Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Είσοδος με πληρωμή - έξοδος ελεύθερη. Όπως στα νεκροταφεία!





Από χθες, μέρα του Αη Γιάννη του Βαφτιστή με απόφαση του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης στο Α' Στάδιο της Αργυρούπολης μπαίνουν μόνο όσοι διαθέτουν ειδική
κάρτα -αν είναι κάτοικοι του Δήμου- και όσοι έχουν τάληρο στην τσέπη της φόρμας -αν δεν είναι κάτοικοι.


Την απόφαση την πήραν οι διοικούντες που αποφάσισαν και επανέφεραν για την πάρτη τους την αποζημίωση μερικών εκατοντάδων ευρώ που την είχε καταργήσει η άχρηστη διοίκηση του λήσταρχου Κορτζίδη.

Στην πραγματικότητα και οι δυο είναι αποφάσεις του άλλου Γιάννη -του πρώτου άρχοντα της πόλης μας- προκειμένου μ΄αυτόν τον τρόπο να κεράσει τον κόσμο για τη γιορτή του.

Η δουλειά του είναι να μας δουλεύει

Να βρίσκεται σε ετοιμότητα για κοινωνικό πόλεμο ζήτησε από τον λαό ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ξεκαθάρισε ότι ο λαός του ΚΚΕ είναι πανέτοιμος εδώ και πολλά χρόνια αλλά ο υπόλοιπος λαός κοιμάται όρθιος. Επειδή όμως ο λαός του ΚΚΕ είναι ολιγάριθμος για να ξεκινήσει κοτζάμ πόλεμο, είναι αναγκασμένος να περιμένει πότε θα ξυπνήσει και ο υπόλοιπος λαός.

Γιατί μόνο ο λαός του ΚΚΕ το πολύ-πολύ να διοργανώσει καμιά στάση εργασίας στο δημόσιο. Για κοινωνικό πόλεμο, δεν φτάνουν οι ΚουΚουΕδες. Χρειάζονται και άλλοι.

Εκπαίδευση δύο ταχυτήτων… Οικονομία ή άνθρωπος;

του Φώτη Φείδα *

Διανύουμε την εποχή που η παγκοσμιοποίηση έχει δώσει ένα νέο νόημα στην πραγματικότητα της κοινωνίας.

Από τη μία κατάργηση των αποστάσεων, πτώση των συνόρων, διάχυση
της πληροφορίας υπό το πρίσμα της κοινής μοίρας των ανθρώπων. Οι κοινωνίες έχουν αποκτήσει οικουμενική διάσταση και έχει δημιουργηθεί μία ενιαία παγκόσμια αγορά.

Από την άλλη διαιώνιση της εκμετάλλευσης, επέκταση της κοινωνικής ανισότητας, αγοραιοποίηση της κοινωνίας, εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Οπότε παρατηρείται μια αποδόμηση των παραδοσιακών δομών της κοινωνίας και δημιουργία μιας νέας πολυσχιδούς μορφής.

ΗΛΙΟΥ-πόλις: Ευτυχώς, στον ΠΑΟΔΗΛ …λεφτά υπάρχουν

Με δελτίο τύπου η δημοτική κίνηση "ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη" ενημερώνει για τις δαπάνες του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού και σχολιάζει δηκτικά:

"Είναι πασιφανές ότι, στον Π.Α.Ο.ΔΗ.Λ ...λεφτά υπάρχουν!!!".

Ολόκληρο το δελτίο: