Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος με «δική» του είσοδο ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Με μια σημαντική γνωμοδότηση -που αλλάζει τα δεδομένα ως προς την πρόσβαση του Ναού του Απόλλωνα Ζωστήρα, ο οποίος βρίσκεται εντός του Αστέρα Βουλιαγμένης- έληξε χτες στο ΚΑΣ
η συζήτηση για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) της παραπάνω έκτασης, που πήρε ομόφωνα το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στην πρόταση της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ για τη δημιουργία, εντός της αδόμητης Ζώνης Απόλυτης Προστασίας (Α1) στην οποία βρίσκεται ο Ναός, ενός οργανωμένου επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου, που θα λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες και ημέρες.

Ο χώρος αυτός θα έχει είσοδο από τον δημόσιο δρόμο, η οποία θα είναι αποκομμένη και ανεξάρτητη από τις λουτρικές εγκαταστάσεις.

Καρναβάλι και Κούλουμα στη Γλυφάδα

Αποκριάτικο ραντεβού στην οδό Γούναρη, για το σχολικό καρναβάλι, δίνει ο Δήμος Γλυφάδας.

Φέτος η παρέλαση του καρναβαλιού «μετακομίζει» και μεταφέρεται στο γεωγραφικό κέντρο της πόλης (στην οδό Γούναρη).

Αυτή την Κυριακή, 13 Μαρτίου, ο Δήμος Γλυφάδας, το ΚΑΠΠΑ και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας, διοργανώνουν καρναβαλική παρέλαση μαθητών στη Γούναρη και αποκριάτικο πάρτυ στην πλατεία Μακεδονίας, με ζωντανή μουσική και το παραδοσιακό κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Δημητρίου για το προσφυγικό

Εδώ και πάρα πολλές μέρες παρακολουθούμε το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών που έφτασε στην αποκορύφωσή του.

Η απόφαση της Αυστρίας και των χωρών της διαδρομής των Δυτικών
Βαλκανίων να περιορίσουν τις προσφυγικές ροές με τον εγκλωβισμό τους στη χώρα μας παραβιάζοντας κάθε έννοια προσφυγικού δικαίου.

Ανάπηροι πολέμου, παππούδες, μωρομάνες, πατεράδες και παιδιά, αφήνοντας πίσω τους τη φρίκη του πολέμου, διασχίζουν με τα πόδια την Εθνική Οδό, ελπίζοντας ότι θα φθάσουν στην "σωτηρία της Ευρώπης".

Γεωργία & Περιβάλλον - Μεταλλαγμένα & Σπόροι: Ημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, Κυριακή 20 Μαρτίου - 11.30πμ



Ο ΟΑΕΔ καλεί τους μακροχρόνια άνεργους άνω των 50 ετών να κάνουν ή να επικαιροποιήσουν τα βιογραφικά τους

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού καλεί άμεσα τους εγγεγραμμένους στα Μητρώα του ανέργους άνω των 50 ετών, με χρονικό διάστημα ανεργίας άνω των 12 μηνών να συμπληρώσουν Βιογραφικό Σημείωμα ή -όσοι ήδη διαθέτουν- να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του Βιογραφικού τους με τους εξής τρόπους:

1. Μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού (www.oaed.gr) - Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - Είσοδος πιστοποιημένου χρήστη - Βιογραφικό Σημείωμα (προηγείται η λήψη κλειδαρίθμου από το ΚΠΑ της περιοχής τους).

2. Με επίσκεψη στους εργασιακούς συμβούλους του ΚΠΑ στο οποίο ανήκουν, με την βοήθεια των οποίων θα συμπληρώσουν τα στοιχεία του βιογραφικού τους σημειώματος.

Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία: Τέλος στις κάμερες, τέλος στις «φιλανθρωπίες» αυτοπροβολής, σεβασμός στους πρόσφυγες

Η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Στήριξης Προσφύγων & Μεταναστών καταδικάζει με χθεσινή της ανακοίνωση οποιουδήποτε είδους
«φιλανθρωπία», που σαν στόχο έχει την αυτοπροβολή και τη διαφήμιση αυτού που την διενεργεί.

Αφορμή στάθηκε το «φιλανθρωπικό σόου» της περασμένης Πέμπτης με τη συμμετοχή της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και του Σάκη Ρουβά που φωτογραφίζονταν και έκαναν δηλώσεις μπροστά στους πρόσφυγες.

Η Πρωτοβουλία ζητάει ακόμη από τους εικονολήπτες και τους φωτογράφους να σεβαστούν την ιδιωτικότητα των ανθρώπων στο λιμάνι του Πειραιά.

Η ανακοίνωση της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Στήριξης Προσφύγων & Μεταναστών:

Έλα Δανάη, το κουλουράκι και τον χυμό (video)




Προσ-φυγιά και προσ-τυχιά

του Κώστα Βαρτσάλη *

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό διερωτώνται δήθεν διάφοροι σχολιαστές καναλιών σε τι διαφέρει μια κυβέρνηση ή ένας πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας από μια κυβέρνηση ή έναν πρωθυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, αφού και οι δύο Μνημόνιο πρέπει να εφαρμόζουν.

Εν ολίγοις, το παλιό "τι Πλαστήρας, τι Παπάγος", "τι μπρόκολα, τι λάχανα" πολλοί εκφραστές του παλιού πολιτικού συστήματος θέλουν να το αναπαράγουν με τη μορφή "τι ΣΥΡΙΖΑ, τι Νέα Δημοκρατία".

Και γιατί όχι, για να το δούμε σε σχέση με το προσφυγικό που είναι φλέγον, "τι Φαρμακονήσι, τι Μυτιλήνη", "τι Αμυγδαλέζα, τι hotspots" και πολλά άλλα "τι". Ναι;