Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Μοσχάτο: "Timbuktu" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 10 Απριλίου στις 7.30μμ

Το αφιέρωμα της Κινηματογραφικής Λέσχης της Μεσοποταμίας για τον μήνα Απρίλιο με τον τίτλο "Αναζητώντας τη γη της Επαγγελίας" συνεχίζεται με την προβολή του "Timbuktu" (2014) του Abderrhamane Sissako., την ερχόμενη Κυριακή, 10 Απριλίου στις 7.30μμ.

Η προβολή θα γίνει στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13 - Μοσχάτο.
Προσοχή στην αλλαγή ώρας έναρξης της προβολής.


Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας, ενώ θα βρείτε και το ειδικό κουτί για τους πρόσφυγες, στο οποίο μπορείτε να συνεισφέρετε οικονομικά, με όποιο ποσό μπορείτε.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Διήμερο για την άμεση δημοκρατία και την αυτοδιαχείριση

Διήμερο με θέμα «Αμεση δημοκρατία και αυτοδιαχείριση» και πώς αυτές οι αρχές εφαρμόζονται στην οικονομία, το πολιτικό σύστημα, τους κοινωνικούς θεσμούς και τον τομέα του πολιτισμού και της ιδεολογίας θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 21-22 Μαΐου 2016
στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Η Ανοιχτή Οργανωτική Επιτροπή καλεί να συμμετάσχει στις εργασίες της συνάντησης όποιο σχήμα ενδιαφέρεται να παρουσιάσει τη δουλειά του, καθώς εκτός από τις εισηγήσεις και τις ανοιχτές συζητήσεις θα διεξαχθούν και εργαστήρια από αυτοδιαχειριζόμενα, συνεταιριστικά και συνεργατικά εγχειρήματα, κοινωνικά εγχειρήματα από τον χώρο της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, εκδοτικά εγχειρήματα από τον χώρο των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τοπικές ανοιχτές συνελεύσεις και εγχειρήματα από τον χώρο της οικονομίας, της παραγωγής και των υπηρεσιών.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: amesidimokratia.aftodiaxirisi@gmail.com

efsyn.gr

Διαβάστε:

Η ταινία «Django, ο Τιμωρός» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 8.30μμ

Το αμερικάνικο γουέστερν του 2012, διάρκειας 165’, του Κουεντίν Ταραντίνο «Django, ο Τιμωρός» θα προβληθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην πύλη των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Κουεντίν Ταραντίνο
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Φοξ, Κριστόφ Γουόλτς, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κερτ Ράσελ

Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:

Τόνωση των γυναικείων συνεταιρισμών

Συναντήσεις με εκπροσώπους γυναικείων συνεταιρισμών έχει ξεκινήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να συζητηθεί το θέμα της ένταξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον σχεδιασμό της τοπικής ανάπτυξης της περιφέρειας.

Αυτός ο κύκλος διαβούλευσης,
στον οποίο μετέχουν επίσης παράγοντες της περιφέρειας και εκπρόσωποι των Ομάδων Τοπικής Δράσης (Leader), εντάσσεται στον σχεδιασμό δράσης του υπουργείου για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και κινήτρων ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροτικό χώρο.

Βασικός στόχος είναι η τόνωση του ενδιαφέροντος και η ενίσχυση των γυναικείων συνεταιριστικών οργανώσεων. Οι επόμενες συναντήσεις θα γίνουν στις 7 Απριλίου στην Τρίπολη και στις 8 Απριλίου στην Πάτρα.

efsyn.gr

Διαβάστε:

Σαν χθες, 4 Απριλίου, γεννήθηκε ο Αντρέι Ταρκόφσκι (ηχητικό)

Σαν χθες, 4 Απριλίου τυ 1932, γεννιέται ο άνθρωπος που έμελλε να αλλάξει μια για πάντα την οπτική του σύγχρονου κινηματογράφου: ο Αντρέι Ταρκόφσκι.

Ακούστε από την εκπομπή "σαν σήμερα στο σινεμά", του 105,5 στο κόκκινο.

Ακούστε:

στο κόκκινο

Ποιος Παπασταύρου;… Άλλοι 239 Έλληνες και 670 “εταιρείες” στα Panama Papers. Δύο βαρύγδουπα ονόματα!

Τελικά είδηση θα είναι να υπάρξει λίστα που να μην έχει μέσα τον Παπασταύρου.

Τι δουλευτής ήταν αυτός, ρε παιδί μου, μέχρι και στη γυναίκα του Κυριάκου είχε φτιάξει offshore.

Πες μου τώρα τι δεν καταλαβαίνεις στο γιατί ο Σαμαράς, το αφεντικό του Παπασταύρου, στήριξε το Μητσοτάκη... κουβάρι οι λίστες, κράτα με να σε κρατώ, μπας και γλυτώσουμε απ' αυτούς εδώ (του ΣΥΡΙΖΑ)...

Γιαν Φαμπρ: "Η κριτική του Ποταμιού με έκανε καλύτερο άνθρωπο"

του Ανδρέα Μπούσιου

Ο έντονος προβληματισμός που είχε ο Γιαν Φαμπρ από τις αντιδράσεις στα social media και στις ιστοσελίδες εγνωσμένου πολιτιστικού κύρους πήρε άλλη τροπή όταν στον χορό της σκληρής κριτικής εναντίον του μπήκε, εκτός από τον Κ. Μητσοτάκη, και ο Στ. Θεοδωράκης, αλλά κυρίως ο Ιάσονας Φωτήλας.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο σοκαρισμένος Γιαν Φαμπρ πήγε στο Mount Olympus και έμεινε για πολλές ώρες σε περίσκεψη.

"Ο Γιαν θέλει, αποζητά και αντέχει την κριτική από τους καλλιτέχνες. Όμως δεν αντέχει όταν ακούει βαθιά πολιτικά επιχειρήματα. Και μάλιστα τέτοιου επιπέδου. Λύγισε. Και πήρε σημαντικές αποφάσεις" μας εκμυστηρεύτηκαν πρόσωπα από το περιβάλλον του.

Τυλιγμένη στα Panama Papers @ "Δώστε το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου σε δρόμο"

Από την ώρα που δημοσιοποιήθηκαν τα πρώτα στοιχεία από τα 11,5 εκατομμύρια έγγραφα για τις off shore του Παναμά, όλες οι κυβερνήσεις, τα κόμματα, οι φορολογικές αρχές και οι δημοσιογράφοι άρχισαν έναν αγώνα
δρόμου για να δουν με πλήρη διαφάνεια πόσοι από αυτούς βρίσκονται στις λίστες, πώς και με ποιον τρόπο απέκρυπταν εισοδήματα από τη χώρα τους.

Το ίδιο είχαν κάνει πολλές χώρες στο παρελθόν και σε άλλες αντίστοιχες -αν και πολλαπλώς υποδεέστερες από άποψης όγκου πληροφοριών- περιπτώσεις, όπως η λίστα Λαγκάρντ, τα Lux Leaks και η λίστα Μπόργιανς.

Κανένας λογικός δεν επικεντρώθηκε στο ποιος τα έβγαλε. Κανένας πατριώτης δεν έστησε συνωμοσιολογικές θεωρίες. Κανένας δεν έστρεψε τα βέλη του στους δημοσιογράφους που το αποκάλυψαν.

Νεκρός μοτοσυκλετιστής σε τροχαίο στη Γλυφάδα

Τραγωδία με έναν 50χρονο νεκρό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 4 Απριλίου στη Γλυφάδα.

Ήταν λίγα μετά τις 5.00μμ όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 45χρονος αλλοδαπός, συγκρούστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες με τη μοτοσυκλέτα ενός 50χρονου.

Για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.

newsbomb.gr

Ερωτήματα στα οποία ο κ. Κωνσταντάτος δεν θα μπορέσει να αποφύγει να δώσει πειστικές απαντήσεις



Πολύ γαλαντόμος αναδεικνύεται ο κ. Κωνσταντάτος με τον επιχειρηματία που προκάλεσε τη ζημιά στο τρίγωνο της συμβολής Κύπρου & Αργυρουπόλεως, ένα μήνα μετά τη δέσμευσή του
στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα "διερευνήσει" το θέμα.

Ένας περίπου μήνας, για να δείξει ένα πρόσωπο συμπάθειας απέναντι στον επιχειρηματία, ο οποίος για ίδιον όφελος ζημίωσε το δημόσιο καταστρέφοντας και οικειοποιούμενος δημόσια περιουσία, και για να δεσμευτεί ότι η αρμόδια υπηρεσία σε συνεννόηση με τον επιχειρηματία θα αποκαταστήσουν τη ζημιά.

Αφού περιμέναμε ένα μήνα -παρακολουθώντας την επιχείρηση συγκάλυψης- για ν' ακούσουμε το αποτέλεσμα της διερεύνησης, ασφαλώς αξίζει να κάνουμε μια κάποια υπομονή και για την αποκατάσταση της ζημιάς.