Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ελεύθερη η καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα - Βήματα μπροστά

Ελευθερώνεται η καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα. Η είδηση έρχεται από τις Βρυξέλλες και την ημερίδα που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου για την κλωστική και ιατρική κάνναβη και το ρόλο που μπορούν να παίξουν στην ελληνική οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα η Άννα Φουλίδη, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ότι η σχετική υπουργική απόφαση βρίσκεται καθ’ οδόν και θα είναι πραγματικότητα εντός ολίγων ημερών.

Η ημερίδα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε διεθνή απήχηση.

Η Περιφέρεια Αττικής υπέγραψε σύμβαση για συντήρηση πρασίνου και ανανέωση 5 πάρκων αναψυχής

Σύμβαση για τη συντήρηση του πρασίνου και την προμήθεια φυτικού υλικού για πάρκα του Λεκανοπεδίου, υπέγραψε η Περιφέρεια Αττικής.

Η σχετική σύμβαση, την οποία υπέγραψε
η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας Επαναληπτικού Διεθνούς Ανοικτού Μειοδοτικού διαγωνισμού, εξασφαλίζει, σύμφωνα με την Περιφέρεια, τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης και ανανέωσης για πέντε πάρκα αναψυχής και σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου στην Αττική.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις που προβλέπονται στη Σύμβαση, συνολικού κόστους 374.960,94 ευρώ με ΦΠΑ, αφορούν:

Αργυρούπολη: Αποκριάτικο πάρτυ στο "Υπόστεγο", το Σάββατο 5 Μαρτίου από τις 10.00μμ


"Εντός της εβδομάδας να βρεθούν χώροι για τη φιλοξενία προσφύγων"

της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη

Την ανάγκη να βρεθούν εντός της εβδομάδας χώροι για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων, προκειμένου να καταστεί διαχειρίσιμη η κατάσταση στη χώρα μας, διεμήνυσε στους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε χθες το υπουργείο συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί (Υγείας, Ναυτιλίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης), εκπρόσωποι των ΟΤΑ, της Εκκλησίας, του Λιμενικού και του Στρατού.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η συγκρότηση συντονιστικού οργάνου, το οποίο θα αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση και τις ανάγκες στους χώρους φιλοξενίας.

Μοσχάτο: Την Τσικνοπέμπτη στη "Μεσοποταμία" στηρίζουμε τους πρόσφυγες

Η Μεσοποταμία πιστή στο έθιμο της Τσικνοπέμπτης διοργανώνει γλεντάκι ρεφενέ την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου
από τις 9.00μμ στο σπίτι της, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο.

Φέρνουμε σαλάτες, φαγητά, κρασιά και τα μοιραζόμαστε, η ψησταριά θα είναι αναμμένη.

Στο χώρο της Μεσοποταμίας θα βρίσκεται κουτί οικονομικής ενίσχυσης για να αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης για τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας που καταφθάνουν κάθε μέρα στη χώρα.

Μεσοποταμία-Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου

"Υπόγραψε ό,τι σου δώσουν" σε νέα συσκευασία

του Γιώργου Κυρίτση

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Πέρυσι ήταν το Grexit ως άξονας - μπαμπούλας γύρω από τον οποίο οργανωνόταν η αντιπολίτευση, τώρα είναι το Schexit.

Όσο πλησιάζει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εν όψει της συνόδου Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό, η αντιπολίτευση, και κυρίως η Ν.Δ., επαναφέρουν το σχήμα "υπόγραψε ό,τι βάλουν μπροστά σου".

Ο εξορκισμός του βέτο ακόμα και ως ενδεχομένου, ακόμα και ως όπλου ύστατης άμυνας στη φαρέτρα του πρωθυπουργού, αυτό ακριβώς δείχνει: τη βαθιά ενδιάθετη τάση τους η χώρα να είναι παθητικός δέκτης όσων αποφασίζονται για μας χωρίς εμάς.

Με πρώτο το έργο ομβρίων σε Μοσχάτο, Ταύρο, Ρέντη: Ενισχύει τη διαφάνεια στα δημόσια έργα η Περιφέρεια Αττικής

Με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας κατά τη διαδικασία κατασκευής δημοσίων έργων, η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου υπέγραψε μνημόνιο
συνεργασίας με τον πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας Κ. Μπακούρη για το έργο, που αφορά στην κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στις περιοχές Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ταύρου, Μοσχάτου.

"Με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, η Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύει εμπράκτως το πώς εννοεί την εφαρμογή των αρχών της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της κοινωνικής λογοδοσίας: με έργα και όχι λόγια", σχολίασε η Ρ. Δούρου.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά υπογράφεται τέτοιου είδους μνημόνιο με δημόσιο φορέα της χώρας και η συνεργασία αποσκοπεί στην καταπολέμηση της διαφθοράς και τη διασφάλιση της διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για τη ρύπανση των υδάτων από νιτρικές ενώσεις

Η οδηγία για τη νιτρορρύπανση έχει τεθεί σε ισχύ από το 1991, αλλά η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ορίσει έναν αριθμό περιοχών που είναι ευάλωτες στη νιτρορρύπανση και δεν έχει ακόμη θεσπίσει μέτρα για την αποτελεσματική καταπολέμησή της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή δεν λαμβάνει μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ρύπανσης των υδάτων από νιτρικές ενώσεις.

Αν και η οδηγία για τη νιτρορρύπανση έχει τεθεί σε ισχύ από το 1991, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ορίσει έναν αριθμό περιοχών που είναι ευάλωτες στη νιτρορρύπανση, και δεν έχει ακόμη θεσπίσει μέτρα για την αποτελεσματική καταπολέμηση της ρύπανσης από νιτρικές ενώσεις στις εν λόγω ζώνες, αναφέρει στο παραπεμπτικό της η Επιτροπή.

left.gr

Η τοποθέτηση της Χαράς Καφαντάρη για την Ατμοσφαιρική Ρύπανση στο αστικό περιβάλλον (video)

"Η αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων θα συμβάλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα αστικά κέντρα και τις πόλεις", τόνισε η Βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χαρά Καφαντάρη, κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος με θέμα "Ατμοσφαιρική Ρύπανση στο αστικό περιβάλλον".

Ολόκληρη η ομιλία και το video:

Καταρχάς ήθελα να πω ότι είναι πολύ σημαντική η συζήτηση που γίνεται σήμερα για το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα αστικά κέντρα και στις πόλεις.

Η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι Αγ.Δημητρίου και Αλίμου από κοινού σε πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία

Σε σύσκεψη που έγινε στον Άλιμο με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κ. Χρήστου Καπάταη, συμφωνήθηκε με τους δημάρχους Αγ. Δημητρίου κα Μαρία Ανδρούτσου και Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη να ξεκινήσουν στους δυο Δήμους πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής καθαρού χαρτιού από τα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Αφού συζητήθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και αναλύθηκαν οι πτυχές του προγράμματος, οι δήμαρχοι δήλωσαν τη βούλησή τους για τη γρήγορη εφαρμογή του προγράμματος.

Η κα Μαρία Ανδρούτσου υπογράμμισε πόσο σημαντικός είναι, μέσω του εν λόγω προγράμματος, ο ρόλος των Δήμων στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών σχετικά με τα θέματα της Ανακύκλωσης και του Περιβάλλοντος, αφού μάλιστα πρόκειται να εφαρμοστεί στα σχολεία και των δυο πόλεων.