Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Για τα μάτια του κόσμου η κινητοποίηση του κ. Κονδύλη στην «Ακτή του Ήλιου»

Προς αίσιο τέλος φαίνεται να οδεύει η διένεξη του δήμου Αλίμου με την ΕΤΑΔ Α.Ε. με βάση τις διευκρινίσεις που δίνει η δημοτική αρχή.

Το συμπέρασμα από την ανακοίνωση του δήμου
είναι ότι η κινητοποίηση του κ. Κονδύλη στην «Ακτή του Ήλιου» ήταν απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού, καθώς η νέα διοίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. έπεισε τον κ. δήμαρχο για τις καλές προθέσεις της πριν καν γίνει η συνάντηση.

Όπως γράψαμε άλλωστε χθες, η κινητοποίηση μόνο προσωρινά σταμάτησε την επιχείρηση να κόβει εισιτήρια, αφού και το 2ο σημείο της ανακοίνωσης λέει ότι η άδεια λειτουργίας θα ανανεωθεί, οπότε δεν προκύπτει κανένα όφελος για τους χρήστες της παραλίας.

Καλλιθέα: 4ο αφιέρωμα στα κινούμενα σχέδια στο Σινέ Καλυψώ, την Κυριακή 8 Μαϊου στις 1.15μμ


Ισπανία: Podemos και Ενωμένη Αριστερά μαζί στη νίκη και την αλλαγή

του Αργύρη Παναγόπουλου

Το Podemos, τα ενωτικά ψηφοδέλτια και η Ενωμένη Αριστερά στοιχηματίζουν να κερδίσουν ενωμένοι τις εκλογές του Ιουνίου μετατρέποντας τις εκλογές σε δημοψήφισμα ανάμεσα στην Αριστερά και τη δεξιά, την αλλαγή ή τη λιτότητα, ενώ 1,61 εκατ. οικογένειες έχουν όλα τα μέλη τους στην ανεργία.

Ο Ερεχόν τρίτος στη λίστα της Μαδρίτης

Η ισπανική βουλή πραγματοποίησε τη Πέμπτη τη τελευταία συνεδρίασή της, πριν από την αναμενόμενη αυτόματη διάλυσή της αργά το βράδυ της 2ας Μαΐου, ενώ η πρώτη συνεδρίαση της νέας βουλής προβλέπεται στις 20 Μαΐου.

Η "ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ, ανθρώπινη πόλη" για την "ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε." και τον διαχειριστικός της έλεγχο

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι διάφορες Δημοτικές Επιχειρήσεις που θα πρέπει να θυμίσουμε στον δήμαρχο δημιουργήθηκαν κυρίως από το κόμμα εκείνο και τις πολιτικές του που αυτός αναφανδόν
υποστήριζε και στις οποίες στηρίχθηκε για να “αναδειχθεί”, λειτούργησαν ανέκαθεν σαν πελατειακός μηχανισμός των δήμων, με αδιαφάνεια στην οικονομική τους λειτουργία, χωρίς εξειδικευμένα στελέχη και βέβαια με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και παρατυπίες που άγγιζαν ελεγχόμενες ποινικά πράξεις.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν βέβαια και η δημοτική επιχείρηση του δήμου μας “ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε.” , συνέχεια και κομμάτι της ΔΕΠΑΗΛ, προκειμένου να ασκήσει και εμπορικές δραστηριότητες στο δήμο Ηλιούπολης.

Μοσχάτο: H θεατρική παράσταση “Στου Μπαρ τη Μπάρα“, την Κυριακή 8 Μαϊου στις 8.30μμ


Με υπογραφή Δούρου το Πολυδύναμο Βιοκλιματικό Δημοτικό Γυμναστήριο Νέας Σμύρνης

Με επαίνους το Γραφείο Τύπου του δήμου Νέας Σμύρνης υποδέχτηκε την υπογραφή από την Περιφέρεια Αττικής της Προγραμματικής Σύμβασης για το Πολυδύναμο Βιοκλιματικό Δημοτικό Γυμναστήριο της πόλης.

Και δικαιολογημένα, γιατί πλέον αποτελούν παρελθόν οι πρακτικές της διοίκησης Σγουρού που -μιλώντας για τη Νότια Αθήνα- περιοριζόταν σε έργα σχεδόν αποκλειστικά στο Παλαιό Φάληρο, αφήνοντας τους άλλους δήμους χωρίς υποδομές.

Η διοίκηση Δούρου έχει αναδείξει το άλλο πρόσωπο της Περιφέρειας και στον δίκαιο τρόπο κατανομής κονδυλίων και έργων ανάμεσα σε όλους τους δήμους παίρνοντας υπόψη και τις ανάγκες τους κι αυτό γίνεται παραδεκτό σχεδόν από όλους.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του δήμου Νέας Σμύρνης:

Παράταση έως 9 Μαϊου για αιτήσεις στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ για 728 θέσεις πλήρους απασχόλησης


Με απόφαση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ, παρατείνεται έως τις 09-05-2016 και ώρα 12η μεσημβρινή, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 728 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε Επιβλέποντες Φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού».

Ενημερωθείτε πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους:
Για αιτήσεις πατήστε εδώ

Αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, την Τετάρτη 4 Μαϊου στις 7.30μμ


Ο Διονύσης Σαββόπουλος στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, την Κυριακή 8 Μαϊου στις 9.00μμ

Την Κυριακή  8 Μαΐου στις 9.00μμ η Νέα Σμύρνη καλωσορίζει το Μάιο με τα πιο δημοφιλή τραγούδια του μοναδικού Διονύση Σαββόπουλου σε μια ανοιξιάτικη μουσική γιορτή στην Κεντρική Πλατεία.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, τιμά τον μεγάλο μας τραγουδοποιό με μια ανθολογία από αγαπημένα τραγούδια του, που θα ακουστούν από τον ίδιο με τη συνοδεία μεγάλης συμφωνικής ορχήστρας.

Τον αγαπημένο μας τραγουδοποιό συνοδεύουν η Orchestra Mobile υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη και συμμετέχουν οι χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου τόσο η παιδική όσο και η μικτή ενηλίκων.

Καλλιθέα: "Μητέρα και γιος" & "Στρουμφάκια" στο Σινέ Καλυψώ, την Παρασκευή 6 & το Σαββάτο 7 Μαϊου

Η ταινία «Μητέρα και γιος» του Aleksandr Sokurov θα προβληθεί στον δημοτικό κινηματογράφο «Καλυψώ», Γρ. Λαμπράκη & Καλυψούς στην Καλλιθέα, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαϊου στις 8.30μμ.

Επίσης το Σάββατο 7 Μαϊου στις 6.45μμ θα προβληθεί η παιδική ταινία «Στρουμφάκια».

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των προβολών Άνοιξη 2016 στο «Καλυψώ».
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

«Μητέρα και γιος», κριτική από το cine.gr:

Ηλιούπολη: Αλλαγές στα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας λόγω εορτών

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει το επιβατικό κοινό της Δημοτικής Συγκοινωνίας, ότι μέχρι το Σάββατο 7 Μαΐου θα λειτουργεί μόνο η γραμμή "1", από τις 7.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι προς το σταθμό Μετρό Ηλιούπολης.

Η Δημοτική Συγκοινωνία θα λειτουργήσει κανονικά σε πλήρη ανάπτυξη, από τη Δευτέρα 9 Μαΐου.