Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Μείωση εισφορών των Δήμων στον ΕΔΣΝΑ, με εισήγηση της Ρένας Δούρου

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ στις 15 Απριλίου αποφασίστηκε ο οριστικός καθορισμός των εισφορών του έτους 2015, καθώς και η προσωρινή τιμή των εισφορών του έτους 2016.

Για το έτος 2015 η τιμή μονάδας ανά τόνο εισερχομένων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής οριστικοποιήθηκε στα 45,20 ευρώ για τους Δήμους - μέλη του ΕΔΣΝΑ, ενώ για το έτος 2016 ορίστηκε προσωρινά στα 45 ευρώ ανά τόνο.

Επισημαίνεται ότι για το έτος 2014 η τιμή μονάδας είχε οριστικοποιηθεί στα 49,10 ευρώ ανά τόνο εισερχομένων απορριμμάτων.

Προστασία των ευάλωτων και του περιβάλλοντος

του Μιχαήλ Άγγελου Κωνσταντόπουλου

To Canvas Workshop είναι μία κοινωνική επιχείρηση που ξεκίνησε στη Ρουμανία το 2009 με στόχο τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας και την αντικατάστασή της από αντίστοιχες πάνινες που επαναχρησιμοποιούνται.

Αυτήν τη στιγμή παράγει πάνω από 20.000 κομμάτια τον χρόνο με πελάτες τις μεγαλύτερες εταιρείες της βαλκανικής χώρας έχοντας έσοδα πάνω από 100.000 ευρώ και κλείνοντας τα τελευταία 2 χρόνια με κέρδη, που επανεπενδύονται για κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Ανάμεσα στους 13 εργαζομένους που απασχολεί βρίσκονται άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και με κινητικά προβλήματα.

Μοναδικό γκράφιτι: "Κράτα ζωντανό το Μπλόκο της Κοκκινιάς (φωτογραφίες)

Τις τελευταίες μέρες όσοι περνούν από το Μπλόκο της Κοκκινιάς, βλέπουν στον τοίχο του 14ου Δημοτικού Σχολείου, ένα υπέροχο graffiti.

Είναι το έργο ενός 20χρονου φοιτητή
της Σχολής Καλών Τεχνών, που με τη βοήθεια του Σχολείου και του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη ζωγράφισε στον τοίχο του σχολείου.

Ο συμβολισμός

Τα ρολόγια του, δείχνουν το χρόνο που ξεκινάει από τις 17 Αυγούστου 1944, τη μέρα δηλαδή του Μπλόκου της Κοκκινιάς, στις 6 το πρωί όπως δείχνει το ρολόι, και φτάνει στο σήμερα, το 2016.

Είμαι 16 χρονών. Πριν πέντε μήνες έμαθα ότι βρίσκομαι στο καταληκτικό στάδιο του καρκίνου

μετάφραση για το Νόστιμον ήμαρ: Afterwords

Πλέον μετράω τον χρόνο σε διακριτά τμήματα, επικεντρώνομαι στα σπουδαία γεγονότα, τις διακοπές ή κάποιο πάρτυ. Αν και οι τελευταίοι μήνες ήταν έντονοι, προσπαθώ να μην το υπεραναλύω.

Πριν από πέντε μήνες μου διέγνωσαν καρκίνο σε καταληκτικό στάδιο. Ήμουν 16 χρονών.

Ήταν περίπου όπως φανταζόμουν τη μέρα που θα έβγαιναν τα αποτελέσματα των εξετάσεων απολυτηρίου (GCSE): πολύ στρες σε συνδυασμό με την αναμονή των εν δυνάμει κακών αποτελεσμάτων, αν και, όπως τελικά έγινε, η μέρα των αποτελεσμάτων των GCSE ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.