Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Κατεδαφίζοντας ένα ισπανικό ξενοδοχείο


Περιβαλλοντικές οργανώσεις κατάφεραν να ανατρέψουν ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα σχέδια στις ακτές της νότιας Ισπανίας. Δικαστήριο τις
δικαίωσε και προχωρούν στο γκρέμισμα ξενοδοχείου.

Διαθέτει 21 ορόφους και 411 δωμάτια το ξενοδοχείο El Algarrobico. Βρίσκεται στη νότια Ισπανία κοντά στο φυσικό πάρκο Γκάμπο ντε Γκάτα και αποτελεί ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα οικοδομικά σχέδια στη χώρα.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και ακτιβιστές κατάφεραν πάντως ένα σπουδαίο βήμα μετά από μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες για την προστασία της φύσης στην περιοχή.

Νέα Σμύρνη: H παρουσίαση του βιβλίου της Δώρας Ντούλια «Κοινωνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα» (video)

της Εριέλλας Χρυσού

Στο Δημοτικό Πολυχώρο Γαλαξίας έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της οικονομολόγου και συγγραφέα Δώρας Ντούλια με τίτλο «Κοινωνική Οικονομία - Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Συντονίστρια της εκδήλωσης και εισηγήτρια ήταν η Νόρα Γαλανοπούλου, φιλόλογος, δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος ΕΣΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εισηγήτρια η Κλαίρη Δεληγιάννη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.

Η Δώρα Ντούλια παρουσίασε τις έννοιες και τις αρχές της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα και μίλησε για το νομοθετικό πλαίσιο αλλά και τις δυνατότητες και αδυναμίες των επιχειρηματικών οντοτήτων.

Νέα πρωτοβουλία για την υπεράσπιση του Παράκτιου Μετώπου του Σαρωνικού

Συνάντηση δημοτικών παρατάξεων και τοπικών φορέων από τους παραλιακούς Δήμους πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου με θέμα το παράκτιο μέτωπο του Σαρωνικού.

Μετά από ανταλλαγή απόψεων διαπιστώθηκε ότι είναι ανάγκη να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση όλων των ζητημάτων που υφίστανται ή θα προκύψουν.

Επίσης λόγω του ότι υπάρχει αναντίρρητη ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλιών και συντονισμένη ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών για την διαρκή προστασία των πραλιών, προτάθηκε και συστάθηκε συντονιστική επιτροπή η οποία ονομάζεται "Συντονιστική Επιτροπή Δημοτικών Παρατάξεων & Φορέων για την Υπεράσπιση του Παράκτιου Μετώπου του Σαρωνικού".

"70 χρόνια ελληνικά κινούμενα σχέδια" στο cine "Καλυψώ" στην Καλλιθέα, την Κυριακή 27 Μαρτίου


Μην τους ανέχεστε...

Γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να θρηνούμε στην Ευρώπη μια 11η Σεπτεμβρίου κάθε τρεις και λίγο; Μήπως γιατί οι απαντήσεις που δίνουμε στα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα είναι οι ακριβώς αντίθετες από αυτές που θα έπρεπε;

Για να είμαι ακριβής: οι βασικοί ένοχοι για τις δεκάδες των νεκρών στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών είναι αυτοί που οργάνωσαν και πυροδότησαν τις εκρήξεις, πιθανότατα το Ισλαμικό Κράτος. Δεν υπάρχει καμιά, μα καμιά δικαιολογία στον κόσμο για να σκοτώνεις ανθρώπους τους οποίους δεν γνωρίζεις καν.

Αυτό που οφείλουμε, ωστόσο, να συνεχίζουμε να αναζητούμε και στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν είναι τα βαθύτερα αίτια τα οποία κινητροδοτούν δολοφόνους όπως αυτούς του ISIS και τα οποία είναι πολύ επιφανειακό να αποδοθούν αποκλειστικώς στη στρεβλή ανάγνωση του Κορανίου...

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις Μ.Κ.Ο.

Ερώτηση για τη δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία
του Ιωάννη Σαρακιώτη.

Επί τον τύπον των ήλων θέτει τον δάκτυλον ο Βουλευτής του Νομού Φθιώτιδος του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Σαρακιώτης, αναφορικά με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τον τρόπο με τον οποίο αυτές εμπλέκονται στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Φθιωτός Βουλευτής, σε κοινοβουλευτική ερώτηση που με πρωτοβουλία του κατατέθηκε νωρίτερα σήμερα προς τα συναρμόδια Υπουργεία ζητά να μάθει πώς ασκείται ο έλεγχος της δράσης αυτών, προκειμένου να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα σε εκείνες που όντως προσφέρουν έμπρακτα σε αυτή την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη και σε εκείνες, που ενδεχομένως να δρουν παρασιτικά.

Πυροβολισμοί και απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή στο Ασκληπιείο της Βούλας

Απόπειρα ληστείας με πυροβολισμούς σημειώθηκε σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 10:30, στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Ειδικότερα, δύο άγνωστοι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, που επέβαιναν σε μηχανή, ακολουθούσαν όχημα χρηματαποστολής και την ώρα που αυτό σταμάτησε στην Β' είσοδο του νοσοκομείου, ο συνοδηγός της μηχανής κατέβηκε και με την απειλή όπλου προσπάθησε να πάρει τη βαλίτσα με τα χρήματα, που προορίζονταν για τον ανεφοδιασμό μηχανήματος ΑΤΜ.

Τότε ο οδηγός του οχήματος της χρηματαποστολής έκανε όπισθεν και έριξε τη μηχανή των δραστών. Ο ένας εκ των δύο πυροβόλησε εναντίον του οδηγού, χωρίς να τον πετύχει, ενώ ο άλλος δράστης προσπάθησε να σπάσει με βαριοπούλα το παρμπρίζ. Τελικά, οι δύο άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή πεζοί, χωρίς να μπορέσουν να πάρουν τα χρήματα.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Ο Λατούφ για το χτύπημα στις Βρυξέλλες