Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΚΤΕΟ δίπλα στο αρχαίο θέατρο Τραχώνων ;

Μαθαίνουμε πως έχει ξεκινήσει διαδικασία αδειοδότησης ενός ΚΤΕΟ. Από Πολεοδομία αλλά και Δήμο.

Δίπλα στο αρχαίο θέατρο Τραχώνων !!!

Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε…

Αληθεύει κε Δήμαρχε;

ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι

Ο κοινοτισμός ως βάση μιας άλλης οικονομίας

Το βιβλίο του Γιώργου Κολέμπα με τίτλο «Ο σύγχρονος κοινοτισμός» (εκδόσεις των Συναδέλφων) παρουσιάζει o ίδιος ο συγγραφέας την Παρασκευή 15/4 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος.

Το δοκίμιο αναφέρεται στην ανάδυση του πνεύματος του κοινοτισμού στις σύγχρονες συνθήκες, ξεκινώντας από την εποχή που η κοινοτική οργάνωση της κοινωνίας ήταν μια εναλλακτική προς το αναδυόμενο αστικό κράτος.

Μια εξαιρετικά επίκαιρη συζήτηση, η οποία προτάσσει τον κοινοτισμό, όπως εκφράζεται μέσα από τα συλλογικά κοινωνικά εγχειρήματα -της απελευθέρωσης της εργασίας, της κοινωνικής συνεργατικής αλληλέγγυας οικονομίας, της ριζοσπαστικής οικολογίας και της προστασίας του κλίματος, της αυτοδιαχείρισης κ.λπ.- σαν κίνημα το οποίο συμβάλλει στην κοινωνική χειραφέτηση δημιουργώντας τις δομές μιας νέας κοινωνίας και οικονομίας της ισοκατανομής.

efsyn

O Δήμος Αγ. Δημητρίου συμμετέχει για τέταρτη φορά στην παγκόσμια Εκστρατεία "Let’s do it World - 2016"

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου θα συμμετέχει και φέτος στη δράση Let’s Do it Greece 2016 που αποτελεί το ελληνικό σκέλος της Διεθνούς Εθελοντικής Εκστρατείας Καθαρισμού Let’s Do it World.

Η φετινή περιβαλλοντική δράση θα αφορά αποκλειστικά στο ρέμα της Πικροδάφνης.

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και ώρα 9:30 το πρωί, θα υπάρξουν δυο σημεία συγκέντρωσης, απ’ όπου εθελοντές,
ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, οι φορείς και οι σύλλογοι που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο φετινό κάλεσμα, θα ξεκινήσουν τον καθαρισμό του ρέματος της πόλης.

Τα Tάγματα Εφόδου της ΧΑ ξανά στον δρόμο

της Ειρήνης Προμπονά

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος των τριών ακροδεξιών που αρχικά προσήχθησαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε, μπροστά από το λιμάνι του Πειραιά, από μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ένωσης το απόγευμα της Κυριακής.

Ακροδεξιοί που συμμετείχαν στην συγκέντρωση της οργάνωσης εκσφενδόνισαν μπουκάλια και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον δημοσιογράφων, ενώ στράφηκαν και εναντίον των αστυνομικών και αποπειράθηκαν να εισέλθουν εντός του Λιμένα στην Πύλη Ε8.

Τα ΜΑΤ προσήγαγαν τρεις άνδρες, δυο ηλικίας 28 και έναν 36 ετών.

"Οι δέκα μικροί νέγροι", από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αγίου Δημητρίου, μέχρι την Κυριακή 24 Απριλίου

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αγ. Δημητρίου, παρουσιάζει το έργο της Αγκάθα Κρίστι "Δέκα μικροί νέγροι".

Οι παραστάσεις, που άρχισαν στις 2 Απριλίου, συνεχίζονται στις 16, 17, 23 και 24 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" (Αγ. Δημητρίου 55).

Διδασκαλία - σκηνοθεσία: Γεωργία Αθανασιάδου
Σκηνικά: Γιώργος Λαμπράκης
Μουσική: Διονύσης Θωμόπουλος

Ώρα έναρξης: 8.30μμ

Είσοδος ελεύθερη

Δεν έβγαλε ανακοίνωση η Ενωμένη Πόλη - Σανό μοίραζε...

Παρασκευή 8 Απριλίου: Η ιστοσελίδα της Ενωμένης Πόλης "ενημερώνει" τους αναγνώστες της ότι η παράταξη Κωνσταντάτου "δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για την παραίτηση" Αλεξόπουλου.

Πέμπτη 7 Απριλίου: Η σελίδα στο facebook της Ενωμένης Πόλης διαψεύδει την ιστοσελίδα της και μας καλεί να μην παίρνουμε στα σοβαρά τέτοιες αναρτήσεις, γιατί δεν είναι ανακοινώσεις, αλλά υπηρετούν άλλους - "άγιους" σκοπούς.

Μοσχάτο: "Βαλς με τον Μπασίρ" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 17 Απριλίου στις 8.00μμ

Την ταινία "Βαλς με τον Μπασίρ" του Άρι Φόλμαν, θα προβάλει η Κινηματογραφική Λάσχη της Μεσοποταμίας την ερχόμενη Κυριακή, 17 Απριλίου στις 8.00μμ.

Η προβολή θα γίνει στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13 - Μοσχάτο.
Προσοχή νέα αλλαγή στην ώρα έναρξης της προβολής.


Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ταινία «Αιχμάλωτος του Καυκάσου» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 8.30μμ

Η κινηματογραφική μεταφορά του κλασσικού διηγήματος του Τολστόι από τον Σεργκέι Μποντρόφ «Αιχμάλωτος του Καυκάσου» θα προβληθεί την
Παρασκευή 15 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην πύλη των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Σεργκέι Μποντρόφ
Πρωταγωνιστούν: Όλεγκ Μεντσίκοφ, Σεργκέι Μποντρόφ, Τζεμάλ Σικχαρουλίτζε

Λίγα λόγια για την ταινία:

Κ. Κούνεβα με τις καθαρίστριες στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού: «Ο Εργασιακός Μεσαίωνας καλά κρατεί»

Στο αμαξοστάσιο Ελληνικού βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα και συνομίλησε με τις εργαζόμενες καθαρίστριες της εργολαβικής εταιρείας «ΛΙΝΚ ΑΠ» που έχει αναλάβει τον καθαρισμό των λεωφορείων της Ο.ΣΥ.

Μετανάστριες οι περισσότερες από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία, τη Σιέρα Λεόνε.

Θύματα ενός εργασιακού μεσαίωνα που επέβαλαν εδώ και χρόνια οι εργολάβοι της «χαμηλότερης προσφοράς», που κόβουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των καθαριστριών για να «χτυπήσουν» τις εργολαβίες και να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους.

Το πρόγραμμα Impact πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο οργανισμός Ashoka, που εδώ και 35 χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, υλοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρόγραμμα Impact.

Στόχος του είναι να αναδείξει τις περισσότερο υποσχόμενες πρωτοβουλίες κοινωνικού
σκοπού στην Ελλάδα -αυτές δηλαδή που συνεισφέρουν πιο άμεσα και αποτελεσματικά στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων όπως η απασχόληση, η προαγωγή της υγείας, η εκπαίδευση, η μετανάστευση κ.ά.-, βοηθώντας τες συγχρόνως σε οργανωτικό επίπεδο ώστε να πολλαπλασιάσουν το θετικό τους αντίκτυπο στην κοινωνία.

Με βασικά κριτήρια τον καινοτόμο χαρακτήρα τους, τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπό τους και τη δυναμική τους, η Ashoka επέλεξε για συμμετοχή στη δεύτερη φάση του προγράμματος τις οργανώσεις SciCo, τα Μονοπάτια της Ελλάδας, το Άλμα, το Bloode, την Ανακυκλώνω στην Πηγή, το Σαραντάπορο και το StartUp Boat.

Τους επόμενους 4 μήνες εκπρόσωποι των επτά αυτών εγχειρημάτων θα λάβουν δωρεάν υποστήριξη για την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας τους, ενώ τον Ιούλιο θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες από αυτές τις καινοτόμες παρεμβάσεις.

efsyn

Διαβάστε:

2,8 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για τους λογαριασμούς ΔΕΗ αδύναμων οικονομικά πολιτών

Η Περιφέρεια Αττικής υπέγραψε προγραμματική Σύμβαση με τη ΔΕΗ για παροχή επιδότησης σε πολίτες που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), στην Περιφέρεια Αττικής, έχουν υπογράψει συμφωνία με τη ΔΕΗ και την τηρούν.

Ειδικότερα, κάθε οικιακός καταναλωτής στην Περιφέρεια Αττικής, ο οποίος είναι δικαιούχος Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ συμφωνία διακανονισμού και την τηρεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Διακανονισμών της ΔΕΗ, κατά την ημερομηνία αναφοράς, δικαιούται από την Περιφέρεια Αττικής επιδότηση ίση με το εφάπαξ ποσό των 100 ευρώ στον λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ.

Μετά τον προσδιορισμό των καταναλωτών που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις καθ’ έκαστη ημερομηνία αναφοράς, η ΔΕΗ ενημερώνει την Περιφέρεια Αττικής για τη δαπάνη. Η δε Περιφέρεια Αττικής καταβάλλει στη ΔΕΗ το αντίστοιχο ποσό.

Αμφίβολο αν δίνει νερό στους πρόσφυγες - Βέβαιο ότι πουλάει σανό στους πελάτες του (video)

Δείτε το video:


Το σχόλιο της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης:

Όταν κάποιος έχει πάρει διαζύγιο με την ειλικρίνεια,
δίνει το νερό με το κόσκινο στους πρόσφυγες του Ελληνικού
και ονειρεύεται ελεγχόμενη είσοδο στην παραλία Αγίου Κοσμά.