Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ηλιούπολη: Πρόγραμμα ΕΣΠΑ σχετικό με τους Δήμους και την κοινωνική οικονομία, την Τετάρτη 20 Απριλίου στις 7.00μμ


Αυτά ξέρουν, αυτά εμπιστεύονται…

της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Ο Ομπάμα παρεμβαίνει υπέρ της Ελλάδας βάζοντας στο κάδρο και τη Μέρκελ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αιφνιδιάζει ευχάριστα, ανακοινώνοντας ποσοτική χαλάρωση και για τα ελληνικά ομόλογα, ακόμη και ο Νταϊσελμπλουμ βλέπει κλείσιμο της αξιολόγησης σύντομα χωρίς νέα μέτρα, ο διαγωνισμός για της τηλεοπτικές άδειες προκηρύχθηκε, το ΚΥΣΕΑ, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, κάνει συντεταγμένο και στρατηγικό «παιχνίδι» με την άμυνα και στη Βουλή περνά ομοφώνως η πρόταση της κυβέρνησης για εξεταστική επιτροπή, αναφορικά με τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ…

Όλα αυτά μαζί και ταυτοχρόνως μόνο σε μια μέρα, ενώ ο χρόνος για το «βελούδινο» διαζύγιο με το ΔΝΤ έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντιστρόφως…

Ταυτοχρόνως ο «ιστορικός συμβιβασμός» ανάμεσα στην Καθολική και Ορθόδοξη Εκκλησία με την θεαματική από κάθε άποψη, συνάντηση Βαρθολομαίου-Πάπα στη Λέσβο, δίνει μια άλλη διάσταση στην αρχιτεκτονική αντιμετώπισης του προσφυγικού.

2η Γιορτή Κάνναβης - 12ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ Αθήνας

Φέτος η Γιορτή Κάνναβης και το 12ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ Αθήνας θα γίνουν την Τετάρτη
20 Απριλίου στο Θησείο και το Σαββάτο 7 Μαΐου στη Νομική Αθηνών.

Ακολουθεί το κάλεσμα των συλλογικοτήτων και των υποστηρικτών επικοινωνίας και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Σπάμε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις, καλλιεργούμε την ελευθερία μας!
Όχι στη μαφία, το παράνομο εμπόριο και την κερδοσκοπία.
Αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών, νομιμοποίηση της κάνναβης, πλουραλισμός στην θεραπεία.
Η αλήθεια είναι η καλύτερη πρόληψη.

Η τοξικοεξάρτηση στη νεαρή ηλικία: Εκδήλωση στον Ταύρο, την Τετάρτη 20 Απριλίου στις 6.30μμ


Ηλιούπολη: Συναυλία στο Ρυθμός Stage, τη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 9.00μμ

Το 3ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης της δημοτικής κίνησης "ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη" ολοκληρώνεται με μεγάλη συναυλία στο Ρυθμός Stage (Λεωφ. Μαρίνου Αντύπα 38), τη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 9.00μμ.


Η είσοδος είναι ελεύθερη με προσφορά τροφίμων για το Δίκτυο Αλληλεγγύης ΗΛΙΟΥ-πόλις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινιάζει το Ψηφιακό Μουσείο Σμύρνης & Νέας Σμύρνης, τη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 7.30μμ



Νέα Σμύρνη: Ανάπλαση των οδών Ομήρου και Παλαιολόγου από την Περιφέρεια Αττικής

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της 5ης Απριλίου, ενέκρινε την ανάπλαση των οδών Ομήρου και Παλαιολόγου στη Νέα Σμύρνη, ένα έργο που θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.

Η ανάπλαση στοχεύει στην αναβάθμιση του Εμπορικού Κέντρου της πόλης σε επίπεδο εξυπηρέτησης των δημοτών, λειτουργώντας παράλληλα με τον ήδη διαμορφωμένο άξονα πρασίνου, Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης (είσοδος πόλης) - Εστία - Κεντρική Πλατεία - Πλατεία Καρύλλου - Άλσος Νέας Σμύρνης.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του έργου, επιχειρεί τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής από άποψη λειτουργική, κατασκευαστική και αισθητική, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του πυρήνα του εμπορικού κέντρου της Νέας Σμύρνης.

Παλαιό Φάληρο: Πανελλήνια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής στον Φλοίσβο, 20 - 23 Απριλίου


2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πιάνου Π. Φαλήρου: 25, 26 & 27 Απριλίου

Το Εθνικό Ωδείο Π. Φαλήρου Ελένης Ράπτη - Ψαρράκου
διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πιάνου Π. Φαλήρου στον 
Πολυχώρο του δημαρχείου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος - Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων).

Την καλλιτεχνική Επιμέλεια έχει η Καθηγήτρια Πανεπιστημίου και διεθνούς φήμης Σολίστ Πιάνου Έλενα Μουζάλα.

Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου και ώρα 19:30 - 22:00
Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου και ώρα 19:30 - 22:00
Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου και ώρα 19:30 - 22:00

Τα καλά νέα μάς φτιάχνουν τη μέρα

της Αφροδίτης Τζιαντζή

«Τα κακά νέα ταξιδεύουν γρήγορα» λέει μια παροιμία, κάτι που ισχύει στη νιοστή για τα ΜΜΕ που κατακλύζονται από ειδήσεις οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ αρνητικότητας,
τρόμου και κατάθλιψης:

Επιστημονικές έρευνες επιμένουν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι «προγραμματισμένος» να αντιδρά πιο έντονα στις αρνητικές ειδήσεις και σωρεία δημοσιευμάτων ερμηνεύουν τους λόγους που «τα κακά νέα κυριαρχούν στα ΜΜΕ».

Ωστόσο μια νέα ανερχόμενη τάση ανταγωνίζεται τη βιομηχανία των αρνητικών ειδήσεων.

Αλέξη, πήγαινέ το μέχρι τέλους ή υπόγραψε τώρα...

Όταν έχεις θέσει ένα στόχο δοκιμάζεις διάφορους τρόπους μέχρι να τον πετύχεις. Αυτό είναι θεμιτό, θεμιτότατο.

Αυτό που δεν είναι παραγωγικό, ωστόσο, είναι να επιχειρείς την ίδια συνταγή πιστεύοντας ότι το φαγητό που θα προκύψει από αυτή θα είναι διαφορετικό.

Η κυβέρνηση πολύ καλά έκανε και διαπραγματεύτηκε σκληρά το 2015. Γι' αυτό, άλλωστε, είχε εκλεγεί από τον ελληνικό λαό κι όχι για να συμφωνήσει σε μνημόνιο από την επόμενη ημέρα, όπως είχαν πράξει οι προκάτοχοί της.

Οι «Έξυπνες Στάσεις» στα Νότια Προάστια της Αθήνας


Σήμερα μπορείτε να τις δείτε και για τους
υπόλοιπους δήμους των Νοτίων Προαστίων, δηλαδή για τους δήμους Αγίου Δημητρίου, Ηλιούπολης, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου και Μοσχάτου-Ταύρου.

ΜΕΓΚΑθήρια και θηριοδαμαστές…

της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Από τη γένεσή του ήταν το ΜΕΓΚΑθήριο του συστήματος που ηγεμόνευσε σχεδόν για τρεις δεκαετίες…

Με γεννήτορες τους πέντε κορυφαίους εκδότες, αποτέλεσε εκ θεμελίων την πρώτη ολοκληρωμένη εκδοχή της υπερσυγκεντρωτικής εξουσίας με τρόπο καθολικό…

Εξουσίαζε απολύτως την πολιτική τάξη, «γέννησε» και επέβαλε πολιτικούς, διαπαιδαγώγησε την κοινή γνώμη, διαμόρφωσε την κοινωνική κουλτούρα, καλλιέργησε την αισθητική του μέσου όρου και χειραγώγησε για χρόνια το φρόνημα, με επίφαση έναν συμβατικό πλουραλισμό, ασύμβατο και ανέπαφο στην πραγματικότητα με το αληθινό γίγνεσθαι…

Ο Ανδρέας Ξανθός για την επίθεση της ΝΔ στον Παύλο Πολάκη: Προσπάθεια απαξίωσης του έργου του υπουργείου Υγείας (video)


Προσπάθεια απαξίωσης του έργου του υπουργείου Υγείας που αρχίζει να παράγει θετικά αποτελέσματα, καταλόγισε ο υπουργός Υγείας Αν. Ξανθός, στην βουλευτίνα της ΝΔ Φ. Αραμπατζή, η οποία στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου έθεσε το θέμα των δηλώσεων του αναπληρωτή

Ο Αν. Ξανθός παρατήρησε ότι δεν έχει γνώση των πρόσφατων δηλώσεων του Π. Πολάκη, σχολίασε όμως ότι «προσβάλλουν την νοημοσύνη των πολιτών» τα όσα ισχυρίστηκε η Φ. Αραμπατζή για την κυβέρνηση, δηλαδή ότι «παραλάβατε μια δημοκρατική χώρα και τείνετε να την καταντήσετε ολοκληρωτική Τουρκία».

Ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε ότι η αντιπαράθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τους δημοσιογράφους ξεκίνησε μετά από απαξιωτική συμπεριφορά κάποιων από αυτούς προς τον ίδιο και τον Π. Πολάκη. Ο Αν. Ξανθός επανέλαβε ότι δεν μπορεί να υποβαθμιστεί η εικόνα σταδιακής κάλυψης των κενών στο νοσοκομεία, όπου πάνω από 1.000 άτομα έχουν ήδη προσληφθεί και πάνω από 4.500 προσλήψεις έχουν δρομολογηθεί μέσα στο 2016.


η Αυγή

Εναλλακτικός τουρισμός διαμέσου συνεταιρισμών

της Χριστίνας Πάντζου

Στο Δουβλίνο μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα
στο Dublin Food Coop...
Εδώ και δύο χρόνια άρχισε να λειτουργεί το φιλόδοξο σχέδιο της Cooproute, της Ευρωπαϊκής Διαδρομής Συνεταιριστικής Κουλτούρας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της CECOP (Συνομοσπονδία Συνεταιρισμών στον τομέα της Βιομηχανίας και των Υπηρεσιών), συγχρηματοδοτούμενης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την προώθηση ενός ευρωπαϊκού εναλλακτικού τουρισμού.

Ενός τουρισμού, δηλαδή, που επιτρέπει στους επισκέπτες να γνωρίσουν μια περιοχή μέσα από συνεταιρισμούς οι οποίοι συμβάλλουν στη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης και της βιομηχανικής και γενικότερα της παραγωγικής κληρονομιάς ενός τόπου.

Διαχωρισμός δημοτών & κατοίκων από τη δημοτική αρχή Κωνσταντάτου

Σε μια άδικη διάκριση προχώρησε με απόφασή της η δημοτική αρχή Κωνσταντάτου ενόψει των νέων εγγραφών και επανεγγραφών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Από τη νέα σχολική περίοδο 2016-2017 οι δημότες θα πριμοδοτούνται με περισσότερα μόρια από τους κατοίκους του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Με αυτόν τον τρόπο οι δημότες έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση, γεγονός που έχει ενοχλήσει τους κατοίκους της Αργυρούπολης και του Ελληνικού οι οποίοι βλέπουν να «τιμωρούνται» για την επιλογή τους να κρατούν τα δικαιώματα και να ψηφίζουν στους τόπους καταγωγής τους.

Από το 2009 προβληματική η βιωσιμότητα της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ - Το χρονικό μιας πτώχευσης που δεν μας λένε τα κανάλια

Αποκαλυπτικά είναι τα οικονομικά δεδομένα που προσπαθούν να αποκρύψουν αντιπολίτευση και «παπαγαλάκια» για την περίπτωση της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ που κήρυξε πτώχευση.

«Άλλη μια ελληνική επιχείρηση έκλεισε» οι τίτλοι των καναλιών. Τί όμως ισχύει στην πραγματικότητα;

8/2012 Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ καταγράφει σημαντικές ζημίες για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά και οι πωλήσεις σημειώνουν πτώση κατά 18%.

Ζαγορίν: φρούτα με ταυτότητα και λογότυπο

της Ιωάννας Σωτήρχου


Εκατό χρόνια από τότε που έγιναν συνεταιρισμός. Τριάντα χρόνια από την υιοθέτηση του εμπορικού τους σήματος. Είκοσι από τότε που κατοχυρώθηκαν ως
προϊόν ονομασίας προέλευσης, οι πρώτοι του είδους τους στην Ευρώπη.

Ο ιστορικός πλέον συνεταιρισμός Ζαγοράς, των πασίγνωστων μήλων που πρώτα σε όλη την Ευρώπη «φόρεσαν» διακριτική ετικέτα στο προϊόν τους, έχει πολλούς λόγους να γιορτάζει φέτος.

Ποιο είναι το μυστικό της... μακροβιότητας;

Ψεύτη βγάζει τον αντιδήμαρχο Συρίγο το 7ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης

Mε τον πολιτικό "Πινόκιο" και με παραλληλισμούς σε αναφορές του τύπου "λεφτά υπάρχουν" το 7ο Δημοτικό σχολείο Νέας Σμύρνης ενημερώνει την ευρύτερη κοινωνία για τα κονδύλια που ακόμη έρχονται από τον Δήμο και τον αντιδήμαρχο Παιδείας Πολύδωρο Συρίγο.

Όπως φαίνεται και από την σκωπτική αλλά και καταγγελτική ανακοίνωση της προέδρου του Συλλόγου Γονέων Μαρίνας Δεκούλου, ο αντιδήμαρχος Συρίγος υπόσχεται κατ' επανάληψη χρήματα και παρεμβάσεις στο σχολείο, που ουδέποτε τους τελευταίους αρκετούς μήνες έχει πραγματοποιήσει.

Αποκορύφωμα δε, το στεφάνι της σπασμένης μπασκέτας του συγκεκριμενου Δημοτικού που για 7 μήνες παραμένει...ως έχει. Σπασμένη. Οι υποσχέσεις βέβαια και τσάμπα είναι και αμέσως έρχονται.

Καλές οι θεωρίες κάθαρσης, αλλά ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει η Τσατάνη

του Κώστα Βαξεβάνη

Η κατάθεση εγγράφων από τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην Επιτροπή της Βουλής, όχι μόνο
έβαλε τέλος στη μιντιακή αφήγηση περί της καλής και άμωμης Εισαγγελέως Τσατάνη, αλλά απέδειξε πως στο παραμύθι που φτιάχτηκε ο δράκος είναι αυτή και μόνο αυτή.

Τώρα που ο Σταύρος Ψυχάρης έχει άλλα σεκλέτια, ώστε να ασχοληθεί με την κυρία Τσατάνη και ο Βενιζέλος στην προσπάθειά του να φτιάξει ένα καλό σενάριο απέδειξε πως χρησιμοποιεί τη βουλευτική του ιδιότητα προς όφελος του Βγενόπουλου που είναι συνέταιρος με την οικογένειά του, η κυρία Τσατάνη μένει μόνη και ίσως μπροστά στην πόρτα του δικαστηρίου.

Αυτή τη φορά όμως με άλλο ρόλο και όχι της Εισαγγελέως.