Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ζητούν την άμεση αποπομπή του Ειδικού Συμβούλου, ο οποίος αμείβεται από τον δημοτικό προϋπολογισμό

"με μοναδικό προσόν την προσωπική φιλία
που διατηρεί με τον δήμαρχο"
Την άμεση αποπομπή του ειδικού συμβούλου της δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο οποίος αμείβεται από τον δημοτικό προϋπολογισμό, ζητάει με μια σκληρή ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση "ΞΑΝΑ η Πόλη Μπροστά".


Η δημοτική κίνηση εγκαλεί τον ειδικό σύμβουλο για "απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε ΑμεΑ" και για ειρωνεία προς "οικογένειες οι οποίες υποφέρουν από βαρύτατα περιστατικά κινητικής αναπηρίας".

Τέλος η παράταξη "ΞΑΝΑ η Πόλη Μπροστά" ζητάει από τον κ. Κωνσταντάτο να αποπέμψει άμεσα από το Δήμο και τις Υπηρεσίες του τον εν λόγω σύνμβουλο, ο οποίος "έχει προσληφθεί στο Δήμο ως υπεύθυνος Τύπου, με μοναδικό προσόν την προσωπική φιλία που διατηρεί με τον δήμαρχο".

ΞΑΝΑ η Πόλη Μπροστά: 
Ζητάμε την άμεση αποπομπή του

«Non merci!»: Aπό τώρα «Μάης» στη Γαλλία; (φωτογραφίες)

Πολλοί μιλούν για ένα νέο Μάη που θα ξεκινήσει, καθώς νεολαία, σωματεία, συνδικάτα, εργαζόμενοι, άνεργοι, πολιτικές ομάδες, συλλογικότητες, φαίνονται
αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα και να πουν ένα μεγάλο «ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» (Non merci) στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης.

Την Τρίτη 5 Απριλίου, οι φωτορεπόρτερ της Liberation Martin Colombet, Albert Facelly και ο Ulrich Lebeuf στην Τουλούζη ακολούθησαν και κατέγραψαν τις διαδηλώσεις ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο του Φρανσουά Ολάντ που απελευθερώνει απολύσεις και καταπατά βασικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες.

Πολλοί μιλούν για ένα νέο Μάη που θα ξεκινήσει, καθώς νεολαία, σωματεία, συνδικάτα, εργαζόμενοι, άνεργοι, πολιτικές ομάδες, συλλογικότητες, φαίνονται αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα και να πουν ένα μεγάλο «ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» (Non merci) στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους:

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ για τους ΜενουμεΕυρωπάκηδες και ΝΑΖΙκούληδες




Εντοπίστηκε ο πυρήνας των Τζιχαντιστών στις Βρυξέλλες, απ’ την αντιφασιστική υπηρεσία. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πάνω από 100 τρις ευρώ και μπόλικος αμοραλισμός.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι αρχηγοί της μεγαλύτερης τρομοκρατικής οργάνωσης, ελέγχουν τουλάχιστον άλλες 100 παρόμοιες οι οποίες ευθύνονται για εκατομμύρια θανάτους.

Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία τους στους G8, πριν την σύλληψή τους, όπου σχεδίαζαν την καταστροφή του κόσμου ξεκινώντας απ' την Μέση Ανατολή και την Ελλάδα.

Η ανοιχτή επιστολή του Jan Fabre προς τους Έλληνες καλλιτέχνες

"Είχα ζητήσει Έλληνα επιμελητή αλλά μου το αρνήθηκαν" λέει στην επιστολή του ο Γιαν Φαμπρ.

"Κρατήστε τα στόματά σας ανοιχτά: ας είναι αυτή η αρχή και όχι το τέλος.
Αλλά μην ξεχάσετε να ανοίξετε επίσης τα αυτιά και τα μάτια σας." λέει απευθυνόμενος στους Έλληνες καλλιτέχνες.

Ο Γιαν Φαμπρ και η ομάδα του απαντούν στους Έλληνες καλλιτέχνες και απευθύνουν ερωτήματα τόσο προς το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και προς το ΔΣ του Φεστιβάλ.

Γλυφάδα, Λαοδίκης, Σάββατο 9/4/16 18.00

Περπατώντας σαν δημότης, αντικρίζω με την παρέα μου για ακόμη μια φορά αυτό το θέαμα έξω από γνωστό μαγαζί.

Ο δρόμος έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό πάρκιν -φυσικά για τα πεζοδρόμια ούτε λόγος (η ενοικίαση γίνεται από τον ίδιο τον δήμο)- και άκουσον άκουσον... πλέον και διαγράμμιση πάνω στο δρόμο για θέση πάρκιν μηχανών!!!

Επίσης σαν δημότες με την παρέα μου ζητάμε τον λόγο από τους υπαλλήλους και ζητάμε κάποιον υπεύθυνο να μας εξηγήσει.

Εκατοντάδες εκτοπισμένοι επιστρέφουν στην Παλμύρα μετά την εκδίωξη των τζιχαντιστών

Εκατοντάδες εκτοπισμένοι Σύροι, κάτοικοι της Παλμύρας, επέστρεψαν χθες για να δουν τα σπίτια τους για πρώτη φορά δέκα μήνες μετά τη φυγή τους από την πόλη και λίγες ημέρες μετά την
ανακατάληψη της πόλης από τον συριακό στρατό που κατάφερε να εκδιώξει τους τζιχαντιστές.

Δέκα μήνες μετά την φυγή τους από το «μαργαριτάρι της ερήμου», οι κάτοικοι έφτασαν στην αρχαία πόλη με λεωφορεία που είχε ενοικιάσει η διοικητική αρχή της Χομς, όπου είχαν βρει καταφύγιο, τρέποντας σε φυγή από τους τζιχαντιστές.

Στις 27 Μαρτίου ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την Παλμύρα σε μια μεγάλης σημασίας συμβολική και στρατηγική νίκη για το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μακάρι να φύγουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το Ελληνικό...



Μακάρι να φύγουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το Ελληνικό το συντομότερο δυνατόν.

Όχι όμως γιατί έχει χάσει την υπομονή του ο κ. Κωνσταντάτος και ο χορηγός του που καθυστερεί η επένδυση, αλλά για να πάνε οι άνθρωποι σε άλλες δομές με καλύτερες συνθήκες...

Αλλά μέχρι να γίνουν αυτές (εδώ είναι που πληρώνουμε τα λάθη και της παραλείψεις αυτής της κυβέρνησης), θέλει λίγο υπομονή από όλους.

Οι δημοτικοί μας άρχοντες πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην "ανεβάζουν τους δημότες στα κάγκελα" με τρομολαγνικές ανακοινώσεις και πανάθλια άρθρα.

Με το να εξωθούν τα πράγματα στα άκρα, το μόνο που κάνουν είναι να ενταθεί το εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ των δημοτών και να διχάσουν την τοπική κοινωνία.

Ευρωπαϊκή κινητικότητα για τους συνεταιρισμούς νέων

του Μιχαήλ Άγγελου Κωνσταντόπουλου

Στις Βρυξέλλες θα συναντηθεί στις 18 και 19 Απριλίου το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Νέων Συνεταιριστών.

Αυτή θα είναι η τρίτη του συνάντηση που θα γίνει στο πλαίσιο της γενικής
συνέλευσης της Cooperatives Europe, οργάνωσης εκπροσώπησης των συνεταιριστικών επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην οποία μετέχουν 83 οργανώσεις από 32 χώρες, χωρίς όμως ελληνική συμμετοχή.

Στόχος της συνάντησης είναι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Νέων Συνεταιριστών, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015, να μετατραπεί σε επίσημη οργάνωση με την έγκριση του καταστατικού της στις Βρυξέλλες ώστε να καταφέρει να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.