Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Μοσχάτο: Το Ειδικό Σχολείο της Γενεύης '' La voie lactee'' στηρίζει το Αλληλέγγυο Σχολείο της Μεσοποταμίας

Το Ειδικό Σχολείο της Γενεύης '' La voie lactee'' -με τη μεσολάβηση και συνεννόηση της ''Αλληλεγγύης για Όλους''- στηρίζει το Αλληλέγγυο Σχολείο της Μεσοποταμίας, καθώς επίσης και άλλα έξι Αλληλέγγυα σχολεία της χώρας, μέλη του νεοσύστατου πανελλαδικού Συντονιστικού Αλληλέγγυων Σχολείων, με σημαντικό χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από μια κοινωνική δράση που διοργάνωσε τα Χριστούγεννα!

Αναλυτικά, οι δομές - συλλογικότητες που στηρίζονται -αναλόγως των αναγκών και του αριθμού μαθητών των σχολείων τους- είναι:

''Μεσοποταμία'', ''Αλληλεγγύη Πειραιά'', ''Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά'', ''Kardelen'' (Ξάνθη), ''Ετεροτοπία'' (Θεσσαλονίκη), ''Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου'', ''Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών και Προσφύγων Αθήνας''.

Ξαφνικά οι μετακλητοί; Έρχονται οι τηλεοπτικές άδειες...


γράφει η Ντίνα Μπατζιά



Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών ήταν από την αρχή και στις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης κι ένα από τα «μεταρρυθμιστικά» μέτρα, τα μη εξαρτώμενα από τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών.

Ήταν όμως και λαϊκή απαίτηση, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, κι όχι μόνο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ,  αντιλαμβάνοταν πως μπορεί το τέλος της λιτότητας να αργεί ακόμη, αλλά στο τηλεοπτικό τοπίο μπορεί να μπει μία τάξη, μπορεί να εφαρμοσθεί η νομιμότητα που είχε καταβαραθρωθεί 25 χρόνια λειτουργίας των ιδιωτικών καναλιών, «χάρη» στις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και τις πελατειακές σχέσεις τους με τα κανάλια, τα οποία δεν πλήρωναν μία, απολάμβάνοντας την ασυλία με το καθεστώς των προσωρινών αδειών, παρέχοντας ένα προϊόν σκανδαλώδους προπαγάνδας, για τα σκουπίδια.

Γι' αυτό η κυβέρνηση, αμέσως μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο λύνει -σύμφωνα με το ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο- το ζήτημα, καθώς ήμασταν η μόνη χώρα όπου τα κανάλια λειτουργούσαν χωρίς άδειες.

Η ομιλία του Κώστα Μερκουράκη στην εκδήλωση Απολογισμού της Περιφέρειας Αττικής (video)

Παρέμβαση στην εκδήλωση Απολογισμού της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Π. Φαλήρου, Κ. Μερκουράκης, ο οποίος θέλησε να σχολιάσει τις τοποθετήσεις που προηγήθηκαν λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Νομίζω αυτή η πρακτική, να απολογίζουμε δηλαδή τη δράση μας δημοσία, εισάγει νέα ήθη στον πολύπαθο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ευρύτερα, αφού τουλάχιστον μέχρι σήμερα, οι περισσότερες Διοικήσεις δε συνήθιζαν να αναμετρώνται ανοιχτά με τον κόσμο και τα πεπραγμένα τους.

Ορίστε λοιπόν, κ. Δήμαρχοι, αφού όλοι αναγνωρίσατε τη σημαντικότητα της σημερινής πρωτοβουλίας, να προχωρήσετε σε ανάλογες εκδηλώσεις στους Δήμους σας”.

Με πόσα ανήλικα αγόρια πρέπει να πάει ο Ν. Γεωργιάδης της ΝΔ για να θεωρηθεί σκάνδαλο από τον Πρετεντέρη & τον Μπογδάνο;


Το έγραφα και τις προάλλες ότι ο Κούλης δεν διαθέτει επιχειρήματα απέναντι στην κυβέρνηση:

Ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, όπως ψήφισε και το δεύτερο, κι ο ίδιος υπήρξε από το 2004 βουλευτής τής κυβέρνησης Καραμανλή
η οποία εκτροχίασε την οικονομία τής χώρας και υπουργός τού Αντ. Σαχλαμαρά με μόνο "μεταρρυθμιστικό" έργο την απόλυση καθαριστριών και σχολικών φυλάκων, τη χρησιμοποίηση 51 μετακλητων υπαλλήλων στο γραφείο του και την απόπειρα διορισμού ημετέτερων σε θέσεις διευθυντών στο Δημόσιο ένα μήνα πριν τις κάλπες τού περασμένου Ιανουαρίου.

Δίχως δική του πρόταση για το ασφαλιστικό ή το αγροτικό και με βεβαρημένο παρελθόν όσον αφορά τους διορισμούς δεν έχει το ηθικό πλεονέκτημα που θα τον καθιστούσε αξιόπιστη εναλλακτική λύση κι όχι πολιτικάντη παλιάς κοπής...

Η εκδήλωση Απολογισμού & Κοινωνικής Λογοδοσίας του Νότιου Τομέα Αθήνας της Περιφέρειας Αττικής

Στην εκδήλωση Απολογισμού και Κοινωνικής Λογοδοσίας της Περιφερειακής Ενότητας του Νοτίου Τομέα, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας μετείχε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες, η Περιφερειάρχης υπογράμμισε τη σημασία της εκδήλωσης, «μιας διαδικασίας κοινωνικού ελέγχου», «διαδικασίας λογοδοσίας της Περιφέρειας προς τους πολίτες» με στόχο τη συνέχιση «μιας πρακτικής που ξεκινήσαμε, στην Περιφέρεια Αττικής, από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, και συνεχίζουμε στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα».

Η Περιφερειάρχης σκιαγράφησε το σημερινό περιβάλλον μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένοι να δρουν όλοι οι ΟΤΑ, α’ και β’ βαθμού:

Ποιος έκοψε το καλώδιο τα μεσάνυχτα;




Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ο Σερίφης της Άγριας Δύσης αποφάσισε μέσα σε μιάμιση ώρα ότι ένα κομμένο καλώδιο στην πόρτα ελέγχου ήταν αποτέλεσμα βανδαλισμού και μάλιστα ήξερε
και τους αυτουργούς.


Μετά από εξονυχιστικές έρευνες της αστυνομίας, διασταύρωση πληροφοριών και πειστηρίων, δικαστικής παρέμβασης και απόδοσης ευθυνών, (όλα αυτά σε μιάμιση ωρίτσα λέμε), είχε κάθε δικαίωμα να τυπώσει την επίσημη ανακοίνωση που βλέπεις στη φωτογραφία.


Νιώθοντας απεριόριστο θαυμασμό για την απόδοση της δικαιοσύνης με την ταχύτητα του φωτός και για να διευκολύνω τον Σερίφη, φωτογραφήθηκα από μόνη μου μπροστά στην ανακοίνωσή του κι έτσι τώρα όλοι κι όλες όσοι κι όσες με γνωρίζετε, μπορείτε να με αποφεύγετε, να σιωπείτε, να βγάζετε ή να μη βγάζετε κάρτα, να με χαιρετάτε ή να μη μου μιλάτε στον δρόμο.

Ναι ρε... τα χύσαμε τα γάλατα τι θέλετε; (video)

Δημοσιογράφος σε εκπομπή του ΣΚΑΪ δίνει σύνθημα στους κτηνοτρόφους να χύσουν το γάλα live!

«Πρόκειται περί απίστευτης γελοιότητας ορισμένων ηλιθίων που δεν ξέρουν πως γίνεται η τηλεόραση και λένε ότι ο ΣΚΑΙ σκηνοθέτησε το χύσιμο του γάλατος. Έτσι γίνεται στην εικόνα. Ο αγρότης το χύνει το γάλα και κάνει τη δουλειά, για να το δεις εσύ. Εμείς, οι υπόλοιποι. Πώς θα γίνει αλλιώς; Επειδή λέει έκανε ο συνάδελφος έτσι… σε ένα βίντεο και είπε να προχωρήσει η εικόνα δηλαδή για να το δει ο κόσμος". "Έτσι γίνεται" "Ανοησίες".»

...είπε ο κ. Οικονόμου στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή (Πέμπτη) αιτιολογώντας απόλυτα το σκηνοθετημένο χύσιμο του γάλατος από το ΣΚΑΙ.

ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι: Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αγνοεί τη διαδικασία ή αποφεύγει την ουσία;

Για αντιδημοκρατική συμπεριφορά που σκοπό είχε να αποσιωπηθεί η κριτική απέναντι στη δημοτική αρχή, καταγγέλλει την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου κα Γ. Προυντζοπούλου
η δημοτική κίνηση "ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι".

Η κα πρόεδρος εγκαλείται γιατί "απέφευγε επιμελώς να ερωτά τους δημοτικούς συμβούλους αν επιθυμούν να απευθύνουν ερωτήσεις στους εισηγητές αλλά και να εκθέσουν τις απόψεις τους. Το μόνο που έκανε ήταν να θέτει αμέσως σε ψηφοφορία τα θέμα της ημερήσιας διάταξης!"

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα anokatostokalamaki της δημοτικής κίνησης: