Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Fortress Europe...

του Στέφανου Μαντζαρίδη

Φράχτες. Συρματοπλέγματα παντού. Στρατιώτες οπλισμένοι σαν αστακοί με τα όπλα στραμμένα στην ίδια τη ζωή. Νάρκες φυτεμένες παντού. Άγρια σκυλιά, τετράποδα και δίποδα, που φυλάνε τις πόρτες.

Ξυρισμένα κεφάλια, άδεια από μυαλά, περιπολούν τις νύχτες στις πόλεις σκορπώντας τον φόβο. Και μνήμες του πρόσφατου, βγαλμένου απ' τους χειρότερους εφιάλτες, άγριου κι απάνθρωπου μαύρου παρελθόντος ξυπνάνε διψασμένες για αίμα. Κι άλλο αίμα... Ατέλειωτο αίμα...

Ανθρωπάκια που η ζωή τους όλη στριμώχνεται μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους και τρέφεται από τα σκουπίδια μιας τηλε-κοινωνίας που το μόνο που ξέρει είναι να προβάλλει το απόλυτο μηδέν μην τυχόν και φανεί παραέξω η γύμνια της. Φοβισμένα ανθρωπάκια που σφιχταγκαλιάζουν τη μιζέρια τους μην τυχόν τη χάσουν.

Βάζουμε μπροστά τις μηχανές της αυτοδιαχείρισης…

Βάζουμε μπροστά τις μηχανές. Με αυτοδιαχείριση και αγώνα, για την επαναλειτουργία του εργοστασίου ξυλείας στην Πατρίδα της Βέροιας.

Είμαστε οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες μιας κάποτε μεγάλης επιχείρησης ξυλείας, οι περισσότεροι με 20-35 χρόνια εργασίας.

Είμαστε εμείς που πεντέμιση χρόνια τώρα κάναμε υπομονή, απλήρωτοι-ες, στηρίζοντας μέσα σε όλες τις δυσκολίες την πιθανότητα να ορθοποδήσει η εταιρεία, πιστεύοντας τις υποσχέσεις και τα ψεύτικα
λόγια των ιδιοκτητών της επιχείρησης.

Είμαστε εμείς που κατ’ εντολή τους πηγαίναμε μία ώρα πριν από την ώρα της έναρξης και φεύγαμε μία ώρα μετά την λήξη του ωραρίου εργασίας. Από την νύχτα στην νύχτα.

Ταύρος: Εκδήλωση για την TTIP και την εναλλακτική της Κοινωνικής Οικονομίας, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ώρα 10.30 με 13.00 στην Αίθουσα 7, Πειραιώς και Επταλόφου (απέναντι από το Δημαρχείο Ταύρου) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:

«TTIP - Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων: Ένας τυφώνας που απειλεί τους Ευρωπαίους και η εναλλακτική της Κοινωνικής Οικονομίας»

Ομιλητής θα είναι ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

2ήμερο Street Festival για τα 10 χρόνια του ρ/σ "105,5 στο Κόκκινο", το Σαββατοκύριακο 27-28 Φεβρουαρίου

Ο ρ/σ "105,5 στο Κόκκινο" κλείνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας και παρουσίας στα ερτζιανά και διοργανώνει μία μεγάλη γιορτή για όλους όσοι 10 χρόνια τώρα τον ανέδειξαν και τον κατέστησαν αγαπημένη τους ραδιοφωνική συνήθεια.

Πάνω από 60 καλλιτέχνες θα βρεθούν στις 3 σκηνές που θα διαμορφωθούν ειδικά για το διήμερο 27-28 Φεβρουαρίου στον πεζόδρομο της Αγ. Αναργύρων στου Ψυρρή, από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ.

Δύο ημέρες γεμάτες μουσική και δρώμενα στη γειτονιά που για δέκα συνεχόμενα χρόνια το σήμα μας εκπέμπει δυνατά!