Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Είναι οι εκατό δόσεις


"Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε".

Εντάξει, οι δεξιοί ερμηνεύουν το πλεόνασμα του 2015, που ανακοίνωσε η eurostat, με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, όπως ας πούμε Παπασταύρος, Μπόμπολας κ.α. που πέρασαν από το ταμείο και τους πείραξε.

Μιλούν για στάση πληρωμών του δημοσίου, όταν οι οφειλές του δημοσίου πρός τρίτους, που
είναι πολλές και μεγάλες και πρέπει να αποκλιμακωθούν, το 2015 δεν ανέβηκαν δραματικά σε συγκριση με το 2014.

Σύσσωμη αποχώρησε η αντιπολίτευση από το δημοτικό συμβούλιο Αλίμου

Σύσσωμη αποχώρησε η αντιπολίτευση από το δημοτικό συμβούλιο Αλίμου μετά τη νέα παραληρηματική αντίδραση του κ. Κονδύλη στην τοποθέτηση της επικεφαλής του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, Ελένης Μπελιά, για το προσφυγικό.

Άλιμος - 21η Απριλίου 2016: «Η Δημοκρατία στο απόσπασμα !», ο τίτλος της σκληρής ανακοίνωσης από το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι που ακολουθεί:


«Καθόλου δεν μας εκπλήσσει η χθεσινή νέα παραληρηματική αντίδραση του κ. Κονδύλη στην τοποθέτηση της επικεφαλής του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, Ελένης Μπελιά, πάνω στο ζήτημα του προσφυγικού.

Ανοιχτή επιστολή της κυρίας Πατούλη προς τους 5 δημάρχους της Νότιας Αθήνας


Ζούμε πλέον σε εποχές που γνωρίζουμε ότι η φύση μάς δείχνει τη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού, επειδή η επιστήμη απέδειξε ότι υπάρχει και η σκοτεινή, και ότι σε λίγες ώρες αυτή η εικόνα θα αναστραφεί, παρότι θα δείχνει ίδια.

Ταυτόχρονα διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία
όλο και λιγότεροι άνθρωποι συγκεντρώνουν όλο και περισσότερη οικονομική εξουσία και -μαζί μ' αυτήν- τέτοιον έλεγχο στην τεχνολογία ώστε να ανατρέπουν την επιστημονική έρευνα, να μας δείχνουν τη σκοτεινή πλευρά με τέτοιον τρόπο που να μας πείθουν ότι βλέπουμε τη φωτεινή.

Τέτοια εικόνα έχουμε τις τελευταίες μέρες με την ανοιχτή επιστολή των 4 από τους 8 δημάρχους του Νότιου Τομέα Αθήνας προς τον πρωθυπουργό, υπουργούς και την... πρόεδρο της Ελληνικό Α.Ε. - μια επιστολή που τα περισσότερα ΜΜΕ την "έδεσαν" μια χαρά με τον θάνατο της 17χρονης κοπέλας από το Αφγανιστάν που πέθανε στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Φιάσκο το «Blue Mοney Show» για την «Αθηναϊκή Ριβιέρα»

Δεν πρέπει να αισθάνθηκαν ιδιαίτερα ευτυχείς όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας  για το «Blue Mοney Show» με τον προκλητικό τίτλο «Επενδύοντας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα» την Παρασκευή 22 Απριλίου στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Θεωρώντας υποχρέωσή μας να σας παρουσιάσουμε το δελτίο τύπου - "ρεπορτάζ" της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο, προς το παρόν θα μείνουμε σ' αυτό, ελπίζοντας ότι άμεσα θα είμαστε σε θέση να σας εκθέσουμε μια πιο αντικειμενική εικόνα συνοδευμένη με κάποιες εποικοδομητικές -ελπίζουμε- σκέψεις.

Ακολουθεί η ενημέρωση από την Επιτροπή Αγώνα:

Η 101η επέτειος της Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Νέα Σμύρνη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος για την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Θυμάτων
της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, στη Νέα Σμύρνη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, έγιναν αναφορές στη διαχρονικά ιστορική φιλία και συνεργασία των δύο λαών, Ελλήνων και Αρμενίων.

Καταδικάστηκε, επίσης, η επιθετικότητα των Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάγ και έγινε ιδιαίτερη μνεία στην «ανοιχτή αγκαλιά» της χώρας μας προς τον δοκιμαζόμενο αρμενικό λαό που υπέστη ανηλεή σφαγιασμό και εκτοπισμό.

Ακολούθησε εκδήλωση στην Εστία Νέας Σμύρνης, για την Ελληνίδα, την Αρμένια, την Ασσύρια, την Κούρδισα γυναίκα κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας, με ομιλητή τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη και πλαισιωμένη με χορούς και τραγούδια του Πόντου, από την Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης «Η Μαύρη Θάλασσα».

"Πάρτε τους από δω... να ξεκινήσει η επένδυση!"

της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη


Με την υπόμνηση ότι ο χώρος του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού πρόκειται να παραχωρηθεί για την αξιοποίησή του, ικανοποιώντας το "όραμα" για την Αττική Ριβιέρα, οι δήμαρχοι Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας "ξαναχτυπούν", αυτή τη φορά και με τη συνδρομή των δημάρχων Π. Φαλήρου και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.


Φορώντας το προσωπείο του ανθρωπισμού ζητούν την άμεση εκκένωση των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

Επικαλούμενοι, μάλιστα, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τάξης, προειδοποιούν και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον των αρμοδίων για "παραλείψεις οφειλόμενων ενεργειών".

Πρότυπο φιλοξενίας το «χωριό» της Μυρσίνης

του Νικόλα Ζηργάνου

Το παραθεριστικό κέντρο «LM Village»
Είχαμε πάρει τον δρόμο προς την παραλία της Μυρσίνης, όταν, πριν ακόμη αντικρίσουμε τα σπίτια του κέντρου φιλοξενίας των προσφύγων, ακούσαμε τις φωνές και τα γέλια των παιδιών.

Μισογεμάτο το ποτήρι

Το μυστικό είναι να αποφεύγονται οι αυτοεκπληρούμενες προφητείες.

Μπορεί να μην είναι εύκολο κάτι τέτοιο, σίγουρα πάντως είναι εφικτό με -συστηματική δουλειά- και με σοβαρότητα από όλους, κυβερνώντες, αντιπολιτευόμενους, μέσα
ενημέρωσης.

Το απόγευμα της Παρασκευής, στη σύναξη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Άμστερνταμ, διαφάνηκε ότι είναι εφικτό να κλείσει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα η συμφωνία με τους δανειστές μας και να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για το χρέος, υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρξει μια πολιτική δέσμευση εκ μέρους της κυβέρνησης ότι, εάν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2018 -πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%- δεν επιτευχθούν πλήρως, θα ενεργοποιηθούν συμπληρωματικά μέτρα.