Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Kοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Αλίμου, την Πέμπτη 31 Μαρτίου

Κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 3.30μμ στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης «Κώστας Κονδύλης» (Σοφοκλή Βενιζέλου 114), με μοναδικό θέμα: Εξελίξεις σχετικά με τη Δημόσια
Περιουσία.

Το θέμα είναι σοβαρό μετά την τελευταία δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους  αγώνες των τριών δήμων κατά των καταπατητών της δημόσιας περιουσίας.

Στις 6.00μμ θα συνεχιστεί η συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηλιούπολης με θέματα που αφορούν το δήμο.

Η σφαγή των αθώων

του Χαμίντ Νταμπάσι *


Σκίτσο του Hadi Heidari για την επίθεση
στη Βηρυττό και το Παρίσι, τον Νοέμβριο
Μέσα σε λίγες ώρες, υποστηρικτές του ISIS/ISIL ανέλαβαν την ευθύνη μέσω ενός λογαριασμού Twitter. «Η ομάδα υποστηρικτών του ISIL ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες» διαβάζουμε στις ειδήσεις. «Έχουμε έρθει για σφαγή».


Αυτός είναι ένας ψηφιακός πόλεμος στην πράξη, με πραγματικά θύματα, τρόμο που παραλύει, και εικονική ανάληψη ευθύνης.

Κάθε χαζοβιόλης με ένα λογαριασμό Twitter μπορεί να τιτιβίσει «Γαμ… το Βέλγιο. Το Βέλγιο ήθελε να βομβαρδίσει το Ισλαμικό Κράτος. Τώρα απολαύστε αυτό που έχουν σπείρει τα χέρια σας».

Να σταματήσουν οι παράνομες οικονομικές δοσοληψίες στη μαρίνα Καλλιθέας, ζήτησε ο Λάζαρος Λασκαρίδης

Να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο στη συγκρότηση διαπαραταξιακής Επιτροπής που θα εξετάσει την υπόθεση των διαφυγόντων κερδών από τη μαρίνα της πόλης, ζήτησε
κατά τη συνεδρίαση του Σώματος, ο επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης.

Παράλληλα, επανέφερε την πρόταση που είχε κάνει από τον προηγούμενο Ιούνιο «να κλείσει προσωρινά η μαρίνα και μετά από μία εβδομάδα να ξανανοίξει με αυστηρό έλεγχο των σκαφών που θα θελήσουν να ελλιμενίζονται εκεί» και, παράλληλα, πρότεινε να συσταθεί ειδικός φορέας του Δήμου με αποκλειστικό αντικείμενο αυτή την περιοχή της πόλης.

Συγχρόνως, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του:

H ιστορική συναυλία των Rolling Stones στην Κούβα

Οι Κουβανοί χόρεψαν το βράδυ της Παρασκευής με τους ρυθμούς των Rolling Stones, στη πρώτη συναυλία του θρυλικού συγκροτήματος στη Κούβα.

Οι Κουβανοί το διασκέδασαν, και μάλιστα δωρεάν, ενώ οι Rolling Stones - ακόμη και στα 70 τους - απέδειξαν πως δικαιολογημένα αναγνωρίζονται ως το «βαρύ όπλο» του... «δυτικού πολιτιστικού ιμπεριαλισμού».

Όπως είπε χαριτολογώντας ο μάνατζερ του θρυλικού συγκροτήματος Dale «Opie» Skjerseth «η επίσκεψη Ομπάμα στην Κούβα ήταν απλώς το… opening της συναυλίας των Rolling Stones» στο Ciudad Deportiva της Αβάνας.

Εδώ στο πρώην 5ο Λύκειο, δίπλα στο Κολωνάκι...

Μάθημα με σεβασμό στα σύμβολα
και τη διαφορετικότητα των θρησκειών
Εδώ στο πρώην 5ο Λύκειο, που ήταν κλειστό επί διετία και άνοιξε από πρωτοβουλία πολιτών πριν από μια μόλις εβδομάδα για να μετατραπεί σε δομή φιλοξενίας προσφύγων, λειτουργήσαμε από τις 25 Μαρτίου δύο τάξεις δημοτικού σχολείου, μία για τα μικρότερα και μία για τα μεγαλύτερα παιδιά!!!

Οι αίθουσες καθαρίστηκαν
και ετοιμάστηκαν από την άξια και υπέροχη Rima, μητέρα η ίδια δυο παιδιών που όλοι μαζί φιλοξενούνται στο σχολείο. Όταν είδα τα παιδιά στις τάξεις να κάθονται γεμάτα ενθουσιασμό, ανατρίχιασα από συγκίνηση χωρίς καμιά υπερβολή.

Φιλοξενούμε 210 άτομα (το απόλυτο όριο της δυναμικότητάς μας) εκ των οποίων περί τα 80 παιδιά. Η αυτοοργάνωση προχωράει.

Και στην προσφυγιά και οπουδήποτε, εμείς φτιάχνουμε τη ζωή μας!


Οι «Ρομπέν του Ξύλου» βάζουν μπροστά τις μηχανές της αξιοπρέπειας

της Αφροδίτης Τζιαντζή

Θα μπορούσε να είναι η απάντηση στην αποβιομηχάνιση που μετατρέπει άλλοτε ακμαίους παραγωγικούς κλάδους και ζωντανές περιοχές της ελληνικής υπαίθρου σε νεκρές ζώνες.

Η εναλλακτική λύση στα μαζικά λουκέτα και την ανεργία που μαστίζει την Κεντρική Μακεδονία - μόνο στον νομό Ημαθίας οι άνεργοι είναι το 35% του πληθυσμού.

Οι «Ρομπέν του Ξύλου», οι απλήρωτοι εργαζόμενοι που εδώ και περίπου δύο μήνες έχουν καταλάβει το εργοστάσιο ξυλείας Παπαδόπουλος - Παγούρας στην Πατρίδα Ημαθίας, κοντά στη Βέροια, δηλώνουν έτοιμοι να βάλουν μπροστά τις μηχανές της αυτοδιαχείρισης, ακολουθώντας το παράδειγμα της ΒΙΟ.ΜΕ.

Περί μαντίλας (ή Υποκρισίας το ανάγνωσμα)

της Δανάης Κολτσίδα

Και ξαφνικά, το θέμα της ημέρας έγινε η μαθήτρια που παρέλασε φορώντας τη μουσουλμανική μαντίλα. Κι όπως πάντα, η κοινή γνώμη (διάβαζε, το φέισμπουκ) διχάστηκε.

Οι μισοί χαιρέτισαν το συμβολισμό: η μαθήτρια που παρελαύνει φορώντας τη μαντίλα συμβολίζει, λένε, μια Ελλάδα ανοιχτή στη διαφορετικότητα, πολυπολιτισμική.

Οι άλλοι μισοί εξοργίστηκαν: με την αποδοχή της μαντίλας στην παρέλαση, λένε, οι δάσκαλοι της μαθήτριας και, δι’ αυτών, η ελληνική πολιτεία αποδέχτηκε με τον πιο επίσημο τρόπο ένα σύμβολο καταπίεσης των γυναικών στο μουσουλμανικό κόσμο. (Ασχολίαστες, φυσικά, οι ακροδεξιές κραυγές των «εξοργισμένων» φανατικών που προσβλήθηκαν…)

Αργυρούπολη: Παράσταση - αφιέρωμα του ΚΚΕ στον Ναζίμ Χικμέτ, το Σάββατο 2 Απριλίου στις 7.00μμ


Σε πλήρη εγκατάλειψη το Πάρκο Αφροδίτης (φωτογραφίες)

Μεγάλη οικολογική καταστροφή στο Πάρκο Αφροδίτης από την αδιαφορία της δημοτικής αρχής Κωνσταντάτου να αντιμετωπίσει έγκαιρα το πρόβλημα με τις κάμπιες.

Η εικόνα που παρουσιάζει το πάρκο είναι άκρως απογοητευτική χωρίς καμία διάθεση υπερβολής.

Άλλωστε στο φωτογραφικό ρεπορτάζ που παρουσιάζει το sinergasia.gr αποκαλύπτεται η ανυπολόγιστη ζημιά που έχουν υποστεί πάνω από πενήντα πεύκα και άλλα δέντρα που βρίσκονται σε ένα από τα ελάχιστα πια πάρκα με τέτοια πλούσια βλάστηση εντός του ιστού της πόλης.

«Πρόσβαση στα δημόσια αγαθά - Ο αθλητισμός την εποχή της κρίσης»: Εκδήλωση στο Α΄Στάδιο Αργυρούπολης


Σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Πρόσβαση στα δημόσια αγαθά - Ο αθλητισμός την εποχή της κρίσης» καλεί η Συνέλευση για το Άνοιγμα του Σταδίου Αργυρούπολης, τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 6.00μμ στο Α' Στάδιο Αργυρούπολης (Κύπρου & Τριπόλεως).

Θα μιλήσουν ο Νάσος Μπράτσος (Συγγραφέας), ο Γιώργος Μπουγάτσος (Γιατρός) και από το Περιοδικό HUMBA (www.humbazine.gr).

Ολόκληρο το κάλεσμα:

H διαφθορά βάζει... φωτιά

του Νίκου Σβέρκου


Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη Δικαιοσύνη πραγματοποιείται αύριο το απόγευμα, έχοντας αναβληθεί για μία εβδομάδα λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.


Η αναβολή αυτή, όμως, δεν σήμανε και την «περιθωριοποίηση» της όλης συζήτησης, η οποία συνοδεύτηκε με πλήθος καταγγελιών για τις σχέσεις ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων με κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες.

Ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, επιθυμεί αύριο να τελειώσει «μια και καλή» η συζήτηση για το ποιοι διατηρούσαν ή συνεχίζουν να διατηρούν προνομιακές σχέσεις, επιχειρώντας να υψώσουν εμπόδια στη δικαστική διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων. Και σε αυτό το πεδίο αναμένεται να κατονομαστούν συγκεκριμένοι υπουργοί των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Συνεταιριστικό φρέσκο γάλα & τυρί από ΑΤΜ

Από τις αρχές Μαρτίου ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα μετέφερε και στην Αθήνα το εγχείρημα της απευθείας διάθεσης φρέσκου γάλακτος και τυριού, που ήδη λειτουργεί σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, μέσω ΑΤΜ (αυτόματες ταμειακές μηχανές).

Δέκα σημεία διάθεσης εγκαινιάστηκαν στο Περιστέρι, τον Πειραιά, το Αιγάλεω, τον Νέο Κόσμο, τους Αμπελόκηπους, τη Νίκαια, το Χαλάνδρι και το Γαλάτσι, όπου οι καταναλωτές μπορούν 24 ώρες το 24ωρο να προμηθεύονται γάλα πλήρες (ενός και μισού λίτρου), γάλα ελαφρύ (ενός και μισού λίτρου), ημίσκληρο τυρί (συσκευασμένο), λευκό αγελαδινό τυρί (συσκευασμένο) και το σοκολατούχο γάλα θεςCHOCO.

Τα προϊόντα του ΘΕΣγάλα ξεκινούν από τις 50 φάρμες και τους 100 παραγωγούς-μέλη του συνεταιρισμού σε Θεσσαλία και Μακεδονία, παστεριώνονται αμέσως στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του στη Λάρισα και φτάνουν στα ΑΤΜ της Αθήνας εντός 24 ωρών από τη συλλογή του γάλακτος.

efsyn.gr

Διαβάστε:

Τα Δικαιώματά μας να Γίνουν Νόμος: Εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, την Τρίτη 29 Μαρτίου στις 7.00μμ


Σύγκρουση με τη διαπλοκή την Τρίτη στη Βουλή

Αύριο η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και τη διαφθορά με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί σε συγκεκριμένες υποθέσεις όπως η υπόθεση Βγενόπουλου, στη σχέση αντιπολίτευσης με τον ΔΟΛ, τις φωτογραφικές διατάξεις επί ΝΔ, αλλά και στο ζήτημα Κουμουτσάκου.

Η συζήτηση στη Βουλή είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.