Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Απαράδεκτη, Προσβλητική, Απαξιωτική και Αντιδημοκρατική η Συμπεριφορά του κ. Βαλασόπουλου

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης είναι το όργανο που παίρνει τις αποφάσεις για τα έργα, τις προτεραιότητες, το περιβάλλον, την καθαριότητα, τον πολιτισμό, την παιδεία και την προοπτική της πόλης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο χώρος που πρέπει να πρυτανεύει ο λόγος, τα επιχειρήματα, οι θέσεις, οι προτάσεις και η ιδεολογία της κάθε δημοτικής κίνησης.

Εγγυητής της δημοκρατικής λειτουργίας του Δ.Σ. οφείλει και πρέπει να είναι ο Δήμαρχος.

Τι λέει ο γιατρός του «Ελληνικού» για το θάνατο της 17χρονης Αφγανής - Σε παράκρουση ο ρατσισμός στα Νότια Προάστια

Γιατί προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο των Νοτίων Προαστίων της Αθήνας με δήθεν πληροφορίες, αποκαλύψεις και φόβους;

Γιατί οι συγκεκριμένες
γνωστές ιστοφυλλάδες διασπείρουν ευθέως ψευδείς ειδήσεις και αποσιωπούν δηλώσεις γιατρών, ενώ ο κ. Κωνσταντάτος δηλώνει «εγώ έχω ενημέρωση, δεν θέλω να το πω δημόσια»;

Γιατί οι ίδιοι που μιλούν από δω κι από κει για ποντίκια, ενώ οι ίδιοι έχουν την ευθύνη, δεν εκτελούν τις απαραίτητες μυοκτονίες;

Μην ξεχάσετε σήμερα τις ευχές στον νέο αντιδήμαρχο !

Μετά την επιβράβευση του υμνητή των σφαγών παιδιών στη Γάζα και νοσταλγού των βασιλέων,
ήρθε η σειρά του υμνητή του δικτάτορα (η φωτο από την Τσούχτρα)


Υπενθυμίζουμε στις επιφανείς προσωπικότητες
της παράταξης Κωνσταντάτου να μην ξεχάσουν σήμερα να ευχηθούν
στον νέο αντιδήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης για την 49η επέτειο.


«Όταν φτάνουν να σου κόβουν το νερό δεν έχει παρέκει»

Άλλο ένα θύμα διακοπής του νερού στο σπίτι του για χρέη στην ΕΥΑΘ μιλά στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4 και καταφέρεται κατά της πολιτικής που ακολουθεί η διοίκηση της εταιρείας.

Πρόκειται για το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Γιώργο Αντωνόπουλο ο οποίος μιλά για την προσωπική του περιπέτειά, για το κόψιμο νερού σε άλλες δύο οικογένειες στην πολυκατοικία καθώς και για όσα είδε στα ταμεία της εταιρείες από ανθρώπους με παρόμοιο πρόβλημα και κάνει λόγο για «ακατανόητη ανοχή στη διοίκηση της ΕΥΑΘ όταν δεν υπηρετεί τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ».

Και όπως τονίζει «όταν φτάνουν να σου κόβουν το νερό δεν έχει παρέκει, εγώ πήρα κάποια τηλέφωνα και εκτονώθηκα, ο πολίτης δεν ξέρω πώς μπορεί να εκτονωθεί, τα πράγματα δεν πάνε άσχημα γιατί θα αποτύχουμε στις συμφωνίες, αυτά ο κόσμος τα καταλαβαίνει, θα κριθεί όμως από τα «μικρά» κι αν είμαστε αποτελεσματικοί. Δεν πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε επειδή στηρίζουμε την κυβέρνηση, πρέπει να βγάζουμε τα θέματα και να κινητοποιούμε και τον κόσμο».

Ακούστε:

στο κόκκινο

«Πιάσε το χέρι μου» - Μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης από το δήμο Αιγάλεω


Ο Δήμος Αιγάλεω, στην προσπάθειά του να συμβάλλει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, δημιούργησε Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής, συμμετείχαν Δημοτικές Παρατάξεις, η Εκκλησία, αρχές της πόλης, σύλλογοι, σωματεία, φορείς.

Αποφασίστηκε να υποδειχθούν στην πολιτεία η δημοτική κατασκήνωση της Ραφήνας ή ένα από δύο οικόπεδα της οδού Ορφέως -191 ή 222- για τη στέγαση προσφύγων.

Στο κάλεσμά του στους δημότες, να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και να εγγραφούν σε μητρώο εθελοντών, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και συγκινητική.

Τα Τάγματα Εφόδου επανακάμπτουν

του Στρατή Μπουρνάζου

Χρυσαυγίτες με κράνη και στειλιάρια που περιπολούν και κατόπιν εφορμούν, μια φωτορεπόρτερ που τρώει κλωτσιά στο πρόσωπο, ένας κρανοφόρος χρυσαυγίτης που ορμά με μια σιδερόβεργα πάνω σε έναν οπερατέρ, ο οποίος την τελευταία στιγμή καταφέρνει να αποφύγει το δολοφονικό χτύπημα.

Όλα αυτά, παρουσία του Ηλία Κασιδιάρη που δίνει παραγγέλματα, του Γ. Λαγού και άλλων στελεχών της Χρυσή Αυγή που πρωτοστατούν, υπό το απαθές βλέμμα της Αστυνομίας, η οποία προβαίνει σε καμιά σύλληψη.

Τα παραπάνω (που συνιστούν μια μάλλον μετριοπαθή περιγραφή των τεκταινόμενων) δεν περιγράφουν κάποιο περιστατικό πριν τον Σεπτέμβρη του 2013, όταν η ΧΑ αλώνιζε ανενόχλητη· συνέβησαν μόλις δέκα μέρες πριν, την Παρασκευή, 8 Απριλίου, μέρα μεσημέρι, στον Πειραιά, σε συγκέντρωση της ΧΑ. Με δυο λόγια, τα Τάγματα Εφόδου είναι εδώ.

Οριστικό τέλος στο παραμύθι της ΝΔ περί διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε την οικονομία



"Bad news" by Julie De Waroquier
Τα αποτελέσματα της Eurostat παρουσιάζουν πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ για το 2015, όταν ο στόχος του προγράμματος που συμφωνήθηκε τον Ιούλη αφορούσε πρωτογενές έλλειμα 0,25% και οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ έλλειμα 0,6%.


Με δυο λόγια έχουμε διαφορά από τον στόχο 0,95% του ΑΕΠ, δηλ. 1,6 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ έπεσε έξω κατά 2,3 δισ. ευρώ και για 6η συνεχή χρονιά έκανε λάθος (βέβαια με τις προηγούμενες Κυβερνήσεις τα λάθη ήταν προς το ευνοϊκότερο).

Το αποτέλεσμα αυτό παρά τις δυσκολίες των capital controls, αλλά και την προσφυγική κρίση, για την οποία δαπανήσαμε πέρυσι περί τα 300+ εκατ. ευρώ, χωρίς να πάρουμε δεκάρα από την ΕΕ, δεν ήρθε τυχαία.

Το Πεδίον του Άρεως κερδίζει το στοίχημα...

του Κωστή Γιούργου

Μετά από έναν λήθαργο υποβάθμισης που κράτησε χρόνια, οι προσπάθειες αναβάθμισης ενός κρίσιμου πνεύμονα ζωής, μιας όασης πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας, δρέπουν τους πρώτους καρπούς.

Το Πεδίον του Άρεως ξυπνά, ζωντανεύει ξανά, μέσα σε μια λαμπρή κυριακάτικη λιακάδα γεμάτη χαρούμενες παιδικές φωνές, χαμόγελα, τραγούδια και υποσχέσεις.

Ανοίγοντας πανηγυρικά τις παιδικές χαρές του πάρκου το πρωί της περασμένης Κυριακής, η Περιφέρεια Αττικής «παρέδωσε» συμβολικά το πάρκο στους πραγματικούς δικαιούχους. Στα παιδιά, στους περιοίκους, σ' ολόκληρη την πόλη.

Οι δημοτικές εκτάσεις δεν ανήκουν σε τσιφλικάδες

του Πάνου Τότσικα

Η δικαστική αντιπαράθεση που συνεχίζεται πάνω από 30 χρόνια μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και των κληρονόμων Νάστου στην περιοχή Ηλιούπολης - Αργυρούπολης -
Αλίμου μπαίνει πλέον στην τελική της ευθεία, με την δημοσίευση στις 26.1.2016 της απόφασης 257 του Εφετείου Αθηνών.

Σύντομο ιστορικό *

Το χρονικό της διένεξης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των κληρονόμων Νάστου έχει βαθιές ρίζες και αφορά τα όρια και την έκταση του λεγόμενου «τσιφλικιού Καρά», η ύπαρξη του οποίου ανάγεται στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Ο «Καραγκιόζης» στο δημαρχείο Π. Φαλήρου, την Κυριακή 24 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι

Συζήτηση για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία από τη Fair Trade Hellas

Συνάντηση και συζήτηση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑΛΟ) οργανώνει την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή) η Fair Trade Hellas.

Η συζήτηση αφορά τη σύνδεση της ΚΑΛΟ με την αναπτυξιακή συνεργασία και σ’ αυτήν καλούνται να συμμετάσχουν ΚΟΙΝΣΕΠ και άλλες πρωτοβουλίες από τον χώρο που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν γι’ αυτόν τον τομέα.

Επίσης, θα εξεταστούν καλές πρακτικές από άλλες περιοχές του κόσμου και θα φιλοξενηθούν δύο Ινδοί ακτιβιστές της ΚΑΛΟ με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Sustainable & Solidarity Economy (SSEDAS), στο οποίο συμμετέχουν άλλες 26 ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα διαχειρίζεται η Fair Trade Hellas.

efsyn.gr

Διαβάστε:

Αχ Κούλη, να ήσουν το ίδιο αυστηρός και με τη Siemens όπως με την ΟΝΝΕΔ δεν θα είχαμε γνωρίσει μνημόνια...

Αν θέλετε να εντοπίσετε τη διαφορά ανάμεσα σε έναν επιτυχημένο και σε έναν αποτυχημένο δεν έχετε παρά να διαπιστώσετε πώς αντιμετωπίζει ένα χέρι
που πονά. Ο επιτυχημένος το γιατρεύει, ο αποτυχημένος το κόβει.

Μπορείτε, επομένως, να φανταστείτε σε ποια κατηγορία εντάσσω τον αρχηγό Κούλη, ο οποίος διέλυσε την παρηκμασμένη ΟΝΝΕΔ -αν ήταν ποτέ ακμάζουσα- κυρίως γιατί δεν μπορούσε να την ελέγξει.

Αυτός είναι, άλλωστε, κι ο στόχος των αλλαγών που θέλει να περάσει και στο κόμμα ενόψει συνεδρίου, με τη μείωση για παράδειγμα των μελών τής Πολιτικής Επιτροπής, να καπελώσει δηλαδή μια παράταξη που είναι φύσει καραμανλική.