Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

"Γονείς-Έφηβοι & Επαγγελματικός Προσανατολισμός": Σεμινάριο στο 4ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 6.30μμ


Στην Ελευθερία Μοσχάτου το κύπελο ΕΣΚΑΝΑ γυναικών (video)

Η Ελευθερία Μοσχάτου κατέκτησε τον τίτλο στο φετινό Κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ Γυναικών, κερδίζοντας στον τελικό με 56-42 τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου.

Στον τελικό του Final Four της διοργάνωσης, που έλαβε χώρα στο κλειστό γυμναστήριο της Νέα Περάμου «Γ. Τσαλδάρης», το γυναικείο συγκρότημα του Μοσχάτου επέβαλε την κυριαρχία του από το δεύτερο δεκάλεπτο και ανεβάζοντας σταδιακά την απόδοσή του έφθασε στο θρίαμβο κόντρα στην ομάδα Νεανίδων του Κρόνου.

Πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού αναδείχθηκε η Νατάσα Κακλέα, της νικήτριας ομάδας. Στο περιθώριο του ματς η ΕΣΚΑΝΑ απένειμε τιμητική πλακέτα στη μεγάλη δόξα του γυναικείου μπάσκετ, Γιάννα Ρήγα.

Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργυρούπολη: Η παιδεία δημόσιο κοινωνικό αγαθό και αρκετός προβληματισμός

Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 οι Οργανώσεις Μελών Αργυρούπολης, Ελληνικού και Εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ, διοργάνωσαν εκδήλωση στην αίθουσα του Α’ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, στο πλαίσιο του ανοιχτού
διαλόγου για την παιδεία που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας.

Ο εισηγητής Κώστας Γαβρόγλου, Βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής αναφέρθηκε στα ζητήματα της μόρφωσης των παιδιών μας ως δημόσιου κοινωνικού αγαθού, στο δημόσια δωρεάν σχολείο υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και στη διαμόρφωση υπεύθυνων δημοκρατικών πολιτών αλλά και στους οικονομικούς περιορισμούς που αντιμετωπίζει η χώρα.

Λάζαρος Λασκαρίδης: Πέντε πικρές αλήθειες για τη μαρίνα Καλλιθέας

Επανέρχεται ο επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης για το ζήτημα της μαρίνας της πόλης, με αφορμή δύο συγχρονισμένες κινήσεις που εκδηλώθηκαν δημόσια το τελευταίο 24ωρο:
  1. Η παράταξή μας κι εγώ προσωπικά δεν ευθυνόμαστε για το γεγονός ότι επί χρόνια ο Δήμος Καλλιθέας δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ από τον ελλιμενισμό σκαφών στη μαρίνα. Η ευθύνη βαρύνει εξ ολοκλήρου την τέως διοίκηση του Δήμου αλλά και την τότε αντιπολίτευση (και σημερινή διοίκηση) που δεν ανέδειξε το θέμα.

Η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει την προσφυγική κρίση

Η κλιματική αλλαγή και η απειλή των ειδών είναι οι μεγάλες προκλήσεις για το μέλλον. Αλλά πώς επηρεάζει το κλίμα την προσφυγική κρίση;

Ο γενικός γραμματέας του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος για το Περιβάλλον Χάινριχ Μπότερμαν διαβλέπει στην προσφυγική κρίση τις παραμέτρους κι ενός άλλου προβλήματος:


Η κλιματική αλλαγή πρόκειται να οξύνει την κατάσταση, καθώς η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι καταιγίδες διαρκώς εντείνονται σε ορισμένες περιοχές της γης. Οι ερευνητές συμφωνούν πλέον ότι «η κλιματική αλλαγή πρόκειται να πολλαπλασιάσει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα».

Όχι όνομα. Βρισιά.

της Δανάης Κολτσίδα


Δεν είναι πολλοί εκείνοι που το όνομά τους μετατρέπεται στα χείλια των άλλων ανθρώπων σε βρισιά. Ένας απ’ αυτούς όμως είναι σίγουρα ο Σούρλας.

Επί δεκαετίες, όλος ο δημοκρατικός κόσμος όχι μόνο της Θεσσαλίας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας, προφέρει τ’ όνομά του -φτύνοντας- ως βρισιά, ως σύμβολο του πιο χυδαίου κι εγκληματικού ακροδεξιού παρακράτους της κατοχής και του εμφυλίου.

Κι όχι τυχαία. Ήταν τόσα και τόσο αποτρόπαια τα εγκλήματα του Σούρλα και της συμμορίας του που, ακόμα και το συντηρητικό μεταπολεμικό κράτος, δεν μπόρεσε να τα παραβλέψει, γι’ αυτό και επικηρύχθηκε ως δοσίλογος, για να σωθεί, ωστόσο, και να «αξιοποιηθεί» λίγο αργότερα από την εμφυλιακή Δεξιά, προκειμένου να «αντιμετωπίσει» με τις γνωστές μεθόδους του την Αριστερά.

Π. Πολάκης στην Ηλιούπολη: Ελεύθερη η πρόσβαση στις δομές υγείας - Τέρμα στο «πάρτυ» των προμηθειών και το «φακελάκι»

Στο σημαντικό έργο της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας και στους επόμενους στόχους του Υπουργείου επικεντρώθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας
Παύλος Πολάκης, στην εκδήλωση της Ο.Μ. Ηλιούπολης του ΣΥΡΙΖΑ στο Αναψυκτήριο του Δημοτικού Άλσους «Δημήτρης Κιντής», με θέμα «Το Παράλληλο Πρόγραμμα για την Υγεία».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέλυσε τα οφέλη του Παράλληλου Προγράμματος για τους πολίτες, όπως η ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις δομές υγείας για όλους τους ανασφάλιστους μόνο με το ΑΜΚΑ τους, η θεσμοθέτηση της λίστας χειρουργείου, που σκοπό έχει την εξάλειψη του φαινομένου «φακελάκι», η σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας για τις μετακινήσεις γιατρών μεταξύ των υγειονομικών περιφερειών της χώρας, η έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου Σαντορίνης, η δυνατότητα που θα έχουν οι δήμοι να στηρίζουν οικονομικά τις δομές υγείας εντός των διοικητικών τους ορίων και άλλα.

Κρατούμενη απέβαλε στο Κέντρο Κράτησης Ελληνικού

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο κέντρο κράτησης Ελληνικού
Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση που έκαναν οι αλληλέγγυες - αλληλέγγυοι κρατουμένων στα Νότια:

Αυτό που φοβόμαστε και πολλές φορές καταγγείλαμε δυστυχώς συνέβη. Έγκυος κρατούμενη, παρά τις εκκλήσεις της για ιατρική βοήθεια στους φύλακες, δεν μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο και απέβαλε την Τρίτη 15 Μάρτη.

Ήδη τρεις μέρες πριν, ζήτησε να μιλήσει μαζί μας και μας είπε ότι είναι έγκυος κι ότι αιμορραγεί.

Όχι πια πρόσφυγες, μόνο «παράτυποι» - H «συμφωνία της ντροπής» Ε.Ε.-Τουρκίας

από το f/b του Γιάννη Ανδρουλιδάκη
Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου δεν είναι ένα ζήτημα ρουτίνας που μπορούμε να το περνάμε στα ψιλά. Και επειδή δεν είναι απλό, θεωρούμε ότι πρέπει να γνωρίζουμε όλες τις απόψεις
που εκφράζονται από τις δυνάμεις του ανθρωπισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Χθες δημοσιεύσαμε μια πρώτη προσέγγιση, σήμερα φιλοξενούμε το άρθρο του Στρατή Μπουρνάζου από τα «Ενθέματα».

του Στρατή Μπουρνάζου

Παρασκευή απόγευμα, την ώρα που τα «Ενθέματα» είχαν κλείσει την ύλη τους, ανακοινώθηκε η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας.

Θα αποπειραθώ κάποια αρχικά σχόλια, όχι από υπερβάλλουσα σπουδή, αλλά λόγω της βαρύτητας του γεγονότος - που επιβάλλει μια άμεση, πρώτη έστω, τοποθέτηση.
  1. Η συμφωνία επαναλαμβάνει και επιβεβαιώνει πλήρως τις κατευθυντήριες γραμμές της δήλωσης των ηγετών της Ε.Ε. της 7ης Μαρτίου (αν εξαιρέσουμε μια εκτενή αναφορά, που προστέθηκε, σε διεθνείς συνθήκες και εξατομικευμένη διαδικασία ασύλου- προφανώς λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν), μια δήλωση την οποία είχαν καταγγείλει έντονα όλες οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, λέγοντας ότι αμφισβητεί το διεθνές δίκαιο.

Εμείς, αυτοί και ο Μουζάλας

του Θανάση Καρτερού

Για τον Σπίγκελ των "Financial Times" είναι «ένας από τους πιο αξιοσέβαστους διεθνώς υπουργούς». Για τον Θεσσαλονίκης Μπουτάρη είναι ο άνθρωπος που «γίνεται κομμάτια» για τους πρόσφυγες.

Για τον πολύ κόσμο είναι ένας υπουργός σοβαρός, λιγόλογος, εργατικός, αφοσιωμένος στη δουλειά του, στην οποία έχει προσδώσει ένα ξεκάθαρο ανθρωπιστικό νόημα.

Για τους αριστερούς, όμως, αγαπητοί σύντροφοι της κυβέρνησης, ο Μουζάλας δεν είναι απλώς ένας καλός υπουργός. Είναι ένας υπουργός από άλλο ανέκδοτο. Και ο Θεός ξέρει πόσο ανάγκη έχουμε τέτοιους ανθρώπους.

Εκτεθειμένος ο κ. Κωνσταντάτος: "Χορηγίες με το αζημίωτο" αποκαλύπτει η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης

Χορηγίες προς το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης με αμφιλεγόμενα κίνητρα και σκοπιμότητες -και πάντως σε βάρος του Δήμου και γενικότερα του δημοσίου- φέρνει στο φως δημοσίευμα της Δημοτικής Συνεργασίας.

Σε σχέση επιχείρηση στην Αργυρούπολη που «συνδέεται άμεσα» με χορηγό, η οποία για μεγαλύτερη προβολή της έκοψε δένδρα σε πλατεία και μίκρυνε την πλατεία μεγαλώνοντας τον χώρο πάρκινγκ των πελατών της,
ο κ. Κωνσταντάτος -όταν ρωτήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 9ης Μαρτίου- απάντησε ότι «το διερευνά».

Κι ενώ, δέκα μέρες μετά, το αποτέλεσμα της «διερεύνησης» αναμένεται, αντ΄αυτού είδαμε λιτό δημοσίευμα της παράταξης του κ. Κωνσταντάτου που περί άλλων ομιλεί, αλλά για την ταμπακιέρα... τσιμουδιά.

Δείτε τη συνέχεια: