Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

«Δεμένη Κόκκινη Κλωστή» από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου

Την ελληνική ταινία του Κώστα Χαραλάμπους «Δεμένη Κόκκινη Κλωστή» παρουσιάζει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.), την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 9.30μμ.

Οι προβολές γίνονται κάθε Παρασκευή την ίδια ώρα στο Σινέ Σοφία, Ευσταθιάδη 2 - Αργυρούπολη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Σκηνοθεσία: 
Κώστας Χαραλάμπους
Παίζουν: 
Θάνος Σαμαράς, Τάσος Νούσιας, Στεφανία Γουλιώτη, Έφη Γούση, Βασίλης Χρηστίδης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Γιώργος Γαρνάβος, Μαρία Φιλίππου, Χρήστος Λιακόπουλος, Γιώργος Γεροντιδάκης, Τάσος Παλαντζίδης, Ανέστης Βλάχος, Σπύρος Μπιμπίλας

Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:

Μοσχάτο: "Μια Ξεχωριστή Μέρα" στην Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 7.00μμ

Η ιταλική ταινία "Μια Ξεχωριστή Μέρα - Una Giornata Particolare" του Ετόρε Σκόλα θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 7.00μμ.

Η προβολή θα γίνει στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13 - Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά όσοι μπορούν και επιθυμούν, ενισχύουν το "καλάθι της αλληλεγγύης" με τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Σκηνοθεσία: Ετόρε Σκόλα
Παίζουν: Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Σοφία Λόρεν

Λίγα λόγια για την ταινία:

Όλοι οι άνθρωποι του -νέου- προέδρου ήταν εκεί -στον enikos...

Εμφανίστηκε ο Κυριάκος στην εκπομπή του Σταρ "Στον Ενικό" και ήταν να τον... λυπάται κανείς όταν τέθηκε στη διάθεση του κοινού που έπαιρνε μέρος στην εκπομπή.

Τι του έλαχε του καημένου... Ο μόνος που έλειπε από το κοινό για να γίνει ακόμη πιο σκληρή η κατάσταση ήταν ο... Άδωνις.


Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο ποιοι ήταν οι άνθρωποι που... στρίμωξαν τον Μητσοτάκη (όπως τους ανακάλυψε ο χρήστης Ich Bin Koulis στο twitter);

Προσοχή! Ακολουθούν εικόνες για πολύ γέλιο...

"Οι Ισπανοί αναρχικοί τα ηρωικά χρόνια": Βιβλιοπαρουσίαση στο "Υπόστεγο", το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 7.30μμ


Η ταινία «Η Άγρια Συμμορία» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 8.30μμ


Η ταινία γουέστερν του Σαμ Πέκινπα «Η Άγρια Συμμορία - The Wild Bunch» θα προβληθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ στο
Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην πύλη των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.


Σκηνοθεσία: Σαμ Πέκινπα
Πρωταγωνιστούν: Γουίλιαμ Χόλντεν, Έρνεστ Μπόργκναϊν, Ρόμπερτ Ράιαν, Έντμοντ Ο’ Μπράιαν, Γουόρεν Όουτς, Μπεν Τζόνσον και Εμίλιο Φερνάντεζ.

Λίγα λόγια από το aggelospolidoros:

Απλά τα πράγματα: Σχεδιασμός, στοχοθεσία, υλοποίηση, απολογισμός



Στον χώρο της Υγείας φαίνεται να κλείνει ένας κύκλος ανασφάλειας για ασφαλισμένους & ανασφάλιστους πολίτες. Και όταν μιλάμε, να μιλάμε συγκεκριμένα. Πάμε:

Μέσα στον Μάρτιο θα προσληφθούν 500 γιατροί και νοσηλευτές, με κριτήρια ΑΣΕΠ για πρώτη φορά.


Στόχος:

1. Σταθεροποίηση της λειτουργίας των κλινών που είναι ήδη σε λειτουργία στις ΜΕΘ.

«Το όνομα του Ρόδου» του Ουμπέρτο Έκο: Τιμητική προβολή στην Αλκυονίδα, Παρασκευή 26/2 και Σάββατο 27/2 στις 11.00μμ

Με αφορμή τον πρόσφατο χαμό του μεγάλου Ιταλού σημειολόγου, Ουμπέρτο Έκο, η NEW STAR για να τον τιμήσει, θα προβάλει το αριστούργημά του, «ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ», όπως το μετέφερε στην μεγάλη οθόνη ο Ζαν Ζακ Ανό.

Το «Όνομα του ρόδου», είναι το πρώτο μυθιστόρημα που εξέδωσε ο Ουμπέρτο Έκο το 1986
στην Ιταλία, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση στον χώρο της λογοτεχνίας.

Πρόκειται για ένα βιβλίο με μεσαιωνική-μυστηριακή ατμόσφαιρα, στοιχειοθετημένο άριστα από τον συγγραφέα, διεγείροντας την επιθυμία του κοινού να αναζητήσει την ταυτότητα των χαμένων-απαγορευμένων βιβλίων του δολοφόνου.

Κάποιος από τους Καρλ Μαρξ κι Έλλη Παπαγγελή είπε βλακείες. Εσείς πού θα ποντάρατε;...

Μπορεί "γίγαντες" της ανθρώπινης διανόησης, όπως ο ακροδεξιός πολιτευτής τής ΝΔ, Θ. Πλεύρης και η σέξι οννεδίτισσα Ελ. Παπαγγελή, να έσπευσαν από τα 15 τους να κατατάξουν στις βλακείες το έργο τού Καρλ Μαρξ, ο θείος Κάρολος ωστόσο παραμένει ολοζώντανος 133 χρόνια μετά από το βιολογικό του θάνατο και 168 από τη συγγραφή τού "Κομμουνιστικού Μανιφέστου".

Όπως θα το έθετε καλύτερα ο ίδιος, το φάντασμά του εξακολουθεί να πλανιέται πάνω από την Ευρώπη κι όχι μόνο.

Γιατί συμβαίνει αυτό κι ενώ συμπληρώνονται τρεις σχεδόν δεκαετίες από την ηχηρότατη κατάρρευση των καθεστώτων τού υπαρκτού σοσιαλισμού, τα οποία αμαύρωσαν το κομμουνιστικό ιδεώδες, μετατρέποντάς το σε έναν ακόμα απολυταρχισμό;

Μοσχάτο: Συζήτηση με θέμα "Διαλεκτική & Υλισμός" στον Πολυχώρο του ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 7.30μμ

Συζήτηση με θέμα "Διαλεκτική & Υλισμός" θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο του ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου (Αργοστολίου 67), την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 7.30μμ με ομιλητή τον Δ. Κύβελο.

Διαλεκτική:

"Η διαλεκτική δεν είναι τίποτε παρά πάνω από την επιστήμη των γενικών νόμων της κίνησης και ανάπτυξης της φύσης, της ανθρώπινης κοινωνίας και της σκέψης" (Φρ. Ενγκελς, Αντι-Ντύρινγκ).