Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος - Οδηγίες της Πυροσβεστικής προς τους πολίτες

Τα καυτά προβλήματα της πυροπροστασίας, ώστε να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι δασικές πυρκαγιές, θέλει να αντιμετωπίσει το αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος.

Γι αυτό με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες, να παίρνουν μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Το ΠΣ εξέδωσε οδηγίες με τίτλο «H προστασία των δασών είναι υπόθεση όλων μας», στον οποίο περιλαμβάνονται οι ενέργειες για την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιών από ανθρώπινη αμέλεια.

Θανάση Βέγγο, καλέ μου άνθρωπε...


Μια μέρα σαν κι αυτή, 3 Μαΐου του 2011, αφήνει την τελευταία του πνοή ο Θανάσης Βέγγος, ο ηθοποιός που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

«Δουλεύω με το ένστικτο, δεν έχω κανένα ταλέντο, μόνο αυτή τη φάτσα», έλεγε ο ίδιος. «Εδώ είναι αποτυπωμένη όλη η μιζέρια, όλη η δυστυχία, όλος ο πόνος του ασήμαντου Έλληνα».

Γεννημένος το Μάιο του 1927 στον Πειραιά, από φτωχή οικογένεια, ο Θανάσης Βέγγος έκανε πολλές δουλειές για να τα βγάλει πέρα, ενώ παράλληλα έβγαινε για διάφορα μικροθελήματα στη γειτονιά. Ο πατέρας του ήταν δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος έχασε τη θέση του εξαιτίας των αριστερών του φρονημάτων.

Τα κτήνη και η λέαινα…


Mία Αφροαμερικανή γυναίκα, υψώνοντας τη γροθιά της 
μπροστά σε νεοναζί στην πόλη Borlänge της Σουηδίας

Το αναμμένο καντήλι κόστισε τη ζωή στην 37χρονη και το παιδί της στον Άγιο Δημήτριο

Τραγικό θάνατο βρήκαν τα ξημερώματα του Πάσχα μια 37χρονη και η 4χρονη κόρη της όταν το σπίτι στο οποίο διέμεναν στον Άγιο Δημήτριο τυλίχθηκε στις φλόγες, εξαιτίας του αναμμένου καντηλιού.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής, ήταν όμως αργά. Οι άντρες της υπηρεσίας απεγκλώβισαν την 37χρονη και το 4χρονο παιδί, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τούς μετέφερε στα νοσοκομεία -Σωτηρία και στο Παίδων αντίστοιχα- όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Η άτυχη γυναίκα ζούσε με το παιδί της στο ημιϋπόγειο της πατρικής της μονοκατοικίας.

Μοσχάτο: "Μεσάνυχτα στο Παρίσι" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 8 Μαϊου στις 8.45μμ


Με την ταινία "Μεσάνυχτα στο Παρίσι - Midnight in Paris", του Γούντι Άλεν ξεκινάει τη θερινή σεζόν η Κινηματογραφική Λέσχη της

Μεσοποταμίας την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαϊου στις 8.45μμ.

Η προβολή θα γίνει στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13 - Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας. Στο χώρο θα βρείτε επίσης το ειδικό κουτί οικονομικής ενίσχυσης των προσφύγων.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ταινία « Άνθρωπος από Σίδερο» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 6 Μαϊου στις 8.30μμ

Η κινηματογραφική ταινία του Αντρέι Βάιντα «Άνθρωπος από Σίδερο» θα προβληθεί την Παρασκευή 6 Μαϊου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην πύλη των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Η ταινία αυτή είναι η δεύτερη ενός μικρού αφιερώματος στους μεγάλους Ευρωπαίους σκηνοθέτες.
Τον πρώτο μήνα του αφιερώματος θα προβληθούν ταινίες των Α. Βάιντα, Μ. Αντονιόνι και Β. Βέντερς.

Σκηνοθεσία: Αντρέι Βάιντα
Πρωταγωνιστούν:
Jerzy Radziwilowicz, Marian Opania, Krystyna Janda

Λίγα λόγια για την ταινία:

Οι ανησυχίες της Ντόρας

Την ανησυχία της εκφράζει η Ντόρα Μπακογιάννη για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει νηφαλιότητα
και συντονισμένη δράση.

Για τις ελληνικές παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου από ελληνικά μαχητικά η Ντόρα Μπακογιάννη δεν ανησυχεί. Ούτε το Mega.

Άλλωστε όποιο γεγονός δεν αναφέρεται στα ΜΜΕ, δεν είναι γεγονός. Είναι μια ψευδαίσθηση.

Ο Ιούδας κρεμάστηκε, γιατί...

Το προσφυγικό δράμα μέσα από το φακό έντεκα φωτορεπόρτερ στην Τεχνόπολη, 4 - 8 Μαΐου

Η προσφυγική διαδρομή από τις χώρες - αφετηρίες, όπως το Ιράκ, η Συρία και η Υποσαχάρια Αφρική, μέχρι την Ελλάδα και άλλες χώρες των δυτικών Βαλκανίων, αλλά και ο αγώνας των προσφύγων για ένα καλύτερο μέλλον αποτελούν το θέμα της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας της Υπηρεσίας Ασύλου με τίτλο «Η Διαδρομή».

Έντεκα φωτορεπόρτερ ενώνουν τις ματιές τους και παρουσιάζουν στο θεατή μερικά από τα συγκλονιστικότερα στιγμιότυπα του προσφυγικού δράματος.

Ο φωτογράφος Αντρέα Μπονέτι έχει επιλέξει, στις 20 φωτογραφίες που θα εκθέσει, να αφηγηθεί μια μικρή ιστορία. Αυτή της συνύπαρξης και της σχέσης που αναπτύσσεται μεταξύ προσφύγων και εθελοντών.

Το "Μετέωρο Βήμα" στο Σύνταγμα, 8 - 12 Μαΐου

Η μεγάλη έκθεση των Ελλήνων σκιτσογράφων για το προσφυγικό, με τίτλο «Μετέωρο Βήμα», αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Καλαϊτζή, που ξεκίνησε τον Μάρτιο από τη Ρόδο, ταξίδεψε στην Κω, τη Λέρο και το Αγαθονήσι, φτάνει την Κυριακή 8 Μαΐου στην Αθήνα και στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος.

Στόχος της έκθεσης, που θα εγκαινιασθεί τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 8.00 το βράδυ, είναι μετά την Αθήνα να φτάσει στον βασικό προορισμό της, που είναι οι Βρυξέλλες.

28 Έλληνες γελοιογράφοι, με 120 έργα, χρησιμοποιώντας την παγκόσμια γλώσσα και δύναμη του σκίτσου, της εικόνας
και της σάτιρας, ανοίγουν διάλογο για το μεγάλο θέμα του προσφυγικού, καταθέτουν τις απόψεις τους και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 12 Μαΐου, θα είναι ανοιχτή από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ. Συνδιοργανώνεται από την Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΕΣΗΕΑ, με την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

η Αυγή

Δυσφορία για Πιτσιόρλα & ΤΑΙΠΕΔ από κυβερνητικά στελέχη

του Φοίβου Κλαυδιανού


Δυσφορία εκφράζουν το τελευταίο διάστημα πολλά κυβερνητικά στελέχη για χειρισμούς του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», η πρόσφατη δημόσια κριτική του Πάνου Σκουρλέτη αποτελεί μέρος των επικρίσεων, καθώς από πολλές πλευρές προσάπτεται στον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ ότι ευθύνεται για την αύξηση του αριθμού των ιδιωτικοποιήσεων, που ζητούν οι δανειστές (κατά πληροφορίες από 9 σε 19).

Μάλιστα, του χρεώνεται ότι παρέβη τις εντολές που είχε λάβει, ενώ παρόμοιο είναι το κλίμα και στην Κουμουνδούρου.

Τι αυταρχισμός, mon Dieu!

του Θανάση Καρτερού

Πού ζούμε! Έχουν περιλάβει τον Πολάκη όλοι τους, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι και δεν αφήνουν τίποτε όρθιο. Με πρώτο θύμα, ως συνήθως, την αλήθεια, την οποία φυσικά και γνωρίζουν.

Γιατί, λέει η Ν.Δ., είχαν το θράσος, αυτός και ο Ξανθός, να ζητήσουν την παραίτηση των οσίων μελών του Δ.Σ. του αγίου ΚΕΕΛΠΝΟ. Άκου πράγματα!

Γιατί, λέει η Συμπαράταξη, επιχειρούν να εγκαταστήσουν βαθύ κομματικό κράτος στο ΚΕΕΛΠΝΟ - προφανώς, τώρα η υπογράφουσα τα σχετικά Χριστοφιλοπούλου το θεωρεί ρηχό.
Γιατί, λέει ο φιλαλήθης Θεοδωράκης, ο Πολάκης διορίζει όποιον θέλει απολύει όποιον θέλει, και εν γένει κάνει ό,τι θέλει.

Θαύματα...

Δημοψήφισμα μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς οι νέες εκλογές στην Ισπανία

Δεξιά και λιτότητα ή Αριστερά και αλλαγή; Αυτό είναι το διακύβευμα των επαναληπτικών εκλογών της 26ης Ιουνίου για το Podemos, τα ενωτικά ψηφοδέλτια και την Ενωμένη Αριστερά, που θα δώσουν ενωμένοι τη μάχη για να ξεπεράσουν σε ψήφους και έδρες το υπό κατάρρευση Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι.

«Η Αριστερά θα διεκδικήσει τη χρήσιμη ψήφο των πολιτών για μια προοδευτική και αριστερή κυβέρνηση μπροστά στην αποτυχία των σοσιαλιστών να σχηματίσουν μια κυβέρνηση με τους νεοφιλελεύθερους λαϊκιστές Πολίτες» τόνισε στην «Αυγή» ο Φέλιξ Αλόνσο, o βουλευτής του En Comù Podem της Καταλωνίας και ηγετικό στέλεχος της Ενωμένης Αριστεράς Καταλωνίας ΕuiA.

Η διάλυση της Βουλής και η διεξαγωγή των εκλογών στις 26 Ιουνίου είναι πιθανό να οδηγήσουν στον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις 21 Ιουλίου, όταν θα συνεδριάσει το νέο κοινοβούλιο, όπου η Αριστερά θα αποτελεί τουλάχιστον το δεύτερο εάν όχι το πρώτο κόμμα.