Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ειλικρινά, αισθάνομαι πολύ μπερδεμένη...



Ειλικρινά, αισθάνομαι πολύ μπερδεμένη...
Από τη μια ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κρητικός λέει ότι καθημερινά μαζεύει "πάνω από 5 τόνους σκουπιδιών από τον καταυλισμό" του Ελληνικού.
Το ίδιο λένε και οι δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας...

Από την άλλη οι ίδιοι βγάζουν φωτογραφίες με τα σκουπίδια βουνά.

Να υποθέσω ότι κάτι δεν πάει καλά;;; Ότι κάποιοι λένε ψέματα και ποιοι απ' όλους;

Και στο τέλος οι μόνοι που πληρώνουν το μάρμαρο είναι οι ανήμποροι μετανάστες και τα παιδιά τους που γίνονται βορά στα συμφέροντα ένθεν κακείθεν!!!


Ημερίδα για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Εστία Νέας Σμύρνης, τη Δευτέρα 9 Μαϊου στις 7.00μμ


Ποιος θυμάται τον Μπόμπι Σαντς;

«Κάποιος θα πρέπει να γράψει ένα ποίημα για τα βάσανα των απεργών πείνας. Θα 'θελα να το γράψω εγώ, αλλά πώς να το τελειώσω;» έγραψε στο ημερολόγιό του στις 10 Μαρτίου 1981 ο Sands.

Σαν σήμερα, 5 Μαΐου 1981, πέθανε, στα 27 χρόνια, ο Gerard Robert «Bobby» Sands μέλος του ΙRΑ αλλά και εκλεγμένος στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, μετά 66 μέρες απεργίας πείνας στην φυλακή Maze.

Ο ίδιος ήταν ο ηγέτης της απεργίας πείνας του 1981 κατά την οποία άλλοι εννέα κρατούμενοι των φυλακών έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για την άρση του ειδικού καθεστώτος κράτησης των Ιρλανδών πολιτικών κρατουμένων. Λίγο πριν την απεργία πείνας ο Sands εξελέγη βουλευτής του βρετανικού κοινοβουλίου.

Το Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό

του Γιάννη Σχίζα

Τα μουσεία και όλα τα ενθυμήματα «ανοιχτού χώρου» -αγάλματα, κτήρια, επιγραφές- βρίσκονται σε κατάσταση ευθείας αναλογίας με το μέγεθος της ιστορίας.

Μια χώρα, όπως η δική μας, με υψηλή θέση στην επετηρίδα των εθνικών σχηματισμών, είναι επόμενο να διαθέτει πάμπολλα ενθυμήματα, που μερικές φορές δεν έχουν τύχει επιμέλειας ή είναι τοποθετημένα σε χώρους άσχετους.

Το τελευταίο διάστημα παίζει σε «πρώτο πλάνο» η υπόθεση της παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού σε ιδιώτη, όμως σε «δεύτερο πλάνο» διαδραματίζεται η υπόθεση δημιουργίας Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας.

Από 30 Μαϊου έως και 17 Ιουνίου οι εγγραφές στους Δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Νέας Σμύρνης

Οι εγγραφές για το έτος 2016-2017 στους Δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Νέας Σμύρνης θα γίνονται από τις 30 Μαϊου έως και 17 Ιουνίου, στη Δ/νση: Ελευθερίου Βενιζέλου 18 & ώρες 9:00-14:00.

1. Στα Α’, Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και Ζ’ Τμήματα εγγράφονται νήπια δημοτών και κατοίκων από 2,5 ετών, δηλαδή 30 μηνών (όσα δεν χρησιμοποιούν πάνες) έως την ηλικία που εγγράφονται στο Νηπιαγωγείο (εγγράφονται υποχρεωτικά στο Νηπιαγωγείο παιδιά γεννημένα από 1-1-2011 έως 31- 12-2011).

2. Στα τμήματα Ε’ Βρεφικό και ΣΤ’ Βρεφικό εγγράφονται βρέφη από 18 μηνών (βρέφη που έχουν συμπληρώσει τους 18 μήνες στις 30-06-2016) και να είναι Δημότες Νέας Σμύρνης.

Άγνωστοι έκοψαν δέντρα στον Ταύρο (φωτογραφίες)

Άγνωστοι έκοψαν δέντρα την Τρίτη 3 Μαϊου στη διασταύρωση Γρηγορίου Λαμπράκη και Χάρμανλη στον Ταύρο και τα παράτησαν πάνω στο πεζοδρόμιο.

Για το γεγονός ενημερώθηκε η δημοτική αρχή, που έκανε μήνυση κατά αγνώστου
για παράνομη κοπή δέντρων και πλέον το θέμα το χειρίζεται η Νομική Υπηρεσία του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανάρτησε στο facebook η σελίδα Κοινότητα Ταύρου 2012 (πρώην Δήμος):

Αργυρούπολη: H Θεατρική Παράσταση «Frida 's Ponography» της Κυριακής Σπανού στο «Μίκης Θεοδωράκης», 11 Mαΐου


«Η Όπερα της Πεντάρας» από την Εφηβική Σκηνή της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης, 7, 8, 13, 14 & 15 Mαΐου

H Εφηβική Σκηνή της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης παρουσιάζει το έργο «Η Όπερα της Πεντάρας» του Μπέρτολτ Μπρέχτ σε σκηνοθεσία Μαρίας Μπιτσακάκη για πέντε παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Ολυμπίας - 5ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης.

Ημέρες παραστάσεων:
Σάββατο 7 - Κυριακή 8 και Παρασκευή 13 - Σάββατο 14 - Κυριακή 15 Mαΐου.

Ώρα έναρξης: 8.30μμ

Είσοδος Ελεύθερη

Αργυρούπολη: Αυτοδιαχειριζόμενο cocktail bar στο "Υποστέγο", την Παρασκευή 6 Μαϊου, από τις 9.00μμ

Το καθιερωμένο bar του "Υπόστεγου" αυτή την Παρασκευή, 6 Μαϊου, γίνεται cocktail μαζί με την πρώτη έξοδο στον δροσερό κήπο του στεκιού, 25ης Μαρτίου 38, Αργυρούπολη.

Για την στήριξη του στεκιού, οικονομική και έμψυχη.

Παράλληλα θα υπάρχει και κουτί οικονομικής ενίσχυσης
των μεταναστριών στο Κέντρο Κράτησης Ελληνικού.

Στο «τρέξιμο» αυτή τη φορά, η αναρχική συλλογικότητα parekura.

απασφαλιστικό

Δύο συνεργατικοί σχηματισμοί από την Περιφέρεια Αττικής στα βόρεια προάστια

Τους κλάδους και τις δραστηριότητες που εμφανίζουν προοπτικές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας, μέσω της ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών παρουσίασε η Περιφερειακή Ενότητα του βόρειου τομέα στους 12 Δήμους της ευρύτερης περιοχής.

«Σε μια περίοδο που ανεργία στη χώρα μας είναι τριπλάσια από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργούμε μέχρι τέλος Ιουνίου δυο cluster στα βόρεια προάστια, έχοντας αποτυπώσει επτά προοπτικές σε κλάδους και δραστηριότητες που εμφανίζουν δυνατότητες ανάπτυξης» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στους δημάρχους και τους εκπροσώπους τους και συμπλήρωσε:

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Στην τελική ευθεία για τη δικαίωση των αγώνων μας για τα Λιπάσματα

Με το άρθρο 49 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παραχωρείται στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας
η παράκτια ζώνη των Λιπασμάτων.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Βρεττάκος, δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας:

Με τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου «Μεταρρύθμιση του Συστήματος Εποπτείας Ελέγχου Ελληνικού Λιμενικού Συστήματος και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη δικαίωση των αγώνων δεκαετιών για τα Λιπάσματα.

Προχωρά με βελτιώσεις η ανάπλαση του Αθλητικού Κέντρου Βούλας

του Γιώργου Λαουτάρη


Την απόρριψη των ενστάσεων που κατέθεσαν οι περίοικοι και παράλληλα την υιοθέτηση κάποιων βελτιωτικών μέτρων στην ανακατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Βούλας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του Δήμου απάντησαν σημείο προς σημείο στις δύο ενστάσεις που κατέθεσαν προς το Δημοτικό Συμβούλιο δύο ομάδες κατοίκων της περιοχής που διαφωνούν με την πρόταση τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου της Βούλας στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο που στεγάζει τις ομάδες Πρωτέας, Άρης και Θέτιδα.


Εκπρόσωποι των ενιστάμενων πήραν μάλιστα το λόγο στη διαδικασία, ζητώντας να απορριφθεί στο σύνολό του το έργο και η δημοτική αρχή να εκπονήσει ένα νέο σχέδιο.

Για την αναγέννηση του συνεταιριστικού κινήματος στην Ελλάδα

Είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι η κυβέρνηση προχωράει σε αναθεώρηση της νομοθεσίας για τους συνεταιρισμούς.

γράφει ο Ανδρέας Δάνος *

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε (και υπάρχει
βάσιμος φόβος πως θα έρθουν ακόμα χειρότεροι, αν δε σταματήσει η νεοφιλελεύθερη ληστεία του παγκόσμιου πλούτου από ελάχιστους), η μόνη συνταγή αντίστασης και επιβίωσης των «αποκάτω» είναι η ένωση των δυνάμεών τους.

Και υπάρχουν δύο τρόποι γι' αυτό:

Ξεσηκώθηκαν και δεν φοβήθηκαν;...

Η Τουρκία απειλεί αλλά πρώτη φορά απειλείται

Η Τουρκία, πιστή σε μια αντίληψη εξωτερικής πολιτικής Υψηλής Πύλης, δημιουργεί για μια ακόμη φορά επεισόδια στο Αιγαίο, προσανατολισμένη κυρίως στην περιοχή των Οινουσών και την νησίδα Πασάς.

του Κώστα Βαξεβάνη

Η ερμηνεία που έχει στα Μέσα αυτή η εχθρότητα, που μάλιστα μετά από καιρό εκφράζεται σε περιόδους θρησκευτικών εορτών, πατάει στα συνήθη μοτίβα ανάλυσης.

Έτσι λοιπόν οι αμφισβητήσεις της Τουρκίας, σύμφωνα με τις αναλύσεις, εκφράζονται με τον τρόπο αυτό γιατί:

Περιφέρεια Αττικής: 2ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο για την αντιμετώπιση καταστροφών από Σεισμό, από 2 έως 5 Ιουνίου

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής συνδιοργανώνει σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών ΑποστολώνΑιγάλεω» το 2ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο για την αντιμετώπιση καταστροφών από Σεισμό & Διεθνούς Άσκησης εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας, με την ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2016», με την υποστήριξη
του Δήμου Αιγάλεω.


Για την παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι απαραίτητη η αποστολή Δελτίου Συμμετοχής έως 10 Μαϊου. Ως προς τις συμμετοχές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από την 02/06/2016 έως την 05/06/2016 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» του Δήμου Αιγάλεω (Ιερά Οδός 154 και Νάξου).

Χιούστον, έχετε έναν Trump...

Ν. Παππάς: 9-10 Μαΐου η υποβολή των φακέλων για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η υποβολή των φακέλων για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η νέα τηλεοπτική σεζόν θα είναι μια καινούρια μέρα για την ελληνική τηλεόραση δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε την πρόταση επιχειρηματία για 35 εκατ. ευρώ για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, ενώ αναφορικά με την διαπραγμάτευση τόνισε πως δεν γίνεται αποδεκτό οποιοδήποτε αίτημα από οιονδήποτε, πέραν της συμφωνίας του Ιουλίου.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση και πως έχουν κατατεθεί σχόλια, τα οποία θα μελετηθούν, ώστε αν χρειαστεί, να ενσωματωθούν ή ακόμη και να γίνουν ορισμένες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Εκκίνηση του «XTERRA Off Road Triathlon» από την πλαζ της Βουλιαγμένης, το Σάββατο 7 Μαΐου στις 9.00 πμ

Με περισσότερες από 150 συμμετοχές στη sprint απόσταση και περισσότερες από 170 συμμετοχές στη μεγάλη απόσταση ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφών για το XTERRA Greece Championship 2016.

Αθλητές και αθλήτριες από 12 έως 73 ετών απ’ όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αρμενία, την Αμερική, τις Φιλιππίνες και άλλες, δείχνουν για ακόμα μια φορά ότι ο αθλητισμός δεν έχει σύνορα και ηλικία και κάνουν πράξη το σύνθημα του XTERRA «Ζήσε Περισσότερα».

Ο αγώνας του ορεινού τριάθλου, «XTERRA Off Road Triathlon» διεξάγεται με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (ΟΑΠΠΑ).

Η εκκίνηση θα γίνει το Σάββατο, 7 Μαΐου στις 9.00 π.μ. στην πλαζ Βουλιαγμένης.

Υπ. Υγείας: Πολιτικές επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων κόστισαν τη ζωή σε 13 ανθρώπους

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από τα πέντε συνολικά δικινητήρια ελικόπτερα Agusta A109 Power, τα οποία αγοράστηκαν από το υπουργείο Υγείας το 1999, συνετρίβησαν τα τρία , παρασύροντας στο θάνατο 13 συνολικά άτομα.

«Αυτοκτονικές τάσεις παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το κύκλωμα της διαπλοκής που λυμαινόταν τόσα χρόνια τα χρήματα του ελληνικού λαού. Δεν εξηγούνται αλλιώς οι αλλεπάλληλες δημοσιοποιήσεις θεμάτων που πραγματικά φανερώνουν τη σήψη της κρατικής μηχανής τα τελευταία 40 χρόνια».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όπου σημειώνεται επίσης, ότι «αν η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ φέρνει στην επιφάνεια την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και την κατασκευή του πελατειακού συστήματος, η υπόθεση των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ φέρνει στην επιφάνεια πολιτικές επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 13 ανθρώπους».

Η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο γίνεται μορφή τού πολιτεύματος...

Είναι λογικό να επικεντρωνόμαστε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μόνο που ακόμα κι αν αυτή επιτευχθεί θα έχει ελάχιστη σημασία στην περίπτωση που
οι Βρετανοί στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου επιλέξουν την έξοδό τους από την ΕΕ.

Με τις δημοσκοπήσεις να μην δίνουν ξεκάθαρη εικόνα όλα είναι ανοιχτά. Ένα είναι, ωστόσο, σχεδόν βέβαιο: αποχώρηση της Γηραιάς Αλβιόνας από το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα ανοίξει για τα καλά τον ασκό του Αιόλου, αυτόν που δεν άνοιξε πέρυσι η Ελλάδα γιατί διέθετε πολύ λιγότερες ασφαλιστικές δικλείδες.

Το Brexit θα χειροτερεύσει την ποιότητα ζωής των Βρετανών, το εμπόριο κι ο χρηματοπιστωτικός τομέας των οποίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία κι αυτή θα αρχίσει να μετρά τη μία πληγή μετά από την άλλη, τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.