως, έχει χρέος να ασκεί την πιο σκληρή κριτική.

Από την άλλη, ωστόσο, είναι λυπηρό να συνεχίζει από εκεί που το άφησε ο Β. Βενιζέλος και να χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα με αυτά που εκτοξεύει ο αρχηγός Κούλης. Με λίγα λόγια, να μην ασκεί αντιπολίτευση από τα Αριστερά αλλά από τα δεξιά.

Κατανοώ, επίσης, ότι αισθάνεται την ανάγκη να μην θεωρηθεί το ΠΑΣΟΚ από τους ψηφοφόρους ουρά τού ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, όμως, προτιμότερο να θεωρείται ουρά τής νεοφιλελεύθερης ΝΔ;

Μια Διαφορετική Νέα Σμύρνη: Jazz Night στο Classic Nouveau Cafe & Wine

της Ελπίδας Μηναδάκη

Στη Νέα Σμύρνη, στην Ελευθερίου Βενιζέλου 25, το Classic Nouveau υποδέχεται τους Νεοσμυρνιώτες, όχι μόνο για καφέ, αλλά και για smart βραδιές με events που
αγγίζουν τη φαντασία και ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Βραδιές γευσιγνωσίας, αλλά και μεταξύ πολλών άλλων, μουσικές θεματικές βραδιές με jazz και άλλα ήδη μουσικής.

Η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr κάλυψε και παρουσιάζει μία από τα βραδιές jazz στο Classic Nouveau Coffee and Wine, συζητώντας παράλληλα με το Νίκο Κλεισσιώτη, ιδιοκτήτη του ανανεωμένου χώρου.

Συμπεράσματα από την Πρώτη Φάση του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία

του Κώστα Γαβρόγλου

Ο Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος για την Παιδεία διεξάγεται από της Επιτροπή Διαλόγου, την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Είναι μία σύνθετη διαδικασία όπου ο κάθε θεσμός έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο που συμπληρώνει τους ρόλους όλων των άλλων.

Πέντε είναι τα βασικά συμπεράσματα στο τέλος της πρώτης φάσης του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Παλαιό Φάληρο: Γιορτή της Μητέρας στην Πλατεία Φιλικής Εταιρίας, την Κυριακή 8 Μαΐου στις θ.00μμ

Μουσική Βραδιά για την Γιορτή της Μητέρας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου στις 8.00μμ στην Πλατεία Φιλικής Εταιρίας της Αγ. Βαρβάρας Παλαιού Φαλήρου.

Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει η κ. Νίνα Κουμή.

Συντελεστές:
Σταμάτης Καμαριάς, Κώστας Τεντόμας & Μιχάλης Τριανταφύλλου.

Άντε να μας αξιολογήσουν...

Το χείρον και το χείρον

Ας υποθέσουμε ότι ισχύει η ρήση "το μη χείρον βέλτιστο". Ας υποθέσουμε ότι ο φόβος να αρχίσει πάλι η Τουρκία να κλείνει τα μάτια στους διακινητές στις ακτές της και να εκτιναχθούν στα ύψη οι αφίξεις προσφύγων στην ευρωπαϊκή πλευρά του Αιγαίου είναι "το χείρον" για την Κομισιόν.

Έτσι κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και χαρακτηρίζει "μη χείρον" το να δώσει το πράσινο φως για την κατάργηση της βίζας για την Ευρώπη.

Προσφέροντας ουσιαστικά ένα τεράστιο δώρο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που θα μπορεί να πει στον λαό του "Ορίστε, εγώ κρατάω τις υποσχέσεις μου και μπορώ να επιβάλω τη θέλησή μου στις Βρυξέλλες".