Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Χρήστος Ρώσσιος: «Θα αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για την κακοδιαχείριση στην ΕΒΖ» (ηχητικό)


«Σε απλήρωτους αγρότες βεβαιώθηκε στην εφορία το ποσό του ΦΠΑ που τους αναλογεί κι αυτό το θέμα είναι απαράδεκτο και πρέπει να ρυθμιστεί άμεσα»
δηλώνει στο κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4 ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης περιγράφοντας τις συνέπειες της κακοδιαχείρισης που οδήγησε την βιομηχανία ένα βήμα πριν το κλείσιμο.

Ο κ. Ρώσσιος κάνει λόγο για υπέρογκες αμοιβές «μέσος όρος μισθού είναι 3000 ευρώ κι αυτό δεν θα συνεχιστεί» δηλώνει και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «υπάλληλοι των γραφείων της Θεσσαλονίκης λαμβάνουν 600 ευρώ επίδομα παραμεθορίου».

Ο ίδιος λέει ότι «γνωρίζουμε μόλις το 1% των προβλημάτων που υπάρχουν», αφήνει ανοικτό το θέμα πώλησης των εργοστασίων της Σερβίας «θέλουμε να διασφαλίσουμε την λειτουργία σε Πλατύ, Ορεστιάδα και Σέρρες» και τονίζει ότι «είμαστε σε αγώνα να πείσουμε τους αγρότες να ανεβάσουν τον αριθμό στρεμμάτων της τευτλοκαλλιέργειας και ήδη υπάρχουν αποτελέσματα στον Έβρο».

Ισπανία: Το 88,23% του Podemos απέρριψε συμφωνία με "Πολίτες" και σοσιαλιστές - Εκλογές τον Ιούνη;

του Αργύρη Παναγόπουλου

Το 88,23% του Podemos ψήφισε εναντίον μιας συμφωνίας με "Πολίτες" και σοσιαλιστές για το σχηματισμό κυβέρνησης, από τα σχεδόν 150.000 μέλη του κόμματος που συμμετείχαν στο εσωτερικό δημοψήφισμα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Οργανωτικού γραμματέα του Podemos Πάμπλο Ετσενίκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Το 88,23% από τα 149.444 μέλη του Podemos που συμμετείχαν στο εσωτερικό δημοψήφισμα ψήφισαν εναντίον της συμφωνίας "Πολιτών" και σοσιαλιστών και μόλις 11,77% ψήφισε υπέρ.

Το 91,79% ψήφισε υπέρ μιας κυβέρνησης της αλλαγής "τύπου Βαλένθια" με το Podemos και τα ενωτικά ψηφοδέλτια En Comù Podem, Mareas και Compromis, ενώ μόνο 8,21% ψήφισε κατά.

Νέα προθεσμία μέχρι 30 Ιουνίου για αναβίωση ΚΟΙΝΣΕΠ


Με την απόφαση 11886/514/2016 της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου, δίνεται η δυνατότητα σε όσες Κοινωνικές

Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις διαγράφηκαν από το σχετικό Μητρώο να υποβάλουν αίτηση αναβίωσης.

Το μέτρο αφορά εκείνες τις ΚΟΙΝΣΕΠ που συστάθηκαν βάσει του Ν. 4019/2011 και είχαν κάνει προσωρινή εγγραφή στο Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας, αλλά διαγράφηκαν επειδή δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την οριστική εγγραφή τους.

Στο Μητρώο σήμερα περιλαμβάνονται 1.070 ΚΟΙΝΣΕΠ, από τις οποίες περίπου μόνον οι 800 λειτουργούν.

"Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες" από το Θεατρικό Εργαστήρι Καλλιθέας, στις 19, 20, 21 & 22 Απριλίου


Μέχρι 9 Μαϊου οι αιτήσεις συμμετοχής στον 12ο Γύρο της Νέας Σμύρνης που θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Μαίου στις 9.30πμ

Το Γραφείο Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αθλουμένων Φίλων Άλσους Νέας Σμύρνης (Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ.), διοργανώνουν αγώνα δρόμου απόστασης 7500 μέτρων με την επωνυμία «12ος Γύρος Νέας Σμύρνης».

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Μαΐου στις 9.30πμ με Αφετηρία & Τερματισμό την Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες ανεξάρτητα από ηλικία. Όλοι οι δρομείς πρέπει να έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και τρέχουν με δική τους ευθύνη. Οι ανήλικοι δρομείς τρέχουν με ευθύνη των γονέων τους.

Ρένα Δούρου: Άλλοθι της διαφθοράς είναι η γραφειοκρατία

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής», στις 17 Απριλίου 2016, με τίτλο «Μια σύγχρονη
Περιφέρεια, το στοίχημα της Δούρου!» αναφέρθηκε στο στοίχημα «μιας σύγχρονης Περιφέρειας, που θα λειτουργεί με όρους διαφάνειας και κοινωνικής λογοδοσίας, με γνώμονα την υπηρεσία των πολιτών και του περιβάλλοντος».

Παράλληλα υπογράμμισε το έργο που γίνεται στην Περιφέρεια:

«Πάρτε για παράδειγμα τα τελευταία Περιφερειακά Συμβούλια: αποφασίσαμε έργα ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ για έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά, οδοποιίας, σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων».

«Media & Διαπλοκή»: Εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Αθήνας στον Άλιμο, την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 7.00μμ

Αποκλείει τους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ από το συνέδριο της ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης

Τα σκουπίδια στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ
είναι το ελάχιστο σε σχέση με όσα δεν είδαμε
Τον αποκλεισμό των εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ από το συνέδριο της ΝΔ, που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή, ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα την επανίδρυση της "γαλάζιας" νεολαίας, αλλά και παραδεχόμενος πως στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ επικράτησαν "εικόνες απαξίωσης".

«Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Στην ομιλία μου στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι "δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες".

»Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν στο συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το συνέδριο της Νεολαίας.

Ανόρθωση πολιτικού χώρου

Τα δυνατά της υποσχέθηκε να βάλει η Φώφη Γεννηματά ώστε να ανορθώσει το προοδευτικό κέντρο, την κεντροαριστερά, την σοσιαλδημοκρατία,
την ανανεωτική αριστερά και την οικολογία που τώρα τελευταία έχουν πέσει λίγο.

Κάτι τα χρόνια, κάτι η κούραση, κάτι το άγχος είναι λογικό να μην έχουν τις σηκωμάρες που είχαν στα νιάτα τους. Τότε με τον Ανδρέα Παπανδρέου…

Όμως η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζει ότι γνωρίζει τον τρόπο για να τους ξανανορθώσει. Κάτι σαν την ανόρθωση στήθους χωρίς το στήθος. Για να το λέει η Φώφη Γεννηματά κάτι θα ξέρει.

Το Πασχαλινό Παζάρι των ΚΑΠΗ Καλλιθέας, καθημερινά μέχρι 27 Απριλίου


Σιχαμένοι ακροδεξιοί νεοφιλελέδες...

Το θράσος ορισμένων τύπων δεν έχει όρια.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τη γλίτωσε με ποινή-χάδι για τους σκανδαλώδεις χειρισμούς του της λίστας Λαγκάρντ και για την προστασία των συγγενών του, κυκλοφορεί βιβλίο ανήμερα της έκτης επετείου από το Καστελόριζο (είναι ημέρα γιορτής και δεν το ξέραμε;) στο οποίο, από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ πως όσα δήλωνε ως υπουργός Οικονομικών εκείνη την περίοδο ήταν ψέματα.

Από τις κορυφαίες απάτες τόσο του ίδιου όσο και του ρεζίλη των Παπανδρέου και του συστήματος που τότε τους στήριζε πριν τους πετάξει αργότερα σαν στυμμένες λεμονόκουπες ήταν πως το πρώτο μνημόνιο βγαίνει και πως όσοι μιλούσαν για διαγραφή χρέους ήταν εχθροί τής πατρίδας.

Έκθεση - βόμβα για το Ελληνικό βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης

Την έκθεση-φωτιά για το Ελληνικό, που συνέταξαν κορυφαίοι επιστήμονες με εντολή του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και βρίσκεται ήδη στα χέρια της κυβέρνησης, αποκαλύπτει η Real.

H έκθεση θέτει μείζονος σημασίας ζητήματα για τον διαγωνισμό και τη σύμβαση που έχει ήδη υπογράψει το ΤΑΙΠΕΔ με τη Lamda Development του Ομίλου Λάτση.

Αποδεικνύεται η τεράστια ζημιά που κινδυνεύουν να υποστούν το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και οι τοπικές κοινωνίες, ενώ καταρρίπτεται κάθε επιχείρημα υπέρ της υλοποίησης της συμφωνίας και ουσιαστικά δικαιώνονται όσοι κάνουν λόγο για «μέγα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο» και για «λεόντεια σύμβαση».