Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Θα ακολουθήσουν οι δήμαρχοι Αλίμου & Γλυφάδας στο βούρκο του μαύρου μετώπου τον κ. Κωνσταντάτο;



Επιλεγμένη φωτογραφία από τον Καναδά στο "ρεπορτάζ" του "LoL"
που κοινοποίησε και ο κ. Κωνσταντάτος
(από κινητοποίηση πολιτών για το Στάδιο Αργυρούπολης)
Τ
ο ακροδεξιό και ξενοφοβικό ιστολόγιο των Νοτίων Προαστίων που εύστοχα αποκαλείται "LaspiOnLine - LoL", δεν είναι απλά ένα μέσον ενημέρωσης με κάποια ιδεολογική απόχρωση.

Π
ρόκειται για τέκνο του έντυπου "Βήμα του Σαρωνικού - ΒτΣ" που επί δεκαετίες στα Νότια Προάστια στήριζε τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των δημόσιων χώρων και της παραλίας και τα συμφέροντα του επιχειρηματικού εσμού που λυμαινόταν παράνομα τις παραλίες και όχι μόνο.

Τ
ο "ΒτΣ" ήταν το έντυπο που στάθηκε με όλα τα μέσα και με κάθε λογής εμετικά δημοσιεύματα στο πλευρό επιχειρηματιών της νύχτας, ακόμα και την περίοδο που οι τελευταίοι χρησιμοποιούσαν τους μπράβους τους είτε τραμπουκίζοντας αντιδημάρχους του Ελληνικού, είτε εμποδίζοντας τον τότε δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη να σφραγίζει παράνομα νυχτομάγαζα, είτε επεμβαίνοντας -ακόμα και με τσεκούρι- στην απελευθερωμένη παραλία του Αγίου Κοσμά.

Η σκούνα και η τσουτσούνα

του Θανάση Καρτερού

Δεν τρώγεστε, όμως, ώρες - ώρες κι εσείς οι αριστεροί. Είπε ο ποτάμιος Ιάσων Φωτήλας (του Ασημάκη) μια κουβέντα για την
«αριστερή ιδεολογία της τσουτσούνας» και κολλήσατε εκεί. Όχι στην ιδεολογία, στην τσουτσούνα.

Με αποτέλεσμα να σας διαφύγουν και να υπάρξει κίνδυνος να διαφύγουν και από την ανυπόμονη να ενημερωθεί για τις απόψεις του Ιάσονος κοινή γνώμη -τα άλλα, τα σοβαρά, που από του βήματος της Βουλής διαπίστωσε και στεντορεία τη φωνή διεκήρυξε.

Στη συζήτηση για το προσφυγικό, παρακαλώ, όχι σε κάποια συζήτηση σε καφενείο του Κολωνού ή σε καφέ του Κολωνακίου.

Κυριάκος. Ψυχή τε και σώματι ΔΝΤ

γράφει ο Φέλιξ


Αποκάλυψαν τα wikileaks συνομιλίες του Πωλ Τόμσεν του ΔΝΤ με τη Ντάλια Βελκουλέσκου, οι οποίες δεν έχουν διαψευστεί και δεν αφήνουν περιθώριο παρερμηνείας.


Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ, μιλούν μεταξύ τους χωρίς ίχνος τεχνοκρατικής ανάλυσης ή οικονομικής ανησυχίας.

Πολύ απλά και κυνικά, λένε πως πρέπει να σπρώξουν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και με την απειλή της να επιβάλουν τα μέτρα που θέλουν. Ούτε αναφορά σε κοινές συμφωνίες, σε αμοιβαίο συμφέρον, σε προσπάθεια σωτηρίας της χώρας. Πολύ απλά, όπως μόνο οι εκβιαστές συνηθίζουν, τα στελέχη του ΔΝΤ, λένε πώς πρέπει να εκβιάσουν και να σύρουν μια χώρα στο χείλος του γκρεμού.

«Γαλάζια» ομερτά

Δεν του έφταναν του Κυρ. Μητσοτάκη τα δικά του βαρίδια από το παρελθόν, φαίνεται πως πήρε τη... γενναία απόφαση να σηκώσει και άλλων...

Κάθε μέρα που περνάει, επιβεβαιώνει την ομηρεία
του από τον Αντ. Σαμαρά - η επιλογή του Άδ. Γεωργιάδη ως αντιπροέδρου μπορεί να είναι η πιο ηχηρή πράξη αυτού του πολιτικού αρραβώνα, δεν είναι όμως και η μόνη...

Διότι τι άλλο να πει κανείς για το γεγονός ότι 35 ημέρες έχουν περάσει από τα πρώτα δημοσιεύματα για τις σχέσεις του κυκλώματος των φερόμενων ως εκβιαστών με τη Ν.Δ. και «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ψελλίσει ούτε μια δικαιολογία...», σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλλον άδικη είναι η Κουμουνδούρου, αφού ο Γ. Κουμουτσάκος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη («Παραπολιτικά») αποφάνθηκε πως την επίμαχη περίοδο ο ίδιος δεν ήταν στην Ελλάδα και, με δεδομένο ότι η Ν.Δ. έχει γυρίσει σελίδα, «το θέμα έχει κλείσει».

Έτσι κλείνουν, φαίνεται, τους λογαριασμούς τους στη Ν.Δ...

η Αυγή

Ολόκληρος ο διάλογος Τόμσεν - Βελκουλέσκου για την Ελλάδα

Ολόκληρη η απομαγνητοφωνημένη τηλεφωνική συνομιλία του διευθυντή του ΔΝΤ στην Ευρώπη, Πολ Τόμσεν, με την εκπρόσωπο του Ταμείου στο κουαρτέτο, Ντέλια Βελκουλέσκου, και την υπεύθυνη της τεχνικής ομάδας του Ταμείου, Ίβα Πέτροβα (όπως την αποκάλυψε το Wikileaks).

Ο διάλογος πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου, ημέρα αναχώρησης της Ντέλια Βελκουλέσκου από την Ελλάδα:

Πολ Τόσμεν (διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ): Το γεγονός για το οποίο ανησυχώ είναι ότι θέτουμε μία ημερομηνία για την επιστροφή της αποστολής, τη στιγμή που μπορεί να μην έχουμε συμφωνία εντός της τρόικας για το πώς θα συνεχίσουμε.

Πλήρης ηθική δικαίωση Τσίπρα από τα Wikileaks. Συσπείρωση τώρα γύρω από τον Συριζα

του Γιώργου Βεργόπουλου

Το σημαντικότερο πολιτικό μήνυμα από τις αποκαλύψεις των WikiLeaks δεν αφορά την τρέχουσα διαπραγμάτευση αλλά τα γεγονότα του Ιουλίου 2015.

Και ο Τόμσεν είναι
ξεκάθαρος: η ελληνική κυβέρνηση υποχώρησε στις απαιτήσεις των «θεσμών» μόνον όταν έφτασε πραγματικά μπροστά στον εκβιασμό της χρεοκοπίας.

Μέχρι τότε υπεράσπιζε σθεναρά το πρόγραμμά της, προς μεγάλη έκπληξη του ΔΝΤ.

ΝΔ: Επίθεση στην κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις των Wikileaks

Χωρίς να μπαίνει στην ουσία των αποκαλύψεων από τις διαρροές της συνομιλίας μεταξύ του Πολ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με σαφή πρόθεση κομματικής εκμετάλλευσης και χρεώνοντας στο Μαξίμου το θέμα των υποκλοπών:

«Κανείς δεν ξέρει το πώς και γιατί υπεκλάπη η συγκεκριμένη συνομιλία» είπε και ζήτησε και πάλι εκλογές, αυτή τη φορά από τη Λάρισα που μίλησε σε συγκέντρωση φίλων του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις των Wikileaks τόνισε, μεταξύ άλλων με έμφαση:

Όλες οι εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις για τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς στελεχών του ΔΝΤ

Επιστολή Τσίπρα προς την Κ. Λαγκάρντ: Να ξεκαθαρίσει το ΔΝΤ τη θέση του - Η απάντηση Λαγκάρντ στην επιστολή: Το ΔΝΤ διεξάγει τις διαπραγματεύσεις του
με καλή πίστη, όχι μέσω απειλών, και δεν επικοινωνούμε μέσω διαρροών - Σειρά επαφών του Αλ. Τσίπρα με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.
Στην επιστολή του ο πρωθυπουργός εκφράζει τον προβληματισμό του για τις αποκαλύψεις των Wikileaks. Επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται με όρους αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και εκτιμά ότι η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη κλονίζεται από τις αποκαλύψεις των Wikileaks. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ζητά να ξεκαθαρίσει το Ταμείο εάν αυτά που αποκαλύπτονται είναι επίσημες θέσεις του Ταμείου.