Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Στήνουν ξόβεργες για τον Δάγκειο Πυρετό και τη Νόσο Ζίκα και μας αφήνουν στο βούρκο των συντριβανιών


Φωτογραφία από την "Τσούχτρα
του Ελεύθερου Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης"
Με ένα Δελτίο Τύπου -πρωτοφανώς σεμνό και λιτό για τα χρονικά της- η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης ενημερώνει τους πολίτες του δήμου για τα μέτρα που πήρε ή προτίθεται να πάρει σε σχέση με τους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Είναι πασιφανές ότι το συγκεκριμένο δελτίο έχει γραφεί από γνώστη του αντικειμένου, που αποφεύγει τις ακρότητες, δεν προκαλεί αντιπαλότητες και απλά ενημερώνει για τις ενέργειες των υπηρεσιών του δήμου καθώς και για τα μέτρα που πρέπει να πάρουν οι ίδιοι οι πολίτες "με αφορμή την ανακοίνωση του ΚΕΛΠΝΟ, τις έντονες ανησυχίες πολιτών για το θέμα... ΚΑΙ ενόψει της θερινής περιόδου".

Με αυτόν τον τρόπο ο συντάκτης του δελτίου κρατάει σαφέστατες αποστάσεις και στην πραγματικότητα αδειάζει το κλίμα τρομοϋστερίας που καλλιεργούν τις τελευταίες μέρες εκείνα τα ιστολόγια της περιοχής μας που συναγελάζονται με τον κ. Κωνσταντάτο στην προώθηση ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και ακροδεξιάς αντιμετώπισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού θέματος.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποιοι υπερασπίζονται τους ΝΑΖΙ και ποιος φασίστας γράφει τα άρθρα τους;

Περιμένουμε από τον κ. Κωνσταντάτο να καταδικάσει απερίφραστα
και να διακόψει κάθε δεσμό με τη συγγενική του ιστοφυλλάδα !

Δέσμευση της νέας διοίκησης της ΕΒΖ για άμεση σταδιακή αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών

της Ευγενίας Χατζηγεωργίου

H άμεση σταδιακή πληρωμή των οφειλομένων στους τευτλοπαραγωγούς στις πρώτες προτεραιότητες της νέας διοίκησης της Ελληνικής
Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Επαφές προκειμένου να πειστούν οι παραγωγοί να μείνουν στην καλλιέργεια και να σπείρουν τεύτλα όσο ακόμη το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Άμεσα πρόκειται να υπάρξουν σταδιακές πληρωμές προς τους τευτλοπαραγωγούς στους οποίους οφείλονται 8 εκατομμύρια ευρώ για τη σοδειά που παρέδωσαν πέρυσι, επισήμανε σε δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος της ΕΒΖ, Χρήστος Ρώσσιος, επ’ ευκαιρίας της σύγκλησης και συγκρότησης σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου, προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλιστεί περίπου τα 2/3 των οφειλόμενων ποσών.

Γιατί να μάθω Ιστορία; - Μια ερώτηση επίκαιρη όσο ποτέ



Η ατομική και συλλογική μνήμη, η αλήθεια και το ψέμα, η ερμηνεία της σύγχρονης πραγματικότητας, η ιδεολογική τοποθέτηση των Ιστορικών, ο ρόλος των θεσμών, τα απόρρητα αρχεία, η σκόπιμη παραποίηση κι η ένοχη αποσιώπηση είναι μερικά μόνο από αυτά που οφείλει να συμπεριλάβει μια έντιμη απάντηση στα παιδιά.

Η Ιστορία δεν είναι μία αντικειμενική, απρόσωπη εξιστόρηση, αλλά μια αστυνομική ταινία μυστηρίου, στην οποία μυστικοί πράκτορες, τολμηροί ερευνητές, παθιασμένοι ιδεολόγοι, μισθοφόροι και εμπλεκόμενοι σε διεθνή συμφέροντα και σκάνδαλα σβήνουν ή γράφουν ιστορικές αφηγήσεις, αλλά και ιστορικά ντοκουμέντα!

Όταν παίρνεις στα χέρια σου ένα ιστορικό βιβλίο, ακόμα κι αν αυτό είναι σχολικό, πρέπει να έχεις μαζί σου την ακατάβλητη περιέργεια του «γιατί», την πολύτιμη αμφισβήτηση του «αλήθεια;» και τη δίψα για καθαρό νερό. Μιλώ για το νερό που θα σου επιτρέψει να δεις μια μικρή εικόνα από εποχές που δεν έζησες, δηλαδή από το σύνολο της διαδρομής μας στη γη εκατομμύρια, χιλιάδες, εκατοντάδες, ή δεκάδες χρόνια πριν!

«Οι γονείς-ελικόπτερα»: Γονείς που έρχονται στο σχολείο με επιθετική ακόμα και πολεμική διάθεση

"Helikoptereltern": Ένα φαινόμενο που παίρνει διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση είναι οι γονείς που έρχονται στο σχολείο με επιθετική ακόμα και πολεμική διάθεση.

Αυτοί οι γονείς δεν εμπιστεύονται και αμφισβητούν το σχολείο σε κάθε του πτυχή. Σχεδόν σε καθημερινή βάση έρχονται σε προστριβές με το σχολείο για άπειρα σημαντικά ή και απολύτως ασήμαντα θέματα.

Είναι συνήθως γονείς ανώτερης μόρφωσης , υπερπροστατευτικοί, με απόλυτες απόψεις για την εκπαίδευση και την ανατροφή των παιδιών, που απαιτούν από το σχολείο να προσαρμοστεί στις δικές τους αντιλήψεις και επιθυμίες, τις οποίες θεωρούν αδιαπραγμάτευτες.

"Η Χαμένη Άνοιξη" του Στρατή Τσίρκα στο πλαίσιο του Κύκλου Συναντήσεων του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, τις Παρασκευές 15 & 22 Απριλίου στις 7.30μμ

Συνεχίζεται ο κύκλος συναντήσεων που οργανώνει η Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας και φέρει τον τίτλο Λογοτεχνία και Πολιτική με τον καθηγητή Θωμά Νουτσόπουλο.
  • Παρασκευή 15/4 και ώρα 19:30 Σ. Τσίρκας, Η χαμένη άνοιξη (1η συνάντηση).
  • Παρασκευή 22/4 Σ. Τσίρκας, Η χαμένη άνοιξη (2η συνάντηση).
Ώρα: 7.30μμ
Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας
Γεωργ. Γεννηματά 71 Πλατεία. Αγ. Τρύφωνα 165 62, Άνω Γλυφάδα, Τηλέφωνο: 210-9640027

Αργυρούπολη: Το τριήμερο του "Υποστέγου" στις 15, 16 και 17 Απριλίου

Παρασκευή 15 Απριλίου: Αυτοδιαχειριζόμενο bar από τις 21 00 (από τους «Αλληλέγγυους Κρατουμένων στα Νότια») με μουσική, μπύρες και άραγμα στο Υπόστεγο και στον κήπο του (αν ο καιρός το επιτρέπει).

Σάββατο στις 12.00: Πορεία στο κέντρο κράτησης Ελληνικού με αφετηρία τη Πλ. Αγίου Τρύφωνα στην Άνω Γλυφάδα όπου καλούν οι «αλληλέγγυοι/ες των έγκλειστων μεταναστών/στριών» και άλλες συλλογικότητες. Πρόσβαση με λεωφορεία από μετρό Ελληνικού.

Σάββατο στις 20.00: Συζήτηση-εκδήλωση στο χώρο του Υποστέγου με θέμα «Ποδόσφαιρο και Κοινωνία/Πολιτική
- Η περίπτωση της St. Pauli» της «Συλλογικότητας Υπόστεγο» σε συνεργασία με το St Pauli Athens Klub. 

Κυριακή στις 20.00: Προβολή ταινίας Οικογένεια Τένενμπαουμ του Wes Anderson. Aπό την Ομάδα Προβολών του χώρου. Συνέχεια του αφιερώματος στις οικογενειακές υποθέσεις.

Αναρτήθηκε στο opengov και δόθηκε για διαβούλευση το σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

Δόθηκε σήμερα για διαβούλευση το σχέδιο της προκήρυξης του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την αδειοδότηση των επίγειων ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών στην ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με το σχέδιο που υπογράφει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η διαβούλευση θα διαρκέσει μία εβδομάδα και στη συνέχεια η προκήρυξη θα δημοσιευθεί (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα) στο ΦΕΚ και στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι άδειες που θα δημοπρατηθούν είναι τέσσερις, για μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, υψηλής ευκρίνειας ελεύθερης λήψης και εθνικής εμβέλειας. Η τιμή εκκίνησης για κάθε δημοπρατούμενη άδεια έχει οριστεί στο ποσό των 3.000.000 ευρώ.

Νίκος Φίλης: Απόλυτη προτεραιότητα η κάλυψη των κενών στην Ειδική Αγωγή

Τα Ειδικά Σχολεία, επισκέφτηκε χθες ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

Ο Υπουργός Παιδείας
συνοδευόμενος από συνεργάτες του, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και το Σχολικό Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής, πέρασε την πύλη του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά.

Ο Νίκος Φίλης ξεναγήθηκε στους χώρους του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά από την διευθύντρια του σχολείου και το εκπαιδευτικό προσωπικό.